PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Praziquantel

Bora TK.
02-08-2008, 03:48
Sera med Professional Tremazol Praziquantel maddesini içermektedir,
O kadar para vermeye gerek yok.noe
"GUADREKS" sadece hayvan sağlığında kullanılır. Bileşimi : 1 tablette 250 mg. Praziquantel bulunur. (Vilsan İlaç San.) En son geçen sene almıştım kutu fiyatı : 6 YTL. 10 tablet var. Ben İstanbuldaki arkadaşlar için söylüyorum Karaköy yeraltı çarşısında ziraai ürünler satan dükkandan temin edebilirsiniz.(veteriner ecz.depolarıda mümkün)
Geçmiş olsun...

Vedat Yılmaz
02-08-2008, 08:02
Bora bey bende birkeresinde veteriner hekimden almıştım benim aldığım ilacın adıda Mansonil fort bununda içeriği 1 tablette 300 mg parazikuantel bulunuyor.
Miktar olarak siz hangi oranda kullanıyorsunuz.Yani kaç litre/mg ?

Bora TK.
02-08-2008, 16:30
Solungaç,deri ve bağırsak kurtları için;

Tank dozajı; 100 mg/40 Lt. suda uygulayın(3 gün bekleyin)ve % 50 su değişimi. Tam 7 gün sonra aynı dozajı uygulayın.

10mg/1Lt. 3 saatlık banyo

100mg/25gr yem(dana yürek mix.) içine 7 gün her 2 günde bir başka yem yok,

Su ortamında uygulama yapılacaksa Ph. 7,0 ve Gh. 5,0 değerinden yüksek sularda uygulama zayıf olur.

Prazi ' tabletini çözmek için çok yumuşak su kullanın (R/O yada damacana)
En iyi çozünme yolu "votka",,, kullanmıyorum diyorsanız "tarımsal etil alkol"
20 ml içinde çok iyi çözünme sağlar.

diskusman
09-08-2008, 00:07
Sizler Sayesinde 39 Firin Ekmek Kaldi Saolun Selamlar........

Bora TK.
09-08-2008, 13:58
Afiyet Olsun !

spottederuption
01-09-2008, 09:14
Vermiş olduğunuz ilacın kullanımında balık sayımız önemlimi,yoksa litreye göre mi ilaç kullanacağız?

Vedat Yılmaz
01-09-2008, 09:59
Vermiş olduğunuz ilacın kullanımında balık sayımız önemlimi,yoksa litreye göre mi ilaç kullanacağız?
Ömer bey yukarıdada belirtildiği gibi ölçü Litre/mg , yeme katılacaksa kg/mg şeklindedir.
Balık sayısı önemli değil.

abdurrahman
01-09-2008, 10:57
Bora bey teşekkürler.Vedat abi bende sana sorayım:),mansolin fortu ne miktarda kullanıyorsun?

Vedat Yılmaz
01-09-2008, 21:10
Bora bey teşekkürler.Vedat abi bende sana sorayım:),mansolin fortu ne miktarda kullanıyorsun?
Abdurrahman kardeş açıkcası pekte bir hesaba dayanarak kullanmamıştım 100-120 litreye 1 tablet kullanıyordum (1 tablet mansolin forte 300 mg)

ahzel
16-09-2008, 11:38
Praziquantel'i koruyucu olarak kullanabilirmiyiz. Eğer kullanılabiliyor ise hangi ölçülerde olmalıdır.

diskusman
16-09-2008, 11:43

Tank dozajı; 100 mg/40 Lt. suda uygulayın(3 gün bekleyin)ve % 50 su değişimi. Tam 7 gün sonra aynı dozajı uygulayın.

Sanırım yeterli ama yazı sahibi bora bey bu konuda daha tecrubeli selamlar.

ahzel
16-09-2008, 11:57
Hasan Bey teşekkür ederim ilginize. Sanırım Bora Bey tedavi şeklini anlatmış ama ben koruma yöntemi olarak kullanılabilirliğini sormuştum.
Saygılar...

diskusman
16-09-2008, 13:40
Bora bey konuyla ilgili olarak en kısa zamanda cevap verecektir selamlar

Bora TK.
16-09-2008, 13:43
Ahmet Bey merhaba,

Korunma yöntemi her hobicinin vede her üreticinin kişisel tercih ve uygulamasına kalmıştır, aşağıda kısa olarak size anlatacağım uygulama kimilerine göre gerekli, kimilerine göre gereksiz,

Bazı üretici veya hobici ayın belli günlerinde periyodik olarak balıklarında oluşabilecek olumsuz patojenleri uzaklaştırmak için uygulamalar yaparlar,(kontrol açısından-balıklarda aşı yoktur)ben bu uygulamaya aşılama diyorum,

Bazı hobici veya üreticiler bunun gereksizliğini savunurlar,(balıkta olumsuz bir durum olmadıkça katı yada sıvı kimyasallara başvurmazlar,balıkta bağışıklık yaptığı düşünülür!)

Sizin balıklarınıza ev yapımı mama(danayürek-karides karışımı)yaptığınızı düşünerek bir bilgi vereyim,

Yaptığınız mamadan 100 gr. lık kısmını ayırın,

Bunun içine 15 gr. sarımsak karıştırın(el blenderinde iyice kıyın)+ 1 gr.Flagyl(2 tablet) bağırsak Flagelattes'ler için kullanabilirsiniz,

Yine 100 gr.mamaya / 400mg.Prazi. karıştırarak kullanabilirsiniz,(solungaç-deri ve bağırsak kurtları)
Vermiş olduğum tarifi haftada 1 gün 2 sefer yemliyerek bir çeşit korunma uygulaması yapabilirsiniz,(o gün için başka yem yok) tabi bu uygulama bir tercihtir,

Aslında bu uygulama hobicinin yada üreticinin balık sayısına vede akvaryum sayısına bağlı, kontrolü elden kaçırmamak için yapılan bir ugulamadır.

Baştan dediğim gibi uygulama tamamiyle sizlerin tercihine kalmıştır, eğer bu uygulama yapılacaksa süreklilik ister, aksatma olursa durumlar alehinize döner,tabi balıklarınızda da (Discus neye alıştıysa onu ister)

diskusman
16-09-2008, 13:48
Yine döktürmüşsün usta saygılar

Bora TK.
16-09-2008, 13:54
Hasan, sende hiç kaçırmıyorsun valla,

ahzel
16-09-2008, 14:05
Bora Bey derslik bir açıklama olmuş çok teşekkürler.
Saygılar...

Bora TK.
16-09-2008, 14:22
Ahmet bey,
ben aklımın erdiği kadar ve parmaklarımın klavye üzerinde gezindiği kadariyle anlatmaya çalıştım, Takdir sizlerin, saygılar,,,

Hürkan
15-12-2008, 14:27
Üretime aldığım çiftimin sterilizosyonu için üretim akvaryumumda MONSONİL kullana bilirmiyim tetbir amaçlı ?
Mansonil kullanan arkadaşlar varmı varsa sonuçlarını paylaşa bilirlermi tedavi sonuçları nedir,bir sorun ile karışılaştılarmı ?

by_ofk
15-12-2008, 17:06
Bora bey bilgiler için teşekkürler..

