Orijinalini görmek için tıklayınız : küçük siyah noktalar
MERHABALAR..
Arkadaşlar Eminönünden iki adet maze (öyle olduğunu söylediler) discus satın aldım.Balıklar bir hafta yem yemediler ve ani tepkiler gösterdiler.Şu anda akvaryumdaki üçüncü haftaları ve artık yem yiyor ve kendilerini gösteriyorlar.Tetra prima ve sera color red yem veriyorum.Akvaryum 84*38*43=137 litre.EHEİM iç filtre kullanıyorum. Sıcaklık 32 derece.
Sorunum; balıklardan birinin üzerindeki küçük siyah lekeler.Burun ve üst yüzgeç üzerinde yoğunlaşıyorlar. Aldığımda bu kadar yoğun değildi ama burun üstündeki noktalar arttı.
1-Bu bir hastalık mıdır?
2-Lekeler kalıcı mı?
3-Bu durumu nasıl engelleyebilirim?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyor ve forma emeği geçen bütün hayvanseverleri kutluyorum.
İbrahim GÜRBÜZ
Kadıköy/ İSTANBUL
İbrahim bey balıklarınız red map maze değil, bahsettiğiniz siyah noktalarda siyah pigmenttir, bir hastalık değildir, balık strese girdiğinde ve nitrat yüksek olduğunda su değerlerinin kötü olmasından dolayı artar, pigenlar malboralar, melonları gibi kırmızı türlerde genelde vardır ve kalıcıdır, tamamen geçmez.
mustafaburuk
29-07-2008, 18:14
Tamer beyib dediği gibi tamamen geçmeyebilir ama benimkilerde sterse bağlı burun kısımlarında kararma oluyordu ama sakinleşince geçiyor.Balıkları aldığınızda burunda pigment varmıydı? Birde b vitamini kullanabilirsiniz.Bemiks ampul(eczaneden) yada akvuryumcudan alabilirseniz içeriğine bakın zengin bir kompozisyonmu? diye.B vitamini strese sindirim sitemine birebir.
Yardımlar için teşekkür ediyorum.Bemiks ampul suya mı yoksa yeme mi katılıyor? Bir de ne dozda ?
İbrahim bey yemede katıp verebilirsiniz.Fakat siz gece yatarken karanlık ortam olsun kesinlikle ışık olmasın öyle bir ortamda 1 ampul bemiksi kırıp akvaryumunuza dökün.Bu benim bilgilerime dayanarak söylediğim tavsiye.
Discusmania
29-07-2008, 23:24
İbrahim bey, Tamer in de dediği üzre pigeon blood ırkının özelliklerindendir siyah nokta, Red map ler cehekerpoard pigeon blood un özel bir varyasyonu dolayısı ile görülmesi anormal değil, bu arada balıklarınız güzel akvaryumdaki sayılarını bilmemekle birlikte en az 6 adet bakmanızı tavsiye ederim ;)
Teşekkür ederim Tamer Bey..
Akvaryumda iki adet discus var.Daha fazla da olmasını istemiyorum. Bu durum bir sorun yaratır mı?
Bora TK.
31-07-2008, 04:55
Discus balıkları grub yani çoklu ortamdan hoşlanan balıklardır(birlikten kuvvet doğar misali) sizinkiler yavru üstü genç balıklar (2 hafta önce görmüştüm onları büyük bir ihtimalle Rainbow dan aldınız) gayet güzeller hayırlı olsun, çift olsalardı bi sorun teşkil etmez ama sayıyı biraz akvaryum ölçülerinize uygun olarak artırırsanız kendilerini biraz daha güvende hissederler.
Uzakdoğulu üreticiler için kırmızı renk çok sevilen ve istenen bir renktir.
O yüzden onların su değerleri bizim su değerlerimizden düşük olduğu için böyle sizin bahsettiğiniz siyah lekeler pek olmaz olsada hemen adının önüne(DUST) anlamı tozlu diye kelime koyarlar.Bizde bunu sorun yaparız. Güle güle büyütün. İyi seçim,,,,
Sayıyı 6 ya çıkarmakta yarar var ama tankınız ççok küçük 137 litre demişsiniz, bu şekilde olmaz, imkanınız varsa öncelikli hedefiniz tankınızı minumum 300 litreye çıkartmak olsun akabinde balık ekleyebilrsiniz, ama şuan mümkün değil.
mustafa güneş
31-07-2008, 10:06
ÖNCELİKLE balıklarınız hayırlı olsun . balıklarınızın sayısını arkadaşların dediği gibi uygun bi tank seçimi ve en az 6 adet olaursa o bahsettiğiniz lekeler tamamen kaybolmasa bile belirginliğini yitirir toplu halde oldukları zaman stres yapmazlar ve bahsettiğiniz lekeler çoğalmaz.
fma55discus
06-09-2008, 12:23
Bu siyah pigmentlerin özellikle sağlık yönünden bir problemi yok pigeon kanı bütün balıklarda görülebiliyor.Benim kendi tecrübemde eşleri küp e attığımda su değerleri 6.4 ph ve ms 160 civarı olduğunda pigmentler kalmadı.Yanlız bazı pigeonlarda pigment hiç olmayabilir. Tür ve soya göre ve aynı kardeşler arasındada pigmentli ve pigmentsiz balıklarım olmuştu.Yani ozmoz takviyesiyle pigmentler gidebiliyor ama su değerleri değiştiğinde tekrar pigmentler çıkıyor.Pigment olmayan pigeonlarda su değerleri farklı dahi olsa pigment çıkmıyor.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.