Orijinalini görmek için tıklayınız : İyi beslemeyle formda düzelme oluyormuş(Resimli)
rusenali
22-07-2008, 22:52
Merhabalar,
Balığımın bu yılın 3. ayına ait bir fotosu ;
http://img134.imageshack.us/img134/4686/bluediamond1ha4.th.jpg (http://img134.imageshack.us/my.php?image=bluediamond1ha4.jpg)
Bu fotoda 4 ay sonrasına ait; Geçen süre içerisinde forumdaki tecrübeli arkadaşların anlatıkları dana yüreği karışımı olan ev yapımı yemi kullanmaya başladım. Akvaryumumdaki kumu ve bitkileri kaldırdım.Günlük dip çekimi yapmaya başladım.
http://img361.imageshack.us/img361/2566/blluediamond1sv0.th.jpg (http://img361.imageshack.us/my.php?image=blluediamond1sv0.jpg)
Ben balığımın formunda iyi gelişme olduğunu düşünmekteyim. Sizlerde benimle aynı fikirdemisiniz?
orhan hazar
23-07-2008, 00:59
İkinci resmi uzaktan olmuş pek değerlendirme yapılmmamakla beraber daha iyi duruşu var sanki tbrkr.
konya_discus
23-07-2008, 01:48
Haklısınız iyi bir bakımla yanık discus formunu kazanabiliyor.Bendede oldu aynı durum piegonum geldiğinde diğerlerinden zayıf ve formu bozuk haldeydi.İyi bir bakım sürecinde inanılmaz bir gelişim göstermekte...
Vedat Yılmaz
23-07-2008, 10:13
Ali bey discusunuzun formu malesef halen daha bozuk :( ,sadece iyi bakımdan dolayı rengi daha güzel bir hal almış ve geçen zamandan dolayı birazda büyümüş.
Formu bence çok daha düzgün, hatta olabildiğince düzgün sizi tebrik ediyorum Ali Bey.Buradan kısadan hisse çıkaracağımız sonuç önemli olan discus bakımın rutin ve devamlılığıdır.
Vedat abiye katılıyorum,balığınız sadece biraz büyümüş ve rengi daha canlı bir hal almış başka bir deyişiklik göremiyorum bende...!
Saygılar,
Bora TK.
30-07-2008, 18:30
Maalesef balığın alt ve üst yüzgeçleri büyümekle balık büyümüyor.
Gövde yapısı daha çok önemli.
Sağlıklı bol discuslu günler.
burakaksu93
30-07-2008, 18:57
Yanık dicuslara nekadar iyi şartlarda bakılırsa bakılsın yanık kalır,hiç bir zaman tamamen düzelmez, balık biraz büyümüş ama yaşına göre hala küçük ve formu hala iyi değil bence.
Arkadaşlar, bende biliyorum formunun düzgün olmadığını, zaten yazımda olabildiğince düzgün dedim.Fakat Ali bey 4 ay bu balıkla uğraşmış iyi bakmaya çalışmış en azından bu konu için övgüyü hakediyor bence.Biz burada tabiki birbirimizi kandırmıyoruz fakat arkadaşların şevklerini de kırmamalıyız diye düşünüyorum.
Vedat Yılmaz
31-07-2008, 13:02
Arkadaşlar, bende biliyorum formunun düzgün olmadığını, zaten yazımda olabildiğince düzgün dedim.Fakat Ali bey 4 ay bu balıkla uğraşmış iyi bakmaya çalışmış en azından bu konu için övgüyü hakediyor bence.Biz burada tabiki birbirimizi kandırmıyoruz fakat arkadaşların şevklerini de kırmamalıyız diye düşünüyorum.
Kubilay bey sizi anlıyorum fakat Ali bey'i yanlış bilgilendirmemek adına durumun ne olduğunu söylemek gerek.Forumlarının düzelmediğini fakat güzel baktığını söylemişiz(şevki kırılmaması için) ve onu bu konuda daha iyiye yönlendirme adına uyarmışız.
Aksi halde nasılsa forumları düzeliyor diyelerek formu bozuk sıhhatsiz balıklara yönelerek vakit kaybedebilir bunu hiçbirimiz istemeyiz.
Forumda hepimizin amacı bu hobiyi daha iyi bir yere taşımak, onun için emeklerin boşa gitmemesi gerek.
burakaksu93
31-07-2008, 16:18
Tabiki 1. resimle 2. resim arasındaki fark belli,zaten bu büyük bir başarı ama yanık discuslardanda fazla birşey beklenmemeli demek istedim.