Bora TK.
15-12-2008, 18:26
Ben genelde Guadreks(Vilsan) kullanıyordum ve iyi çözünmesi için tarımsal etil alkol kullanıyordum, fakat bayramda Balıkesir Manyas ta bulundum ve orada bir veteriner hekim tavsiyesi üzerine (Topkim) "Tenikur" adlı ilacı aldım,(prazi250 mg.) tablet, bayram dönüşü bir arkadaşımda kullandım ve direkt olarak akvaryum suyunda çok güzel bir şekilde çözündü, hiç artık veya kalıntı bırakmadan, bulabilirseniz "Tenikur" edinin,

Hürkan
16-12-2008, 08:38
Dün mansonili üretim tankımda denedim ilk gözlemlemelerim olumlu diye bilirim. 40*40*47 75litre olan %50 dip çekimi yapıp üretim tankıma yarımdan biraz fazla olmak koşulu ile osmoz suyunda çözülmüş mansonili üretim akvaryumuna döktüm güzelce suda iyice karışmasını sağladım 1 saat içinde çiftlerimde mukoza salgısı gözlemledim akvaryum tabanı beyaz bir görüntüye döndü. balıklar sürekli gözetim altında idi 4 saat sonra dişi tüpcüğünü çıkardı erkeği kandırarak başladı yumurtlamaya bunun ilaçla bir etkisi tabiki ;)de yok anlatmak istediğim kullandığım ilaç balığa bir stresli ortam yartmaması idi buda beni biraz olsun sevindirdi ilk defa elimden yem yemesi ayrıca bir olaydı erkeğin sol yüzgecinde aşırı bir kızarıklık oluştu zannnedersem ilacın etkisi bakalım 2. gün nasıl olacaklar 3.günü de %50 su değişimi ile durumu tekrar aktarmaya çalışacağım.

hasan
21-12-2008, 23:13
Konuyu geç okuduğum için Bora beyi bu konuda tebrik ediyorum. En son yazısında bahsi geçen TENİKUR ilacı hep kullanmış biri olarak dediğini bende onaylıyorum. Suda hemen erimesi ve balığa hemen nüfus etmesiyle çok etkili bir ilaçtır.

Bora TK.
22-12-2008, 19:39
Teşekkür ederim Hasan arkadaşım, daha önce bizi bu konuda uyarsaydın daha iyi olurdu,(tarımsal etil alkolle uğraşmazdık-şimdi geri kalanını içsem mi? acabaicon_lol) neyse, mutlaka kendince bir sebebin vardır,

hasan
22-12-2008, 20:49
Bora bey bildiklerimi saklama yada söylelememe gibi bir düşüncem olmamıştır. O yüzden kendimce bir sebebimde yok :D Bu ve bunun gibi konuları daha önce Ali osman felekle ve diğer arkadaşlarla bu ve diğer forumlardada paylaştığımız oldu. Ama sizi yine tebrik ediyorum, bu konuları tazelemeniz gündeme taşımanız yeni başlayan arkadaşlara çok faydalı olucağını düşünüyorum. Saygılarımla.

Bora TK.
23-12-2008, 17:30
Hasan, bildiklerini saklamak düşüncesi benim aklıma gelebilecek en son kısımdı, hani derler ya "İyi çıktı Allah' tan kötü çıktı kuldan misali", nihayetinde canlı için hobiciye bir tedavi tavsiyesi veriyoruz ve aynı zamanda risk alıyoruz, tamamiyle bu düşüncede yazmıştım,
Bu ve bunun gibi konuları daha önce Ali osman felekle ve diğer arkadaşlarla bu ve diğer forumlardada paylaştığımız oldu.
DFC. de daha önce paylaşılmış konularla alakalı linkleri verebilirsen memnun oluruz,

ihsano
03-03-2009, 20:10
...
"GUADREKS" sadece hayvan sağlığında kullanılır. Bileşimi : 1 tablette 250 mg. Praziquantel bulunur. (Vilsan İlaç San.) En son geçen sene almıştım kutu fiyatı : 6 YTL. 10 tablet var. Ben İstanbuldaki arkadaşlar için söylüyorum Karaköy yeraltı çarşısında ziraai ürünler satan dükkandan temin edebilirsiniz.
...

Elinde birikmiş parası olan arkadaşlar Guadreks'e yatırım yapabilirler. Altın, döviz, faiz falan hikaye icon_lol

Bora Bey'in yaklaşık 1,5 yıl önce için belirttiği fiyata göre % 300 den fazla bir artış var fiyatında.

Karaköy/İstanbul'daki yeraltı geçidindeki ziraat ilaçları satan iki dükkandan birinde Guadreks gördüm bugün.

Adet ya da kutu olarak satıyorlar.
1 adet 2 TL
50 adet 52 TL (kutu)

Bölge ya da şehir farklılığı fiyatta farklılık yaratabilir.

Bora TK.
03-03-2009, 21:25
İhsan bey tesbitiniz doğrudur, fakat ben GUADREKS i yanılmıyorsam 2007 yılında almıştım hatta belki fiyat küpürü ozamanlarda eski olabilir,
Fakat şu anda tavsiyem "Topkim TENİKUR" fiyatı belki diğerlerine nazaran pahalı olabilir ama kulanılabilirliği daha iyi olduğunu gördüm(daha kolay suya karışıyor ve akvaryumda kalıntı bırakmıyor) belki bu günden itibaren firma yetkilileri bu yazıyı görüp fiyata zam yapabilirde,icon_lol

ACUN
03-03-2009, 22:57
Mansonil Forte tablet, suda çabuk eriyor, bir kutusunda 50 adet 300 mg parazikuantel ihtiva ediyor. Ben 6 ay önce 40 TL almıştım.

umutcutuk
04-03-2009, 11:16
Elinde birikmiş parası olan arkadaşlar Guadreks'e yatırım yapabilirler. Altın, döviz, faiz falan hikaye icon_lol

Bora Bey'in yaklaşık 1,5 yıl önce için belirttiği fiyata göre % 300 den fazla bir artış var fiyatında.

Karaköy/İstanbul'daki yeraltı geçidindeki ziraat ilaçları satan iki dükkandan birinde Guadreks gördüm bugün.

Adet ya da kutu olarak satıyorlar.
1 adet 2 TL
50 adet 52 TL (kutu)

Bölge ya da şehir farklılığı fiyatta farklılık yaratabilir.

Veteriner ilaçlarında spot piyasası ve rekabet olduğundan fiyatlarda bulunduğunuz şehre göre çok büyük değişiklikler olabilir. Zamanında bana istanbulda depodan misal 3 liraya gelen ilacın Çanakkalede parakende 2 liraya satıldığına bizzat şahit oldum.

Barış ER
04-03-2009, 16:25
Umut Bey bu etken maddeler chilodenallaya da etki eder mi?

umutcutuk
04-03-2009, 17:24
Praziquantel solungaç parazitleri ve tenyalara karşı etkilidir. Chilodonella için potasyum permanganat,formalin,malaşit yeşili veya bakır sülfat gibi dezenfektan'lardan herhangi biri veya uygun kombinasyonlarını kullanabilirsiniz.

Ufukİnan
04-03-2009, 17:29
Bugün iş seyahati için Aydın Nazilli'ye gittim.Çarşıda veteriner görünce girdim ve Tenikur aldım.10 lu paket fiyatı 6,50 tl idi. Mansonil üretimi durdu dedi veteriner.Guardeks ise 100 lü pakette olduğundan çok pahalı diye getirmiyorlarmış.

osman03
15-03-2009, 13:49

Su ortamında uygulama yapılacaksa Ph. 7,0 ve Gh. 5,0 değerinden yüksek sularda uygulama zayıf olur.

Prazi ' tabletini çözmek için çok yumuşak su kullanın (R/O yada damacana)
En iyi çozünme yolu "votka",,, kullanmıyorum diyorsanız "tarımsal etil alkol"
20 ml içinde çok iyi çözünme sağlar.

Merhabalar,
Tank dozajında ".......... tam 7 gün sonra yenileyin" denmektedir.
Bu uygulamada,ilk uyguladığımız günden sonra mı 7 gün? yoksa %50 su değişikliği yaptığımız günden sonra mı 7 gün?
Bu konuda bir açıklama yaparsanız sevinirim.
Bugün 100 lt'lik bir tanka 250 mcg "Tenikur" uyguladım.
Bu yüzden benim için çok önemli.Şimdiden teşekkürler.
Saygılar....

