fatihtuncer
11-06-2010, 10:28
Merhabalar,
Discus' a yeni başladım ve evde odanın içinde discus beslemenin pek işlevsel olmadığını düşünmeye başladım.
Merak ediyorum. Discus besleyen arkadaşların akvaryumları genelde nerede?
Ben Evde Salonumda 300 lt. lik bir akvaryumda besliyorum. Sıkıntıların şunlar;
* Su değişimleri zor oluyor. Suyu dinlendirmek ayrı bir sıkıntı ve su değişimlerinde suyu taşımak, dip çekimi yaparken yada suyu akvaryuma boşaltırken yerler ve koltuklar ıslanıyor.
* Cama cam olduğu için pek görsel olmuyor ve göze hitap etmiyor.
* Üretim aşamasına henüz gelemedim ama eğer böyle bir şeyi görürsem üretim akvaryumunu nereye kuracağım, yavrulara nasıl bakarım diye de kara kara düşünüyorum.
Benim kanaatim en iyi discus ayrı bir ortamda ya da onlar için ayırabileceğiniz ayrı bir odada beslenir.
Tüm Discus besleyen arkadaşların görüşlerini bekliyorum.
Discus' a yeni başladım ve evde odanın içinde discus beslemenin pek işlevsel olmadığını düşünmeye başladım.
Merak ediyorum. Discus besleyen arkadaşların akvaryumları genelde nerede?
Ben Evde Salonumda 300 lt. lik bir akvaryumda besliyorum. Sıkıntıların şunlar;
* Su değişimleri zor oluyor. Suyu dinlendirmek ayrı bir sıkıntı ve su değişimlerinde suyu taşımak, dip çekimi yaparken yada suyu akvaryuma boşaltırken yerler ve koltuklar ıslanıyor.
* Cama cam olduğu için pek görsel olmuyor ve göze hitap etmiyor.
* Üretim aşamasına henüz gelemedim ama eğer böyle bir şeyi görürsem üretim akvaryumunu nereye kuracağım, yavrulara nasıl bakarım diye de kara kara düşünüyorum.
Benim kanaatim en iyi discus ayrı bir ortamda ya da onlar için ayırabileceğiniz ayrı bir odada beslenir.
Tüm Discus besleyen arkadaşların görüşlerini bekliyorum.