PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çok basit bir soru

tearaway
25-07-2008, 04:44
"Kuyruk sallamaya başlayan yavrular" kaç saat sonra sırta çıkmak için yüzmeye başlar, kaç saat sonra sırta çıkarlar?

Tamer
25-07-2008, 09:54
Ulvi İlkönce suyun sıcaklığına sonrada diğer paratrelere bağlı olarak, yumurtlamanın akabinde 55-60 saat sonra yumurtalar açılır, yine suyun sıcaklığına bağlı olarak ortalama 60 saat sonrada larvalar yüzmeye başlar bu süre daha kısada olabilir 50-55. saat gibi, suyun ısısı arttıkça metabolizmaları daha hızlı çalışıyor fakat aşırı sıcak olursada nitrat daha fazla açığa çıkıyor, birde yüksek ısıda funguslar daha etkin oluyor, larvalar çıkana kadar 27C kuyruklar sallanıncada ısıyı 29C ye almak en iyi sonucu veriyor.

fma55discus
25-07-2008, 10:56
Ulvi kuyruklar sallanmaya başladımı yoksa.biggrin

Vedat Yılmaz
25-07-2008, 11:27
Ulvi İlkönce suyun sıcaklığına sonrada diğer paratrelere bağlı olarak, yumurtlamanın akabinde 55-60 saat sonra yumurtalar açılır, yine suyun sıcaklığına bağlı olarak ortalama 60 saat sonrada larvalar yüzmeye başlar bu süre daha kısada olabilir 50-55. saat gibi, suyun ısısı arttıkça metabolizmaları daha hızlı çalışıyor fakat aşırı sıcak olursada nitrat daha fazla açığa çıkıyor, birde yüksek ısıda funguslar daha etkin oluyor, larvalar çıkana kadar 27C kuyruklar sallanıncada ısıyı 29C ye almak en iyi sonucu veriyor.

Ulvi bey Tamer verilmesi gereken cevabı vermiş, senin güzeller bayağı iş çıkaracak başına Allah (c.c.) sana kolaylıklar versin ve sabır.biggrin

tearaway
25-07-2008, 11:43
Yumurtalar boşamı gider? (http://www.discusfunclub.com/showthread.php?t=894)
Evet linkte isyanım var.

2 gündür bugün 3 oldu, ne doğru dürüst uyuyabildim ne de dinlenebildim. Ana tankta da kurlaşıp duruyorlar gene yumurta döktüler. Yok daha ayırmam ben çift mift icon_redface

Ev desen battı, cep telefonuma bile artemia kaçırdım icon_lol Salonun ortasında yatan iki tanede üretim tankı var. Balkon desen su piresi doldu (1 akv. + 2 kova), 3 şişe artemia asılı, eve biri gelse muhtelif yerlerde sallanan şişeleri nasıl açıklayacağımı düşünüyorum.
Küvetin içinde bile karbon var. Hanım beni bırakıp annesine kaçtı, kendine gel tekrar görüşelim diyo icon_lol

Snakelerin yavruları kısmen serbeste geçti 60 saate 2-3 saat var, hala topak yavrular var dipte icon_rolleyes

Pigeonlarda onlardan 9-10 saat sonra yumurtlamışlardı, akşama onlarda biner tepeme. Allah yardım etsinde çıksınlar kazasız belasız, uğraşacaz artık.

Ha bi de ilk batım var 300 lt'de artemia ağacı çıkaracaklar. Ooof of

Tamer Abi sağol, makalenede bu şekilde yaz bence. Şimdiki haliyle toplamda 4. veya 5. günlerde gibi anlaşılıyor, zati ondan panikledim, geçmi kaldı ne oldu diye.:)

abdurrahman
25-07-2008, 12:22
Ulvi bey çok çok kolay gelsinbiggrin,bence siz bi resetlenin derimicon_lol,neyse tekrar kolay gelsin,emeklerinizin karşılığını alırsınız inşallah.

olimpus
25-07-2008, 12:45
Ulvi Allah sonunu hayır etsin :D

captain__53
25-07-2008, 20:51
maşallah hayırlı olsun aynı zamanda allah kolaylık versin ulvi bey.