Bora TK.
15-03-2009, 20:21
Su değişimi yaptığınız günden sonraki 7. gün, tek doz uygulama yaparsanız faydalı olacaktır,

BABACAN
16-03-2009, 02:29
Yavru discuslarda kullanılabilirmi 6 cm civarı, birde tedavi amaçlımı yoksa önlem amaçlımı kullanılıyor anlayamadım.bu ilaçları köpeğime veteriner belli bir periyotta uyguluyor ilginç veteriner bu işe sevinecek heralde

ozmet
16-03-2009, 09:56
parazit ilaçları mutlaka iki doz şeklinde uygulanmalıdır
sadece tek doz tüm parazitlere etkili olmamaktadır (özellikle yumurtalarına) bu yumurtalar 5-7 gün gibi açılırlar ve larvalar çıkar
bu andan sonra tekrar antiparaziter tedavi yapılmalıdır

ayrıca belirtilen ve piyasada bulunan parazitik ilaçları bir çoğu suya karıştırılmaktadır. Etkili bir tedavi için mutlaka ve mutlaka yem içinde veya direk oral olarak verilmelidir

parazitik ilaçları yarı dozları genelde koruyucu dozlarıdır
tankta parazit olsada olmasada her üç ayda bir iki kez parazit ilaçları girilmelidir.

praziquantel doz yem içinde = yemin gramında 5-12 mg olacak şekilde 3 gün, 10 gün sonra tekrar

oral olarak balığın kg mına 5 mg olacak şekilde 7 günde bir 3 kez

yada oral aynı dozlarda 21 gün sonra

Aşağıdaki likten lütfen imzanızı düzenleyiniz, teşekkürler...

http://www.discusfunclub.com/profile.php?do=editsignature

Bora TK.
16-03-2009, 10:34
Sn. Ozmet, heralde yukarıda eklenen yazı gözünüzden kaçtı,

Alıntı:
Bora TK. Nickli Üyeden Alıntı http://www.discusfunclub.com/images/buttons/viewpost.gif (http://www.discusfunclub.com/showthread.php?p=7024#post7024)

ozmet
16-03-2009, 11:06
Sn Bora

ben genel bilgi açısından yazdım onları
aslında balıklar için praziquantel önerilen bir antiparaziter ajan değil

onun yerine

Chloroquine diphosphate
closantel
mebendazol
diflubenzuran kullanılabilir, hatta bu ilaçlar tanka eklenerek kullanılıyor

Bora TK.
16-03-2009, 11:13
Sn Bora

onun yerine

Chloroquine diphosphate
closantel
mebendazol

Açık adınızı yazmış olmanızdan dolayı teşekkür ederiz, Hoşgeldiniz,
V.H.Mehmet bey, yukarıda bilgi olarak verdiğiniz antiparaziter ilaçların tankta uygulama metodlarını belirtirseniz, bizleri bu konuda aydınlatmış olursunuz, birde bu ilaçlar kolay bulunur ilaçlar mıdır?

ozmet
16-03-2009, 11:23
Bora Bey

Bu ilaçların Türkiyede ki ticari formlarını araştıracağım, en kısa zamanda yazarım
bu arada discus hobim yeni başladı ama yurtdışı kaynakları taramaya başladım
öğrendiklerimi aktaracağımdan şüpheniz olmasın
Saygılar

ozmet
16-03-2009, 11:43
Yapılan bir çalışmada praziquantel kullanılarak tüm Dactylogyrus türleri başarılı bir şekilde elimine edilmiştir, (discus, melek ve diğer türler, Ancistrus sp., Corydoras sp gibi balıklarda yapılan çalışmada)

Dozlar şu şekildedir

başlangıç dozu tanka 1 lt'ye 2.5 mg (Bora beyin en başta yazdığı gibi 100 mg/ 40 lt)

daha sonra doz 10 mg/ lt'ye kadar çıkarılmış ve harhangi bir yan etki görülmemiştir.

tedavi başladıktan sonra 5-6 gün arayla doz artırılmış ve en son doz 10 mg/lt şeklinde olmuştur
tedavi 4 hafta sürmüştür

Bilgilerinize

Tabi bu çalışma belirtilen enfeksiyonun yoğun yaşandığı populasyonda yapılmıştır, ayrıca bu ilacın uzun dönem kullanımının etkilerine bakılmıştır.

umutcutuk
16-03-2009, 12:06
Sn Bora

onun yerine

Chloroquine diphosphate
closantel
mebendazol

Sayın meslektaşım öncelikle aramıza hoşgeldiniz
Praziquantel öncelikle solungaç parazitleri olmak üzere teniosiste de etkili ve balıklarda da kullanılabilen bir etken maddedir. Ben sıkça kullandım oldukça güvenli özellikle 3cm den daha küçük yavrularda permasol kullanamadığımızdan dolayı solungaç parazitinde prazi bence vazgeçilmez.

Tamer
16-03-2009, 12:11
Mehmet bey dfc'ye hoşgeldiniz,,,

Bende aşağıdaki linkte satılan ürünü kullanıyorum...Son derece kaliteli etkili ve ekonomik bir ürün,, kullanım şekli ve dozları üzerinde yazıyor...

MICROBE LIFT PRAZIQUANTEL (http://www.aquamega.com/product_info.php?cPath=211_38&products_id=2506)

ozmet
16-03-2009, 14:04
Hoş Bulduk
Açıkcası discusla ilgilenmem henüz 10 günü geçmez, benim asıl ilgi alanım egzotik petlerden rodent türleri. Ama discus beslemek bir ayrıcalık ve doğanın belki de en asil hayvanları

Discusla ilgili Science Citation Index'e giren yayınları listeledim, çok fazla yok
izmirde bir kitabeviyle görüşüp 3 yada 4 kitap getirdtiyorum

Edindiğim bilgileri buradan paylaşacağıma emin olabilirsiniz

Tamer Hocam kullandığınız ilacın etken maddesi praziquantel, yani burda bahsedilen ve discus türü balıklarda gelişen parazitik enfestasyonlarda iyi çalışan bir madde, üreticinin yazdığı şekilde veya 1 lt ye 2.5 mg olacak şekilde kendiniz de kullanabilirsiniz
Saygılar

Tamer
16-03-2009, 14:20
Mehmet bey zaten konu praziquantel olduğu için bu ilacın adını buraya ekledim ve üzerinde yazan dozlarda kullandığım bir ilaç... öneriniz için yinede saolun...

osman03
16-03-2009, 15:32
Bora bey,
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.Birkaç sorum olacaktıicon_redface
-Uygulama esnasında %50 su değişimi yapacağımız 3.güne kadar az oranda olmak şartıyla dip çekimi yapabilir miyiz?
-İkinci uygulama da sona erdikten sonra dış filtreyi temizlememiz gerekiyor mu?
-İki doz uygulama yeterli oluyor mu?

Şimdiden teşekkürler.
Saygılar....

Bora TK.
16-03-2009, 21:48
Bora Bey

Bu ilaçların Türkiyede ki ticari formlarını araştıracağım, en kısa zamanda yazarım
bu arada discus hobim yeni başladı ama yurtdışı kaynakları taramaya başladım
öğrendiklerimi aktaracağımdan şüpheniz olmasın
Saygılar

Bu konudaki paylaşımlarınızı bekliyoruz, şimdiden teşekkürler,

Bora TK.
16-03-2009, 22:06
Bora bey,
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.Birkaç sorum olacaktıicon_redface
-Uygulama esnasında %50 su değişimi yapacağımız 3.güne kadar az oranda olmak şartıyla dip çekimi yapabilir miyiz?
-İkinci uygulama da sona erdikten sonra dış filtreyi temizlememiz gerekiyor mu?
-İki doz uygulama yeterli oluyor mu?