Gayet güzel form,degişmiş mızrak gibi kafa ovalleşmiş,kafatası ve gövdede belirgin ovalleşme gözlemledim.
Saygılar,
rusenali
03-10-2008, 22:53
İlerleyen günlerde bir kaç foto daha ilave etmeye çalışacağım. Arkadaşlarında bahsettiği gibi bu hobiye ilk başlarken aldığım balıklardan, bu balığın çok iyi bir noktaya geleceğini sanmıyorum ama kendini topluyor olması beni sevindiriyor. Bunuda sizlerle paylaşmak istedim.
Tebrik ederim Ali bey.Mümkün olan en iyi duruma getirmişiniz.Göz kafa orantısından daha fazla boy alabileceğini sanmıyorum fakat bu çabanızdan dolayı sizi kutlarım.
Vedat Yılmaz
03-10-2008, 23:54
Ali bey sizi tebrik ederim balığınızın ilk halini göz önüne aldığımızda harika bir ilerleme var şayet balığınızda yanıklık mevcut olmasaydı bu bakımla daha neler olmazdıki, ellerinize sağlık.süperr
Aqua_discus
04-10-2008, 11:23
Ali bey sizi tebrik ederim balığın üzerinde epey çalışmışa benziyorsunuz, bravo. Balık kendine gelmiş ilk zamanki haline bakıyorumda epey değişmiş.
balletus
04-10-2008, 21:02
Ali bey doğaya olan saygınızı tebrik ediyorum, benim tanıdığım bir çok akvarist bu tür balıklardan kurtuluyor.!!! Bizler burada bilgilerimizi paylaşırken aynı zamanda birbirimize destekde oluyoruz. İla formu , renkleri güzel olucak diye bakarsak bence yanlış olur.
Tebrik ederim balığınıza çok iyi bakmışınız ilk resimle ikinci resim arasında acı ve mesafe farkıda olsa acık secik belli oluyor. Balığınız tabiki formu belli bir oranın dışında değişemiyecek ama sağlıklı bir discusunuz olmuş
Bende zamanın da ilk yavrularımı gerktiği ilgiyle büyütemediğim için küçük kalmışlardı , ama diğer balıklardan sadece 7-8 ay küçük akmışlardı. Daha sonra çift tutup ürediler bile ama burda insanoğlu hırs ve ihtiraslarının kurbanı oluyor ve en iyi ırk en iyi form en fazla yavru gibi olguların peşinde koşuyor.
Bence akvaryumdaki balıkların sağlığı benim o akvaryumu izlerken duyduğum haz ve huzur hiç bir şeye değişilmez.
Ellerinize sağlık..
ülkünizam
06-10-2008, 11:17
Ali bey merhabalar.Bende aynı durumla daha önce karşılaştım iyi bir bakımla balığın formunda düzelme oldu hatta disc şeklinide aldı fakat yanık bir discusla sağlıklı bir discusun aynı boyutlara gelmesini beklemek biraz hata olur.iyi neticeler alacağınız ümidiyle saygılar.
Ali bey, bende sizi tebrik ediyorum ve en güzel balık sağlıklı balıktır diyorum. Elbetteki güzel formda olanlar daha iyidir ama sağlıklı olmadıktan sonra formu iyi olsa neye yarar. Siz bu işe emek vererek balığınızı sağlıklı olarak bir derece büyütmüşsünüz. Sağlıklı ve güzel formdaki yetişkin boy balıklarlara bakamayan arkadaşlarımızda olabiliyor oyüzden sizi tebrik ediyorum gelecekte daha güzel şeyler yapacağınıza inanıyorum.
kerim turan
08-10-2008, 14:40
Bence form düzelmesinin yada bozulmasının yemlemeyle alkası yok,lakin form bozukluğu genetik bozuklukla alakalıdır .......
İyi ve çeşitli besleme yaparak ancak rengini ve balığın sağlığını korursunuz....
Ali bey balık yanık kalmasa muhteşem bir erkek olacakmış!
Discusmania
11-10-2008, 22:42
Bence form düzelmesinin yada bozulmasının yemlemeyle alkası yok,lakin form bozukluğu genetik bozuklukla alakalıdır .......
İyi ve çeşitli besleme yaparak ancak rengini ve balığın sağlığını korursunuz....
Kerim bey kötü bakım şartları discuslarda yanık kalmaya sebebiyettir, tabiiki genetik olarak yanık kalan ne yaparsanız yapın düzelmeyecek balık vardır , ama düzenli su değişimi yapılmayan balık sayısının çok fazla olduğu ortamlarda yanık kalma sorunu hem yem alamama ve hemde su kalitesinin kötülüğünden ötürü kaçınılmazdır.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.