mustafaburuk
25-07-2008, 23:01
:DUlvi bey Allah sabır versin Yalnız şişelere dikkat:eek: Yenge kafaya falan atmasın.Benim hanım akvaryumu kafama geçirecek ama 450 lticon_lol

Biraz haklılar galiba:confused:

hasan
25-07-2008, 23:33
Ulvi sana kolay gelsin. İşin epey zor .

tearaway
26-07-2008, 05:56
Ulvi bey çok çok kolay gelsinbiggrin,bence siz bi resetlenin derimicon_lol,neyse tekrar kolay gelsin,emeklerinizin karşılığını alırsınız inşallah.Amin hocam bana format lazım, sağol. Reseti attım Allaha şükür. :)Ulvi Allah sonunu hayır etsin :DCümlemizin abi icon_lolmaşallah hayırlı olsun aynı zamanda allah kolaylık versin ulvi bey.İmzanıza baktımda sizin sonunuzu iyi görmüyorum ben, bir daha düşünün isterseniz :):DUlvi bey Allah sabır versin Yalnız şişelere dikkat:eek: Yenge kafaya falan atmasın.Benim hanım akvaryumu kafama geçirecek ama 450 lticon_lol Biraz haklılar galiba:confused:Haklılar canım, hemde yerden göğe :D Pek takmam aslında dağınıklığı ama ben bile rahatsız oldum kendimden. icon_lol İnşallah bir kaç güne kadar döneriz eski hale.Ulvi sana kolay gelsin. İşin epey zor .Sorma Hasan abi, sağol :D

Bu arada snakeler çıktı sırta, pigeonlar bekliyor hala, nasıl bi yapıştırdıysa artık.

alpi14
26-07-2008, 13:03
Ulvi; sen uyumazmısın kardeşim yoksa yatağı döşeği üretimlerin yanına mı taşıdınbiggrin Kayıpsız büyümeleri dileğiyle. Sneklerin sırta çıkış saatleri dediğim gibi oldu zannedersembiggrin Görüşmek üzere.

tearaway
26-07-2008, 13:45
Evet Allahtan seni aramışım, telef ederdim (etmemişim gibi oldu icon_lol)

Sinekler vızır vızır, pigeonlarda çıktılar. Aynen söylediğin gibi üfürüp üfürüp yarım saatte aldılar sırtlarına.
Bebeler çok yaramaz çıktı, alınabilecek tüm önlemleri aldım yemedi, su yarısındaydı, şimdi annelerinin boyunca çektim eh artık bulurlar inşallah, bulamayan da yaşamasın zaten :p
Tekrar Allah razı olsun :)

peja
26-07-2008, 13:56
Maşallah Ulvi bey umarım sağlıklı bir sekilde büyütürsünüz yavrularınızı..Gelişim sürecininin fotoğraflarını cekerseniz iyi olur.

alpi14
26-07-2008, 15:12
Güzel haberlerini bekliyoruz.Suyu çok azaltmasaydın iyi olurdu ama arttırırken çok yavaş arttır.Saat aralıkları fazla olursa etkilenmezler diye düşünüyorum.

tearaway
27-07-2008, 05:55
Azaltmam da kar etmedi, hayvanlar tankın bir noktasına çakılıp kaldılar, bi dolaşayım yavrularımı toplayayım yok. Bende yavruların yarısını snakelerin sırtına attım.

Resmen nazara geldi hayvanlar, sağlıklarından da endişelenmeye başladım, hep Ercan duru yüzünden icon_lol. Acaba hepsini mi snakelere atsam :confused: Onlara da çok yük binecek o zaman icon_redface
1 karış olan suyu mecburen yarısına kadar yükselttim, biraz daha bekleyeyim en iyisi. İlgisiz desem baba elime ve hortuma da saldırıyor, anlayamadım.

Hüseyin abi özellikle sana borçluyum koyacak yerin varsa icon_lol veririm bebelerimden :)

alpi14
27-07-2008, 12:43
Azaltmam da kar etmedi, hayvanlar tankın bir noktasına çakılıp kaldılar, bi dolaşayım yavrularımı toplayayım yok. Bende yavruların yarısını snakelerin sırtına attım.