Şimdiden teşekkürler.
Saygılar....

- Uygulamalarda balıklarınızı mümkünse pek yemlemeyin, yemleme yapmıyacağınız için suda fazla olumsuz kirleticiler oluşmayacaktır,

-İlle de yem içine ilaçlı tedavi yapacaksanız,
bu seferde suya ilave ettiğiniz ilacın su değişim oranı kadar ilaç ilave etmeniz gerekir(bu hesabı iyi yapmak gerekir)

- Prazi etken maddeli ilaçlar(uygun dozda) suda ve filtrenin içinde kalıntı bırakmaz, ve aynı zamanda filtrenizin biyolojik döngüsüne herhangi bir zarar da vermez,
(uygulama bittikten sonra yapacağınız düzenli su değişimleri yeterli olacaktır)

- 2 yada 3 belkide 5 doz uygulama tamamiyle balıktaki kurt, şerit ve yassı kurt popilasyonuna bağlı, bunu siz gözlemleyerek anlıyabilirsiniz,
(ani hareketler, sürtünme, hızlı soluk alma, yada solungaç kapaklarında anormal bir durum görmediğiniz varsayarak)

Not: Praziquantel etken maddeli ilaçları P. Permanganat ile birlikte kullanmayınız,

osman03
19-03-2009, 18:20
Bora bey,
Foruma çok sıkça giremediğim için öncelikle verdiğiniz bilgiler için ancak şimdi teşekkür edebiliyorum.
Benim için son derece önemli olan bu konudaki ilginize teşekkürler.
Saygılar...

ahmetgk
02-01-2010, 16:10
Mehmet bey dfc'ye hoşgeldiniz,,,

Bende aşağıdaki linkte satılan ürünü kullanıyorum...Son derece kaliteli etkili ve ekonomik bir ürün,, kullanım şekli ve dozları üzerinde yazıyor...

MICROBE LIFT PRAZIQUANTEL (http://www.aquamega.com/product_info.php?cPath=211_38&products_id=2506)

Tamer bey merhaba
Çok fazla benzer konu olmaması amacıyla sorunumu buradan yazıyorum.
yaklaşık 9cm lik bir balığım bir haftalık süreçte denge kaybı,kendi çevresinde hızlı dönmeler,sağa sola vurmalar neticesinde öldü.şimdi ikinci discusumda bu şekilde.Bugün Akvaryumcu arkadaşımın önerisi ile sizin bahsettiğiniz ilacı aldım.şimdi ilk olarak deneyimli bir kişinin gözü ile sizce sorun/hastalık ne olabilir?
ve ilacın kullanım klavuzunda "Tedaviye başladıktan 24 saat sonra kısmi su değişimi yapılır. Tedaviye 5-7 gün devam edilir."ibaresi var.burada anlatılmak istenen su değişimi ilk 24 saatten sonra bi defa mı yaplacak,yoksa tedavi süresince her 24 saattemi?
ilgi ve yardımarınız için teşekkür ederim.

Amunra
04-01-2010, 17:15
Selamlar, valla bugün nerden baksanız 6-7 eczaneye sordum yok. Bende mecburen permasol ve flagyl aldım geldim. Sanırım pek bulunan bir ilaç değil.

farabundo
04-01-2010, 21:15
Selamlar, valla bugün nerden baksanız 6-7 eczaneye sordum yok. Bende mecburen permasol ve flagyl aldım geldim. Sanırım pek bulunan bir ilaç değil.

Emre bey bu ilaçlar hayvansal ilaçlar satan yerlerde yani veteriner ilaçlar satan eczanelerde bulunur.Üstadlar en iyisi Topkim Tenikur diyorlar...

ertan
04-01-2010, 23:27
Guadreks ve Zaravet'te alabilirsiniz.

hasan
05-01-2010, 00:31
Veteriner ilaçları satan eczane, veya veterinerlerin kendileride satıyorlar suda erimesi açısından tenikur işe yarıyor.

Amunra
05-01-2010, 17:47
Peki şuanda bu ilaçlar ne kadar?
Çünkü internette arıyorum, hiçiryerde yok.

boyfren
05-01-2010, 19:01
afyonda eczanelerde fiyatı 16,00 liraya satılıyor

farabundo
05-01-2010, 19:49
5 li tabelet satış fiyatı 3.5tl 10 tane tablet aldım 7 tl verdim.

boyfren
06-01-2010, 00:32
bu arada 5 li adet halinde kutuda 10 adet var bence fiyatı cok uygun

serdar tüzün
06-01-2010, 00:55
Ankaradaki arkadaşlara 50 lik kutuyu 20 tl den verebilirim.Satış fiatı 35 tl dir.Tenikur gerçekten çok iyi bir ilaç.İç parazit ve solungaç parazitlerinde hep başarılı sonuç vermiştir kullanan üretici arkadaşlarda çok mennunlar.

discus doktoru
06-01-2010, 13:42
peki guatreks ve tenikür kullanımlarında su değişimi yapılmazsa balıklarda olumsuz bir etki yaparmı.Yada mesela guadreks kullandım sonra bu ilaçı bulamadım tenikür aldım.Bu iki ilaçın beraber kulanımı nasıl bir sonuç doğurur.Balıklara zarar verirmi.

Tamer
06-01-2010, 14:51
Tenikur kullanan arkadaşlarım var, fakat bende şunu anlamıyorum, neden tatlı su balıkları için üretilmiş bir ürün varken gidip koyun dana için yapılmış olanını alıyorsunuz?

discus doktoru
06-01-2010, 20:28
Tenikur kullanan arkadaşlarım var, fakat bende şunu anlamıyorum, neden tatlı su balıkları için üretilmiş bir ürün varken gidip koyun dana için yapılmış olanını alıyorsunuz?

Tamer bey bu forumda bu işin ustatları ne derse farkındamısınız bilmem ama o yöne gidiliyor.Yani bu işe yarıyor denildimi tamam....bilmem anlatabildimmi?

farabundo
07-01-2010, 09:01

Hocam tamam da Tenikur kullanmıyalım burayı anladık, peki parazit tedavisi için kullanılan en etken tatlı su balıkları için olan ilaç hangisi sizce ? ben açıkcası epey bir araştırma yaptım sera tremazol harici bir ilaç bulamadım bununda satış fiyatı 45tl dediler. Bende formalin veya permasol kullanımını pek sağlıklı bulmuyorum fakat Tenikur ve türevlerinin hiç olmassa hayvanlarda kullanıldığını biliyorum ve daha uygun fiyatlı, bu forumda yazan veteriner hekim arkadaşlarda kullanmış yanılmıyorsam diğer balık için kullanılan sera tremazol harici ürünlerin pek işe yaramadığını gerek bu forumdan gerekse diğer forumalardan baktım.Sizin daha etkili ve fiyatıda uygun diyebilceğiniz tatlı su hayvanları için kullanılan bir ürün varsa tavsiyelerinizi bekliyorum..

umutcutuk
07-01-2010, 09:52
Elbette ki balıklar için üretilmiş ürünün yerine sığır için olanın tercih edilmesinin en önemli sebebi fiyatıdır. Tavsiye edilen praziquantel'dir. Hobici istediğini seçmekte serbesttir. Ben keseme daha uygun olan ürünleri seçiyorum çünkü bence ilacın ticari isminden çok içindeki madde önemlidir. Uygulanabilir bir preperat olduktan sonra ucuz olanı seçerim. Bu benim tercihimdir tavsiyem değil tavsiye edilen praziquanteldir. Saygılar...

