PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sivilce gibi şişlikler

serkan üstün
26-02-2008, 11:38
Arkadaşlar benim size bir sorum olacaktı. Yaklaşık 14 cm lik erkek balığımın üzerinde sivilce benzeri kabarcıklar oluştu. Akvaryumcum bunun dış parazit olduğunu ve oodinopur adlı ilacı kullanınca geçeceğini söyledi kullandım fakat bi düzelme söz konusu deyil. Siz değerli üstadların önere bileceği bi tedavi yöntemi varmı akvaryuma belli miktarda tuz atıldığında bu hastalığın kısa zamanda düzeleceğini duydum acaba doğru olurmu.

Tamer
28-02-2008, 10:21
Serkan bey bahsettiğiniz beyaz benek büyük olasılıkla fotoğrafalama imkanı varmı? görsek daha net bi yorum yapabiliriz.

serkan üstün
28-02-2008, 13:27
Tamer bey malesef şu anda fotoğraf ekleme imkanım yok. En kısa zamanda eklemeye çalışacağım ilginiz için teşekkür ederim.

aliosmanfelek
28-02-2008, 14:36
Arkadaşlar benim size bir sorum olacaktı. Yaklaşık 14 cm lik erkek balığımın üzerinde sivilce benzeri kabarcıklar oluştu. Akvaryumcum bunun dış parazit olduğunu ve oodinopur adlı ilacı kullanınca geçeceğini söyledi kullandım fakat bi düzelme söz konusu deyil. Siz değerli üstadların önere bileceği bi tedavi yöntemi varmı akvaryuma belli miktarda tuz atıldığında bu hastalığın kısa zamanda düzeleceğini duydum acaba doğru olurmu.

Lernea olabilir . Benzer durumu ebnde yaşamıştım. Zehir banyosu yaptırmak ve sivilceye benzeyen oluşumun ucundaki çıkıntıyı çımbızla çekip bölgeye lokal olarak rivanol sürünüz. Tank dibine düşen dinasporlarıda düşünmek gerek. O yüzden çift tank çalışılacak. Bu kistlerin patlaması 3-5 günü bulabilir. Bu yüzden her gün yeni tanka alınacak ve eski tank iyi dezenfekte edilecek. Lernea ise kafasını balığın derisine soktuğu için birçok zehirden etkilenmmiyor aslında . Yere düşen sporlardan kistlrden balığı uzak tutarsanız bile kurtulursunuz.