PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Artemia'yı dondurmak

tearaway
01-08-2008, 06:14
Çıkarttığı artemia'yı donduran var mı?
Toplu olarak çıkartıp dondursak, yürek yeminde olduğu gibi içerisine bazı malzemeler karıştırsak nasıl olur? Mesela atıyorum çok az spirulina, bebe vitamini, gıda jelatini v.b. icon_rolleyes

Tamer
01-08-2008, 10:09
Ulvibu yemi yetişkinlere vermeyi düşünüyorsan olmuyor dağılıyor,3-4 sene evvel denemiştim, yavrulara vereceğim diyorsan canlısını ver, ama artemiayı büyüteceğim donduracağım dersen hemfikirim, büyüttüğün 1-2 cm artemiaları tülbentten süzeceksin 1-2 kg filan muazzam olur yemede yanında yat icon_lol

Vedat Yılmaz
01-08-2008, 13:50
Çıkarttığı artemia'yı donduran var mı?
Toplu olarak çıkartıp dondursak, yürek yeminde olduğu gibi içerisine bazı malzemeler karıştırsak nasıl olur? Mesela atıyorum çok az spirulina, bebe vitamini, gıda jelatini v.b. icon_rolleyes
Ulvi kardeş canlısını (taze taze sıcak sıcak biggrin) tutmasada bence denemekte fayda var, fakat eş zamanlı iki farklı çiftin yavrularında denemek uygun olur birine dondurulmuş ve katkılı artemiayı verirken diğer eş'in yavrularına canlı artemiayı vererek sonucu gözlemlemek gerek.:)

olimpus
01-08-2008, 15:16
Ulvi sen dene büyük ihtimal tutturursun :D :D :D

tearaway
01-08-2008, 15:43
Ulvibu yemi yetişkinlere vermeyi düşünüyorsan olmuyor dağılıyor,3-4 sene evvel denemiştim, yavrulara vereceğim diyorsan canlısını ver, ama artemiayı büyüteceğim donduracağım dersen hemfikirim, büyüttüğün 1-2 cm artemiaları tülbentten süzeceksin 1-2 kg filan muazzam olur yemede yanında yat icon_lolYok büyükler ne bulurlarsa götürüyorlar, onlardan geçmiş artık icon_lol
Toptan çıkartıp azar azar vereyim yavrulara diye düşünmüştüm, jelatinde çok besleyici, keza spirulina da öyle.
Böylece biraz bağırsaklarınıda çalıştırmış oluruz. Üşenmesem dediğin gibi artemiaları büyütüp zenginleştirdikten sonra vermek süper olurdu, bakarsın yaparım icon_rolleyesUlvi sen dene büyük ihtimal tutturursun :D :D :DNiye abi benim suyum okunmuş su mu? :D Daha senin olduğun ortamda balıklarımdan bahsetmem ben zaten icon_redfaceUlvi kardeş canlısını (taze taze sıcak sıcak biggrin) tutmasada bence denemekte fayda var, fakat eş zamanlı iki farklı çiftin yavrularında denemek uygun olur birine dondurulmuş ve katkılı artemiayı verirken diğer eş'in yavrularına canlı artemiayı vererek sonucu gözlemlemek gerek.:)Abi bu ercan varken hiçbiri tutmaz, görmez dedim bu konuyuda görmüş :D En son şimdiki anaçlar 5-6 aylıkken gelmişti, ertesi gün hepsi yerlerdeydi, Allahın yardımı olmasa kurtaramazdım. Haftaiçi yine gelecek Allah yardımcım olsun bu sefer tedbirliyim, evin her yanına ayetel kürsi ve nazar ayetleri yerleştirdim icon_lol

olimpus
01-08-2008, 17:05
:( Besmeleyle giricem eve benim ne suçum var.

Vedat Yılmaz
02-08-2008, 08:59
:( Besmeleyle giricem eve benim ne suçum var.
Ercan, Ulvi'nin gözünü fena korkutmuşsun :D.
Şaka biryana her güzelliği Allah'tan bildikmi ve birde üstüne ayetelkürsi okudukmu tamamdır İnşallah.
Ulvi sende kalbini biraz ferah tut biggrin, sonra Ercan'ın kalbini kırmayasın.:rolleyes:

olimpus
02-08-2008, 15:54
Ercan, Ulvi'nin gözünü fena korkutmuşsun :D.
Şaka biryana her güzelliği Allah'tan bildikmi ve birde üstüne ayetelkürsi okudukmu tamamdır İnşallah.
Ulvi sende kalbini biraz ferah tut biggrin, sonra Ercan'ın kalbini kırmayasın.:rolleyes:

Abi bilirim ki Ulvi sadece latife yapıyor.Ben onlara her defasında Maaşallah diyorum çokça defada okudum.Allah hayırlısını nasip etsin.:) Yinede sen evden nazar ayetlerini ve Ayetel Kürsileri eksik etme icon_lolicon_lol:D