Tamer
07-01-2010, 10:08
Tenikur dediğim gibi deneyen kullanan hiçbir sorunla karşılaşmayıp olumlu sonuç alan arkadaşlarım var, bunu bağzı arkadaşlar tavsiyede etmiş, buraya kadar bir sorun yok, tamam kullanılsın... ama benim anlamadığım neden tenikurun ana maddesi olan praziquantel ile hazırlanmış, tatlı su balıkları için piyasaya sürülmüş bir ürün varken ( ki ürünü hazırlayan firma sıradan bir firma değildir, bütün ürünleri çok başarılı) muadili olan karasal yaşam süren hayvanlar için yapılmışlarını kullanıyruz? sorun fiyat diyeceğim, diyemiyorum çünkü microbe lift 19 tl, bu rakamı veremeyecek olan bana göre zaten discus beslemesin akvaristlik tutkusunu başka türlü tatmin etsin...

Murat bey parazit tedavisinde kullanılan ilaçların en etkili ve ucuzu nedir sorusunun bir çok cevabı olabilir, ben kendi perspektifimden olayı değerlendirir isem, farklı parazit gruplarına etken farklı markaların farklı fiyat aralıklarında bir çok ürünü var, formalin şöyle böyle diyoruz fakat sanıyormusunuz bu markaların ürünlerinin içinde formalin yok, parazit ile mücadele içeren bir çok markanın ürünlerinin bileşiminde formalin yer almakta, hatta marka ismi vererek belirtmek isterim Azoo' nun bir kaç ürününde birden formalin var, birtanesi hele formalin, metilen blue, malahit yeşilinden oluşmakta :) tüm dünyadada satışı hakkında hiçbir engele takılmıyor ve güvenle kullanılıyor... bana görede hiçbir sakıncası yok... kötülüyormuşum gibi anlaşılmasın aynı formülün markasızını uzakdoğuda kullanmayan çiftlik yok :)

Seranın med serisi ilaçlarınıda kullanan ve memnun kalanlar var( ben hiçbirisini şimdiye kadar kullanmadım)

Lafın özü her ilaç aynı vakaya yakalanmış farklı balıklar üzerinde aynı etkiyi göstermeyebilir, Ahmetin balığını iyileştirir, Velinin balığında etkili olmayabilir, bu o ilacın işe yaramadığını göstermez..

Daha öncede defalarca belki anlattım, bu iş zaten ülkemizde kör atışı ile yapılmakta, sadece hayvan sağlığında değil, insan sağlığındada bu çok farklı değil, size kaç kere antibiyotik yazmadan önce antibiyogram yapıldı, en geniş spectrumlusunu yazar geçerler, burda balıklarınıza gerçek bir tedaviden bahsetmek için karşınızdaki paraziti tanımanız gerekmekte, ona göre etken madde ile mücadele yapabilesiniz, bunun yoluda bir microscob alıp biraz ders çalışmaktan geçiyor, onun haricinde yapılan tüm tedaviler kör atışıdır, kimi isabet eder kimi ise teğet geçer....

discus doktoru
07-01-2010, 12:22
peki guatreks ve tenikür kullanımlarında su değişimi yapılmazsa balıklarda olumsuz bir etki yaparmı.Yada mesela guadreks kullandım sonra bu ilaçı bulamadım tenikür aldım.Bu iki ilaçın beraber kulanımı nasıl bir sonuç doğurur.Balıklara zarar verirmi.

Sorum havada kaldı .Cevap verebileçek biri varsa sevinirim.

Bora TK.
07-01-2010, 17:32
Microbe-Lift Praziquantel is gentle treatment recognized as the treatment of choice for disease of koi and goldfish and other ornamental pond fishes caused by trematodes (flukes) and cestodes (tapeworms). Microbe-Lift Praziquantel is harmless to all species of fishes including fry, and it is non toxic to plants and harmless to biological filtration.
Contains:
PRAZIQUANTEL Powder, C19,H24,N2,02
2-(Cyclohexylcarbonyl)-1,2,3,6,7,11b-
Hexahydro-4H-pyrazino[2,1-a]
Isoquinolin-4-one

GUADREKS ORAL TABLETAntihelmintik Oral Tablet

http://www.vilsan.com.tr/images/spacer.gifANTİPARAZİTERhttp://www.vilsan.com.tr/images/shim.gifhttp://www.vilsan.com.tr/images/spacer.gif Bileşimi

1 Tablette 250 mg Praziquantel bulunur.Endikasyonları

Koyun, at, köpek ve kedilerde şerit (cestod) ve bazı kelebek (trematod) enfestasyonlarının sağaltımı ve kontrolü amacıyla kullanılır.
Tanımı:

Çiftlik hayvanları ve ev hayvanlarında taeniosis ve diğer cestod enfeksiyonlarının sağaltım ve kontrolü için antihelmintik.
Bilesimi:

TENİKUR tablet içinde 250 mg praziquantel mevcuttur.

Özellikler:

Praziquantel bir izokinolon bileşiği olup tenyaların bütün tür ve formlarına etkili geniş spektrumlu spesifik bir sestosidal ve belirli bazı trematodlara etkili flukisidal antihelmintiktir.
Praziquantel bağırsaklardan çabuk ve tam olarak emilir. iki saat içinde maksimal plazma konsantrasyonuna ulaşılır. Bütün dokulara nüfuz eder. Kan-beyin bariyerini aşar.
Toksisitesi düşük, tolerans sınırı tavsiye dozlarının en az 5 katı kadardır.

Praziquantel for Flukes http://www.koivet.com/koivet/images/M_images/pdf_button.png (http://www.koivet.com/koivet/index.php?view=article&catid=36%3Amedicine-treatments&id=144%3Apraziquantel-for-flukes&format=pdf&option=com_content&Itemid=57) http://www.koivet.com/koivet/images/M_images/printButton.png (http://www.koivet.com/koivet/index.php?view=article&catid=36%3Amedicine-treatments&id=144%3Apraziquantel-for-flukes&tmpl=component&print=1&page=&option=com_content&Itemid=57) http://www.koivet.com/koivet/images/M_images/emailButton.png (http://www.koivet.com/koivet/index.php?option=com_mailto&tmpl=component&link=aHR0cDovL3d3dy5rb2l2ZXQuY29tL2tvaXZldC9pbmRle C5waHA/dmlldz1hcnRpY2xlJmlkPTE0NCUzQXByYXppcXVhbnRlbC1mb3 ItZmx1a2VzJm9wdGlvbj1jb21fY29udGVudCZJdGVtaWQ9NTc= ) Written by Administrator Monday, 19 May 2008 13:41 Praziquantel - (branded Droncit)

What it is: Praziquantel is a bitter tasting powder which shows
good absorption directly from the treated water, and then
admirable clearance of various surface and internal flukes
(trematodes) and internal worms in fish.

What it's good at: Because it's gentle, Praziquantel is, and
always has been, the "treatment of choice" for Flukes
(trematodes) in fish. Praziquantel does not require water
changes, praziquantel is harmless to fish of *all* species
including Discus, Koi and goldfish fry, and is non toxic to
plants, and; (unlike Formalin), praziquantel has no negative
filter impact.

Background: Praziquantel has been known to the hobby for many
years. The drug is simply put in the water and within just a
few hours the infected fish shed the adult parasites from their
intestines. Long tapeworms are sometimes found on the bottom of the treatment tank. It was determined also that the
Praziquantel was effective at killing and stopping Fluke
(monogenetic trematode) infections. Repeat dosing is usually
recommended but this concept should be verified. It is entirely
conceivable that the flukes can be eradicated with only one
treatment. Minimum treatment levels also should be reviewed and
tested.

