Orijinalini görmek için tıklayınız : İlginç bir olay
Dün Discuslarımdan bir tanesi zeytin büyüklüğünde dışkı yaptı. Büyük ve katıydı. Balık ölecek sandım çıkarana kadar rengi masmavi oldu.
sebebi ne olabilir bir hastalıkmıdır yoksa gecici bir durummu?
Saygılar
aytackurt
24-07-2008, 14:32
Fazla yemlemeden dolayı yada yemin özelliğinden dolayı kabız olmuş olabilir.Çıkarmakta zorlandıkları gibi ters taklalar bile atıyorlaricon_lol.Yemi biraz azaltın.Engüzeli su piresi varsa verin kabızlığa birebirdir.Bağırsakları temizler.Geçmiş olsun kolay gelsin.
Ebubekir bey benim de başıma gelmişti bundan 5 ay önce kadar dı iç parazit olan bir balığım vardı ayrı bir akvryumda tuuyordum dışkı gözlemleme ve tedavi amaçlı inanılmaz bir olay dı benim için discus um abartızıdır 4,5 --5mm kalınlığında dışkılama yaptı inanamadım aynı solucan gibiydi ve bu balık 3 ,4 gündür yem yemiyordu bir kaç gün ara ile tekrarladı kabızlık tan değildi büyük bir ihtimal başka bir şey olabilir.. Allahtan sonra yem yeme ve normal dışklamaya döndü hala yaşıyor :)
Arkadaşlar bu olay yine tekrarladı yemide azalttım ama.
Neden oluyo bi fikri olan varmı.
AytekinÇokoy
28-07-2008, 01:07
Bende de Blue Diamand dişisi ver bu durumada ancak benim balığım her gün dışkı yapmıyor 3-4 günde bir yapıyor benim düşüncelerin kabızlık fakat bağırsaklarda olan bir problem yüzünden oluşan bir hastalık düzelmede göstermiyor ve balık dışkı yaparken resmen ızdırap çekiyor kısa bir süreliğine. Bendeki balıkta edindiğim gözlemlere göre yumurta dökeceği gün bu dışkıyı yapıyor, ancak balığı rahatlatmak için bazı ilaçlar araştıracağım bir gelişme olursa hemen bilgi vereceğim. Biraz bitkisel tarzda yemlere yöneleceğim lifli bitkisel yemler yapıp yedirmekte fayda olabilir diye düşünüyorum.
Ben yemlemeyide çok azalttım ikinci yemlemeden sonra bu olay meydana geliyoo. masmavi oluyoo. sanki çocuk doğuruyo.
AytekinÇokoy
29-07-2008, 01:19
Evet Malesf hayvan kur yapar gibi titrmekerde bulunuyor ki dışkılama yapabilmesi için. Nasıl üretimde titrerler ki üreme tüpü çıksın diye aynen öyle neredeyse yere yatacak kadar eğiliyor acıdan. Bunun bire çaresini bulmalı.
Arasıra bitkisilel yemler hatta kıyılmış ıspanak falan verin, bitkisel yemlerin kabızlığa faydası olur.
mustafaburuk
29-07-2008, 18:07
Ispanak ve bemiks ampul.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.