Resmen nazara geldi hayvanlar, sağlıklarından da endişelenmeye başladım, hep Ercan duru yüzünden icon_lol. Acaba hepsini mi snakelere atsam :confused: Onlara da çok yük binecek o zaman icon_redface
1 karış olan suyu mecburen yarısına kadar yükselttim, biraz daha bekleyeyim en iyisi. İlgisiz desem baba elime ve hortuma da saldırıyor, anlayamadım.

Hüseyin abi özellikle sana borçluyum koyacak yerin varsa icon_lol veririm bebelerimden :)
Teşekkür ederim Ulvi Kardeş faydam olduysa ne mutlu. Elimizde ki balıkların soylarının aynı olması üretim evrelerininde çok yakın olmasını sağladı. Bebelerden bol miktarda Ercan'a verelim birazda onun evi dağılsınbiggrin yengeden bir iki fırçada o yesin biggrin

olimpus
27-07-2008, 22:15
Ulviiiiiiiiiiiiiiii :D Bu akşam diyorum 41 Yasin mi okusam. :D

tearaway
28-07-2008, 13:46
Hüseyin abi şahıs hakkındaki düşüncelerine katılıyorum, geriye kalan zamanlarında da bize yasin okusun. icon_lol

Taksit taksit hepsini snakelere attım, ciddi miktarda kayıp oldu. 5-6 tane pigeonların üzerinde bıraktım onlarla oyalanıyorlar. Snakelerde telef oldular emzirecem diye :o Artemiayaya başladığımda yine pigeonlara atayım diyorum bir miktar.Ulviiiiiiiiiiiiiiii :D Bu akşam diyorum 41 Yasin mi okusam. :DOkudun mu? :D

olimpus
29-07-2008, 15:02
1 tane okusam :D

tearaway
29-07-2008, 20:55
İyi halden hafiflettim, 1 tane oku bakalım :)

Snakeler yavruları birbirlerine satmaya çalışıyorlar, kavga aldı başını gidiyor. Yerlerde şimdi bunlar.

olimpus
30-07-2008, 15:49
Yemezler yemezler vejeteryan onlar :D

olimpus
01-08-2008, 15:11
Ulvi Bey son durum nedir ? :D

tearaway
01-08-2008, 15:31
Dişi snake pert oldu, gözleri şiş + beyaz tabaka çöktü. Önce ana tanka saldım ama tanktakiler fena hırpaladılar, bende bir üretim tankını boşaltıp tek başına oraya aldım, metilen mavisi birazdanda tuz ekleyeceğim.
100 kadar yavru kaldı, baba tek bakıyor, artemia ile destekliyorum, dün başladım. Pigeonların üzerinde de 10-15 kadar yavru var, onlarıda sineğe atıp discon koyacağım, dişi titreyip duruyor.

Kısacası durum kötü, dişi her an gidebilir, yavrularda da çok kayıp oldu.

olimpus
01-08-2008, 16:18
:( Allah şifa versin çok üzüldüm şimdi

tearaway
06-08-2008, 06:17
Son durum ; dişi snake sizlere ömür, 200'e yakın yavrudan 50 kadar yavru kaldı, Allah verdi Allah aldı, hayırlısı.:)

Sercan
06-08-2008, 09:01
Son durum ; dişi snake sizlere ömür, 200'e yakın yavrudan 50 kadar yavru kaldı, Allah verdi Allah aldı, hayırlısı.:)Geçmiş olsun Ulvi.Nasılsa kökü sende takma kafanı,kalan yavrular içinde şöyle düşün bence o 50 yavruyu 3 ay sonra sığdıracak yer bulamassın 200 den 50 ye düşmesi mühim değil.