Hangisini tercih edeceğiniz sizlere kalmış, hepsinin etken maddesi "PRAZİQUANTEL"

Yukarıda ingilizce olarak ilave ettiğim her iki yazılarda kısaca şunu demektedir; Praziquantel güvenilirdir, hobicilikte geleneksel tedavi olarak bilinen iç ve diş kurtlarda kullanılan bir tedavi maddesidir. Tedavi edilecek suda kolay çözünür ve sudan absorbesi çok kolay, her çeşit balıklarda kullanılabilen Discus, Koi ve diğer tropikal balıklarda yavrular dahil, asla bitkilere ve biyolojik filtrenize zarar vermez,(Formalin gibi toksin değildir.)Praziquantel su değişimini gerektirmez,

Konu başlığı altında 49. sıra Bknz.

Dünya genelinde diğer markalı ürünler;

Biltricide (Bayer) 600 mg Tablets (for human use)
Cesol (Merck) Tablets
Cysticide (Merck) Tablets
Zentozide (Berich (Thailand) Co)
Profender (combination with emodepside (http://en.wikipedia.org/wiki/Emodepside)) (Bayer) for veterinary use
Droncit (Bayer) for veterinary use
Drontal (combination with pyrantel pamoate (http://en.wikipedia.org/wiki/Pyrantel_pamoate)) (Bayer) for veterinary use (akvaryumda kullanılmaz-ek bileşenler var)
D-Worm (Farnum) for veterinary use; note that D-Worm also makes roundworm medicine containing piperidine which is not effective against tapeworms.
Tape Worm Tabs (Trade Winds) for veterinary use
Cestoved (Vedco) both tablets and injectable for veterinary use
PraziPro (Hikari) for aquarium use
ha guadreks, ha tenikur, ha mikrobelift, hepsini birbiriyle karıştırsan ne fark eder Birol,

discus doktoru
07-01-2010, 17:46
Sizin cevabınız içinde teşşekür ederim.

farabundo
07-01-2010, 20:07
Tenikur dediğim gibi deneyen kullanan hiçbir sorunla karşılaşmayıp olumlu sonuç alan arkadaşlarım var, bunu bağzı arkadaşlar tavsiyede etmiş, buraya kadar bir sorun yok, tamam kullanılsın... ama benim anlamadığım neden tenikurun ana maddesi olan praziquantel ile hazırlanmış, tatlı su balıkları için piyasaya sürülmüş bir ürün varken ( ki ürünü hazırlayan firma sıradan bir firma değildir, bütün ürünleri çok başarılı) muadili olan karasal yaşam süren hayvanlar için yapılmışlarını kullanıyruz? sorun fiyat diyeceğim, diyemiyorum çünkü microbe lift 19 tl, bu rakamı veremeyecek olan bana göre zaten discus beslemesin akvaristlik tutkusunu başka türlü tatmin etsin...

Murat bey parazit tedavisinde kullanılan ilaçların en etkili ve ucuzu nedir sorusunun bir çok cevabı olabilir, ben kendi perspektifimden olayı değerlendirir isem, farklı parazit gruplarına etken farklı markaların farklı fiyat aralıklarında bir çok ürünü var, formalin şöyle böyle diyoruz fakat sanıyormusunuz bu markaların ürünlerinin içinde formalin yok, parazit ile mücadele içeren bir çok markanın ürünlerinin bileşiminde formalin yer almakta, hatta marka ismi vererek belirtmek isterim Azoo' nun bir kaç ürününde birden formalin var, birtanesi hele formalin, metilen blue, malahit yeşilinden oluşmakta :) tüm dünyadada satışı hakkında hiçbir engele takılmıyor ve güvenle kullanılıyor... bana görede hiçbir sakıncası yok... kötülüyormuşum gibi anlaşılmasın aynı formülün markasızını uzakdoğuda kullanmayan çiftlik yok :)

Seranın med serisi ilaçlarınıda kullanan ve memnun kalanlar var( ben hiçbirisini şimdiye kadar kullanmadım)

Lafın özü her ilaç aynı vakaya yakalanmış farklı balıklar üzerinde aynı etkiyi göstermeyebilir, Ahmetin balığını iyileştirir, Velinin balığında etkili olmayabilir, bu o ilacın işe yaramadığını göstermez..

Daha öncede defalarca belki anlattım, bu iş zaten ülkemizde kör atışı ile yapılmakta, sadece hayvan sağlığında değil, insan sağlığındada bu çok farklı değil, size kaç kere antibiyotik yazmadan önce antibiyogram yapıldı, en geniş spectrumlusunu yazar geçerler, burda balıklarınıza gerçek bir tedaviden bahsetmek için karşınızdaki paraziti tanımanız gerekmekte, ona göre etken madde ile mücadele yapabilesiniz, bunun yoluda bir microscob alıp biraz ders çalışmaktan geçiyor, onun haricinde yapılan tüm tedaviler kör atışıdır, kimi isabet eder kimi ise teğet geçer....

Hocam ben en ucuza olsunda ne olursa olsun demedim ki:), sera mycopur ve azoo'nun ilaçlarınını aldım fakat kullanan kişilerin memnun kalmadığını öğrenince evde ecza dolabında duruyorlar, microbe lift açıkcası gittiğim hiç bir akvaryumcuda yoktu, internette arama yaptığımda pek yorumda bulamadım keşke daha önceden söyleseydiniz, önemli olan en etkili olanı bulabilmek birde şöyle bir durum söz konusu ben ilaçlamayı 400 lt yapıcam sera tremazol 45 tl, 3 kür uygulasam 135 tl, açıkcası ben vermem, ki amaç hobiyi ucuzlatmaksa birazda sera markası fedakarlık yapsın zaten yıllarca faiş fiyatlara sattılar bir çok ürünlerini,biz uyanmadığımız sürece satmayada devam edicekler. Benimde bir çok yazım var en iyisi sera bactopur direct diye ama birçok kişi flagy kullanıyor ve onda bir fiyatına, sığırlar veya insanlar için olan ilacı hiç kimse almak istemez ama halk ağzı ilede keklenmiyelimde, gezdiğim akvaryumcularda ve en önemlisi içeriğine güvendiğim sitelerde discus konusunda en beğendiğim site burasıdır, microbe lift etken bir ilaç olduğunu duysaydım bu ilacı alırdım fiyatı gerçekten sera'ya göre uygun.

Bu arada antibiyogram anlatımınızada epey güldüm:) milletimiz yanlış uygulanan antibiyotik tedavileri yüzünden hayatını kaybederken bizim discuslar için hayıflanmamız.

koray_a
23-04-2010, 10:21
Tenikur kullandım balıklarımda iyileşme gözlemledim fakat uygulama sırasında akvaryum suyunu 100%50 olarak boşaltmıştım.Şu anda tamamını doldurdum fakat aynı sorun tekrar başladı.Heralde ilaç ile temas etmeyen camlarda parazitler barınmışlar suyu dolduruncada tekrar hücuma geçtiler bu kez akvaryum full dolu olarak kullanacağım.Benim kafama takılan durum dip çekimi yapıyorum sabah kalktığımda dip kısmı bembeyaz bir tabaka kaplamış oluyor.Bunun ilaç kalıntısıyla bir ilgisi olabilirmi.Daha anlaşılabilir olması için fotoğraf ekliyorum.
http://img59.imageshack.us/img59/7643/dsc02999y.th.jpg (http://img59.imageshack.us/i/dsc02999y.jpg/)

lifefordead
27-04-2010, 15:05
Tenikur ve türevi ilaçların sudaki bakteri populasyonuna etkisi nasıldır acaba .

İlaçtan sonra akvaryumda yeniden bir bakteri oluşumu olur mu yoksa bakteriler yaşamlarını sürdürebilirler mi?

Saygılar

soner1979
01-05-2010, 17:01
Tenikur kullandım balıklarımda iyileşme gözlemledim fakat uygulama sırasında akvaryum suyunu 100%50 olarak boşaltmıştım.Şu anda tamamını doldurdum fakat aynı sorun tekrar başladı.Heralde ilaç ile temas etmeyen camlarda parazitler barınmışlar suyu dolduruncada tekrar hücuma geçtiler bu kez akvaryum full dolu olarak kullanacağım.Benim kafama takılan durum dip çekimi yapıyorum sabah kalktığımda dip kısmı bembeyaz bir tabaka kaplamış oluyor.Bunun ilaç kalıntısıyla bir ilgisi olabilirmi.Daha anlaşılabilir olması için fotoğraf ekliyorum.
http://img59.imageshack.us/img59/7643/dsc02999y.th.jpg (http://img59.imageshack.us/i/dsc02999y.jpg/)

Kesinlikle ilaçla alakalı aynı durum benim akvaryumumdada oldu beyaz tuhaf jölemsi bi tabaka. Yüzeyde ve zeminde oluşmuştu.

Bora TK.
02-05-2010, 16:40
http://www.discusfunclub.com/showthread.php?t=8678
linki inceleyin arkadaşlar ve ne oranda ve nasıl bir uygulama yaptınız,,,

koray_a
04-05-2010, 01:11
1 tablet fazla kullanmıştım.Şu anda akvaryumum boş denemek amaçlı sadece 1 tablet kullandım aynı şey yine oluştu.İlac suda kalıntı yapıyor.Bu kalıntılar balıklar varken herhangi bir probleme sebeb olmamıstı aksine günlerce kaşınan discuslarım normale dönmüştü.

Bora TK.
04-05-2010, 11:12
Size tavsiye edilen oran ne ise onu kullanın, bu gibi durumları bilmek için kimyager olmak gerekmiyor, okul yıllarınızda kimya derslerinde mutlaka okumuşsunuzdur, "doyum/doymuşluk" 1 bardak suya 1 çay kaşığı şeker atarsınız hemen çözünür, 1 tatlı kaşığı şeker atarsınız çözünmesi zaman alır, 1 yemek kaşığı atarsınız tamamı çözünemez, yani su alabileceği şeker miktarını almıştır, artan çökelti olarak kalacaktır, umarım anlaşılmıştır,,,

koray_a
04-05-2010, 13:41
Üst mesajda belirttiğim gibi Bora bey ilaç katılmamış boş akvaryuma 1 tablet eritip attım yine aynı kalıntıları gözlemledim. Yani bu olayın ilk okullardaki şeker su deneyiyle alakası yok.

Bora TK.
04-05-2010, 17:19
Ya Koray ne diyeyim sana, kaç litre suda 1 tablet kullandın, su ısısı 25C. nin altındamı? yada ilacı ayrı bir kapta tam olarak çözündürüp içine attınmı, suda hareket sirkülasyon varmı? yoksa durgun bir su mu?birde son olarak bu tip ilaçlar kullanırken suya kesinlikle su düzenliyeci ticari ürünler kullanmayın Aqutan,Aquasafe gibi, bunlardan hangisi olabilir?

mustafaozden2
07-05-2010, 17:59
Maalesef benim balıklardada solungaç paraziti oluştu.Microbe Lift bulamadığım için bende Bora Bey'in tavsiye ettiği TENİKUR adlı ilacı aldım.İşin kötü tarafı yarın ya da pazar günü 8ad daha discusum gelecek ve yerim olmadığı için hasta olan balıklarımın içine atmak zorundayım.Bu nedenle tedaviye bugün başlamadım.Balıklar geldikten sonra hepsini beraber ilaçlarım düşüncesi ile.Bilmiyorum doğrumu yaptım yoksa yalnış mı?

Şu an için çok ileri safhada değil hastalık 2-3 tanesinde daha belirgin ve yem yemede nazlanıyor bunlar ama diğerleri şu aşamada yem yiyiyor ve bir sıkıntı yok.

Ph konusunda tereddütteyim eğer makinam doğru ölçüyorsa 8.5-9 değerlerinde bir sudalar şu an iletkenliği bilmiyorum.İlacın bu değerdeki su da iyi çözünmeyeceği yazıyor.

Ne şekilde haraket etmeliyim sizce.Şu ana kadar başka ilaç kullanmadım daha önceden yaptığım hataları yapmamaya çalışıyorum.Önerilerinizi bekliyorum...Teşekkürler...

Birde şunu ilave edeyim balıkları aldığım arkadaş dip çekimi yaptıktan sonra bile tam temizlik olmaz dedi arada camları içten süngerle silmek lazım dedi siz bu konuda ne düşünüyorsunuz...

barisbasyigit
07-05-2010, 18:53
Mustafa bey,
Tedavi konusunda üstad gerekenler yazıyor birşey diyemem ancak şu yeni gelecek olan balıkları erteleseniz. Bence sıkıntı yaşatacaksınız.:(

mustafaozden2
07-05-2010, 19:03
Şu an o kadar zor durumda kaldım ki anlatamam balıkları ertelemem çok zor çünkü aldığım kişiyle o şekilde konuştuk o da kendisine yer açmak ve üretime geçmek istiyor.Şu anda ne yapacağımı şaşırdım gerçekten.Ertelesem bile ne kadar süre geçer bilmiyorum iyileşene kadar benim balıklar.Biraz daha düşüneyim bakalım...:(

mustafaozden2
07-05-2010, 19:27
Su şu anda 31 derece bilmiyorum oynama yapmak gerekirmi.Eski yazılardan aklımda kalan ph ı yavaş yavaş düşürüp bu şekildede bu hastalıkla başedilebileceği yazıyordu ama o da ayrı bir sıkıntı.Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

mustafaozden2
08-05-2010, 16:07
Bugün tedaviye başladım.Ama bir hata yaptığımı sonradan farkettim ve ilacı kullanmam gereken orandan 3 kat daha fazla kullandığımı sonradan farkattim.İlaç kullanacağım için dün suyu 180lt ye düşürmüştüm.5x250mg olmak üzere kullandım.Su acayip bir şekilde bulanınca tereddüt ettim daha sonradan forumda 100mg/40lt olacağını buldum.Aslında biliyordum ama aklımda yanlış kalmış.Balıklar hemen mukoza attı ve köşeye çekildiler.
1-2 defa yemleme yaptım ve arkasından dip çekimi yaptım.
5 saat sonra 20lt hazır su alıp ilave ettim.Yavaş yavaş haraketlenmeye başladılar şu anda bir sorun yok gibi.Akşama 20lt daha su ilave yapacağım.(Kullandığım ilaç TENİKUR)

Aklıma takılan bir iki soru var?

Bora Bey'in verdiği ilacı kullanma tarifinde 3gün sonra %50 su değişimi ve 7gün sonra bir tekrar daha diyor.İlk 3gün solungaç parazitleri ve yeni doğan solungaç parazitleri de ölüyor.7gün sonrada yeni oluşan parazitler için ilacı tekrar kullanıyoruz.Mantıklı ve anlaşılır bir tedavi şekli...

Tamer Bey'in kullanmış olduğu Microbe-Lift Praziquantelde ise il kullanımdan 24saat sonra %30 su değişimi ve tedaviye 5-7gün devam ediniz yazıyor.

Bu ilaçların etken maddeleri zaten praziquantel değil mi?

Peki neden kullanım şekilleri farklı? Ben Bora Bey'in verdiği tarifi daha doğru buluyorrum çünkü praziyi attıktan sonra biyolojik filtrasyonumuz zaten ilacu sudan almayacak ve ilaç 3gün boyunca suda bulunacak...

Şu an için Bora Bey'in verdiği ölçülerde ilacı kullanmaya devam edeceğim....