Tamer
06-08-2008, 10:01
Son durum ; dişi snake sizlere ömür, 200'e yakın yavrudan 50 kadar yavru kaldı, Allah verdi Allah aldı, hayırlısı.:)

Dişi snake öldümü Ulvi, yavrularda kayıp olasıda dişiye neoldu anlayamadım???

olimpus
06-08-2008, 11:55

Ulvi Allah bebelerine ömür versin:(

tearaway
06-08-2008, 14:28
Biz marketteyken akvaryum dışına zıplayıp 1.5 saat kadar yerde yatmış, döndüğümde minefloya yapışık buldum, ölmüş derken canlı olduğunu görüp tanka attım. Yere yapıştığı tarafı pulları dahil minefloda kaldı, diğer yanıda kısmen sağlamdı.
İlk gün şokta geçirdi, 2. gün biraz toparlar gibi oldu ama hareketsizlikten yayılan mantar bitik düşürdü. 3.gün akşam öldü.
Göz mantarı tedavisi için karantinaya almıştım, tam iyileşmişti ki ölüme zıpladı, markete gitmeden ana tanka salacaktım aslında. Nasip işte.

Yavruları kendi hatamdan kaybettim, neyse çözdük işi tecrübe oldu.

Ek = Annem biz yokken gürültüler duymuş gidip bakmamış, yerde yattığı tahmini süre 1.5-2 saat diyor. Kurumasına bakarak bende doğru olduğunu düşünüyorum.

Vedat Yılmaz
06-08-2008, 14:37
Ulvi, çok geçmiş olsun gerçekten çok üzüldüm,ama malesef bu tür tatsız olaylar herkesin başına gelebiliyor.:(Tekrar geçmiş olsun.

Tamer
06-08-2008, 15:51
Çok geçmiş olsun Ulvi buda acıda olsa bir tecrübe, tanklarınızın üzerini ya duşakabincilerde satılan akrilik cam ile yada ince bir strafor ile kapatın hem buhar ve nem bulunan ortama zarar vermez hemde bu tür kazaların önüne geçmiş olursunuz, tekrar çok geçmiş olsun.....

discusturka
06-08-2008, 16:05
Ulvi geçmiş olsun. Kalan bebeler ömürlü olur umarım. Üstten atlama malesef sıkça rastlanan bir durum, iri balıklarda strafor da çözüm olmayabilir.Ben de straforla tedbir aldım ama hep tedirginlik yaşıyorum. Kötü bir tecrübe olmuş tekrar geçmiş olsun.

Bora TK.
06-08-2008, 18:53
Çok geçmiş olsun, demek onun rıskı okadar mış.
Yavrular sizin için tesselli olur, inşallah

tearaway
06-08-2008, 19:47
İlgilenen herkese teşekkür ederim, dostlar sağolsun.

Tamer abi "ayı" straforu kırdı zaten icon_lol Menteşeyle açılır kapanır strafordan kapak yaptım tüm üretim akvaryumlarına, hatta straforun üzerinde o an dolu akv slikon kutusu + bilimum zerzavat vardı, dedim ya nasip öleceği varmış.

Selçuk abi sende strafora güvenmemekle iyi yapıyorsun, bence birşeyler düşün. 5-6 kilo rahat basıyorlar, inanılmaz bir itiş güçleri var, gövdeleride kaslı ve sert.

Yakalarken kepçeye yaptıkları yüzüş hareketi baya zorluyor artık, her yakaladığımda "ayııııı!!!" diye söyletiyorlar beni :D

ermanaygün
07-08-2008, 09:41
Ulvi önce hayırlı olsun diyeyim yavrular için.
Ben öteki forumda gördüm resimleri. Uzun zamandır forumlardan uzaktım ve discusardan. Ne hastalıklar ne zorluklar, ne olaylar geçirdi kolonin. İnan ilk okuduğumda çok sevindim. Ufacıkken aldığın balıklarını onca zahmetlerle tosun gibi yaptın. Hep tecrübelerin en uçlarını yaşadın. Sadece discusta değil malawi tecrübelerinlede insanlara bir çok kazanımlar sağladın. Uzun zaman oldu senin discuslardan ses gelmeyeli. Ama böyle güzel bir tesadüfle tekrar merhaba demen güzel.biggrin Ölen balığın için üzüldüm gerçekten. Zira tabak gibi formlarıyla snakelerin çok güzel. Birde onca yavruyu şebeke suyunda almanda balıkların kalitesi hakkında yeteri kadar kanaat oluşturuyor:rolleyes:
Fakat bir eksiklikli bu anlatımlarını fotoğrafla renklendirsen bizim için daha güzel olur.
Bol bol discusdan yavru alman ve daha nice güzel discuslar yetiştirmen dileği ile...

Saygılarımla...

tearaway
07-08-2008, 10:43
Sağolasın güzel sözler için.
Discuslarımın dünü, bugünü (http://www.discusfunclub.com/showthread.php?t=803)
Bu başlıkta önceki batım ve pigeon çiftin fotoları var. Daha fazla foto koymaya çekiniyorum artık :) İlk batım 41. güne girdi, fırsat bulursam çekeceğim resimlerini.

alpi14
07-08-2008, 11:40
Geçmiş olsun Ulvi; bu sabah ofise geldiğimde baktımki yerde iki aylık bir yavru yatıyor.(Üstleri açıkta) Bu iş böyle sevinç üzüntü bir arada yaşanıyor. (zıplayan balıklarda Ercan'ın payı olabilirmi diye düşünmekteyim biggrin ) Tekrar geçmiş olsun.

aytackurt
07-08-2008, 12:00
Ulvi geçmiş olsun.İnan çok üzüldüm.Benimde bu aralar başımdaki dertleri biliyorsundur umarım.Bende bu hobiyi bırakmayı çok düşündüğüm günler oldu.Hüseyin abinin dediği gibi üzüntü ,sevinç diskusta bir arada oluyor.Bana uğrarsan sana süprizim var ozaman bu üzüntülerin biter inşallah.Ama dediğiniz gibi Ercan'a söylemek yok icon_lol.Şaka şaka...;)

olimpus
07-08-2008, 12:20
Geçmiş olsun Ulvi; bu sabah ofise geldiğimde baktımki yerde iki aylık bir yavru yatıyor.(Üstleri açıkta) Bu iş böyle sevinç üzüntü bir arada yaşanıyor. (zıplayan balıklarda Ercan'ın payı olabilirmi diye düşünmekteyim biggrin ) Tekrar geçmiş olsun.

Başınıza taş düşse benden bileceksiniz artık icon_lol:D

olimpus
07-08-2008, 12:23
Ulvi geçmiş olsun.İnan çok üzüldüm.Benimde bu aralar başımdaki dertleri biliyorsundur umarım.Bende bu hobiyi bırakmayı çok düşündüğüm günler oldu.Hüseyin abinin dediği gibi üzüntü ,sevinç diskusta bir arada oluyor.Bana uğrarsan sana süprizim var ozaman bu üzüntülerin biter inşallah.Ama dediğiniz gibi Ercan'a söylemek yok icon_lol.Şaka şaka...;)

Aytaç nedir nedir ? icon_lol İyice günah keçisi yaptınız beni :eek: :o

mustafaburuk
07-08-2008, 13:19
Ulvi bey geçniş olsun.Benim tankların üstünde cam var dip çekerken zorlandığım ve yaz ayında olduğumuz için çıkarmıştım.Bu kadar zıplayacağını bilmiyordum leptosoma mı bu yav?:D

ermanaygün
10-08-2008, 07:36
Ulvi bey geçniş olsun.Benim tankların üstünde cam var dip çekerken zorlandığım ve yaz ayında olduğumuz için çıkarmıştım.Bu kadar zıplayacağını bilmiyordum leptosoma mı bu yav?:D

Normal şartlarda sakin sakin dolanırlar ama, özellikle tanklarda bir mücadele söz konusu ise ani hareketlere ve zıplamalara şahit olmak kaçınılmazdır! Güzelde zıplarlar discuslar, güçlü balıklardır!!!

tearaway
11-08-2008, 09:07
İşte nazar ağası icon_lol
http://img135.imageshack.us/img135/9850/nazaragasimz2.jpg
Adam eve girer girmez bir yavru dönmeye başladı. Okutup üfletttikte düzeldi hayvan. Neyse kayıpsız atlattık çok şükür. :D

Bu arada son durum ve kalitesiz de olsa bir kaç foto.
Kral Çıplak, soyguncular aranıyor (http://www.discusfunclub.com/showthread.php?t=1067)

Vedat Yılmaz
11-08-2008, 13:35
Ağa da tam ağa hani :D nargilesi iyi tamamlamış.:)