Farklı görüşü olan arkadaşlar varsa cvplarınızı bekliyorum.(Yazıyı yazana kadarda balıklar iyice haraketlendi:) )

doofus
08-05-2010, 17:30
Bugün tedaviye başladım.Ama bir hata yaptığımı sonradan farkettim ve ilacı kullanmam gereken orandan 3 kat daha fazla kullandığımı sonradan farkattim.İlaç kullanacağım için dün suyu 180lt ye düşürmüştüm.5x250mg olmak üzere kullandım.Su acayip bir şekilde bulanınca tereddüt ettim daha sonradan forumda 100mg/40lt olacağını buldum.Aslında biliyordum ama aklımda yanlış kalmış.Balıklar hemen mukoza attı ve köşeye çekildiler.
1-2 defa yemleme yaptım ve arkasından dip çekimi yaptım.
5 saat sonra 20lt hazır su alıp ilave ettim.Yavaş yavaş haraketlenmeye başladılar şu anda bir sorun yok gibi.Akşama 20lt daha su ilave yapacağım.(Kullandığım ilaç TENİKUR)

Aklıma takılan bir iki soru var?

Bora Bey'in verdiği ilacı kullanma tarifinde 3gün sonra %50 su değişimi ve 7gün sonra bir tekrar daha diyor.İlk 3gün solungaç parazitleri ve yeni doğan solungaç parazitleri de ölüyor.7gün sonrada yeni oluşan parazitler için ilacı tekrar kullanıyoruz.Mantıklı ve anlaşılır bir tedavi şekli...

Tamer Bey'in kullanmış olduğu Microbe-Lift Praziquantelde ise il kullanımdan 24saat sonra %30 su değişimi ve tedaviye 5-7gün devam ediniz yazıyor.

Bu ilaçların etken maddeleri zaten praziquantel değil mi?

Peki neden kullanım şekilleri farklı? Ben Bora Bey'in verdiği tarifi daha doğru buluyorrum çünkü praziyi attıktan sonra biyolojik filtrasyonumuz zaten ilacu sudan almayacak ve ilaç 3gün boyunca suda bulunacak...

Şu an için Bora Bey'in verdiği ölçülerde ilacı kullanmaya devam edeceğim....

Farklı görüşü olan arkadaşlar varsa cvplarınızı bekliyorum.(Yazıyı yazana kadarda balıklar iyice haraketlendi:) )
ilaç firmaları kendi denemeleri ve minimum risk koşulunda üzerleride gün su değişimi oranlarını yazıyor. med tremazol de 6 saat sanıım yüzde 80 su değişimi diyor.
Tenikürün fazla kullanılması çok problem yaratmaz sanırım. Zira ben zamanında dozajı 5 kata çıkarmıştım ancak diğer tremazol ve türevi ilaçlar gibi suda homojen dağılmıyıp dipte toru halinde kalması sebebiyle sorun yaşamadım. Sizdede bulanıklık olduysa muhtemelen dipte birikme yapacaktır. Açıkçası praziquantel ile çözülebilecek bir sorununuz varsa tenikür bu iş için uygun değil. Yoğun tenikür banyosuyla balıkları farklı kaba almak daha akıllıca olur diye düşünüyorum.
İnşallah bu etken madde işinizi halleder. Bu çözmezse ben size başka bir tavsiyede bulunabilirim.
Biraz sakat ama :) Sonuç %99

mustafaozden2
08-05-2010, 17:48
Barış Bey ilginiz için teşekkür edrim ama formda uzun araştırmalarım sonucu bu ilaç uygun görülüyor.Etken maddesi praziquantel.Niye bu ilaç işinizi görmez dediniz anlayamadım.
Sizin tedavi şekliniz ve öneriniz nedir acaba...

doofus
08-05-2010, 18:28
ben tecrübemi anlattım sadece. seranın yada diğer akvaryum balıkları için üretilmiş olanlarla tenkür bence aynı işi görmüyor. kendimd enedim gördüm. sonuç alan vardır elbet ona birşey diyemem. ama burda parazitin türü, yoğunluğu, tanka olan uyumu, ilacı görüp görmemiş olması vs... birçok etken sebep var. ona istinaden söyledim. standart bir balık ilacını yüzde 20 fazla dozajla uygulamak bence daha mantıklı. buda herkes parasından kaçıyor ama göreceksiniz alternatif tıb size daha pahalıya malolacak :)

mustafaozden2
09-05-2010, 00:30
BUrak Bey ne anlatmak istediginizi cok iyi anladim.Cünkü daha önceden böyle hatalar yapmistim.Su an uyguladigim iyilestirme yontiminde burada yazilan bilgilere gore haraket ettim.Baliklarim az cok degerli güzel baliklar.Ben parasinda degilim kesin cözümden emin olsam:)
Insallah yaptigim tedavi isabetli olacak...en azindan baliklar su anda biraz daha haraketli yaptigim tedavi ise yaramasada en azindan olumsuzluk yaratmadi.Eger sonuc alamazsam sizin yöntemi konusuruz..Umarim gerek kalmaz...

doofus
10-05-2010, 17:27
BUrak Bey ne anlatmak istediginizi cok iyi anladim.Cünkü daha önceden böyle hatalar yapmistim.Su an uyguladigim iyilestirme yontiminde burada yazilan bilgilere gore haraket ettim.Baliklarim az cok degerli güzel baliklar.Ben parasinda degilim kesin cözümden emin olsam:)
Insallah yaptigim tedavi isabetli olacak...en azindan baliklar su anda biraz daha haraketli yaptigim tedavi ise yaramasada en azindan olumsuzluk yaratmadi.Eger sonuc alamazsam sizin yöntemi konusuruz..Umarim gerek kalmaz...
inşallah-beklediğiniz-sonucu-alırsınız
ancak-şartlara-dikkat-etmezseniz-sorun-karşınıza-tekrar-çıkacaktır
iyi-günler-dilerim

KutayOzbek
19-01-2011, 16:00
Bir arkadaş sormuş fakat cevap gelmemiş yanılmıyorsam,

Tenikür parazitlere karşı etkili ise; akvaryumdaki bakteri topluluğuna bir zararı olmaz yorumunu yapabilir miyiz ?

Tamer
19-01-2011, 16:32
Tenikura gerek yok, daha öncede prazi. ile ilgili konularda yazdım, microbe-lift firmasının Türkiyede satılan tatlı ve tuzlu su canlıları için geliştirilmiş praziquantel ürünü mevcut, ürün sudaki biyolojik dengeye zarar teşkil etmemektedir..
(bilmeyende beni microbe lift TR. distrübütörü sanır:) )

KutayOzbek
19-01-2011, 16:32
Karaköy alt geçitte bu Tenikur için kutusuna 40 küsür TL dediler, içinde 50 tane varmış.

Tanesine de 2 TL dediler. Fiyatlar normal mi, yoksa uçmuşlar mı ?

mustafaozden2
19-01-2011, 16:41
Tamer Abi ben birtürlü microbe lift prazi bulamadım.Bildiğin biryer var mı?

Tamer
19-01-2011, 16:49
Epey bir bekledik stokta yoktu, Barış kardeşim saolsun temin etti, sanırım onlineakvaryum dan aldı, arama motoruna yazıp bir arat istersen...

barisbasyigit
19-01-2011, 17:14
Umarım kullanmak durumunda kalmazsın Tamercim nedemek. Söylediğin gibi onlineakvaryum da mevcuttur.

Bora TK.
19-01-2011, 17:26
Karaköy alt geçitte bu Tenikur için kutusuna 40 küsür TL dediler, içinde 50 tane varmış.

Tanesine de 2 TL dediler. Fiyatlar normal mi, yoksa uçmuşlar mı ?

fiyat doğru bende ordan tedarik ediyorum,,,

selogllo
19-01-2011, 18:16
Ben guadreks i yazın 20 tl den aldım.(250 mgX50 adet).
Etken madde aynı.

Selahattin KAPAN
ANKARA

seriousman
15-03-2011, 22:26
Bende guardrexin bugün adetine 1,5 tl ödedim 10 adet aldım.Geliş fiyatıymış.