PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Discus Akvaryumlarınız Nerede duruyor?

fatihtuncer
11-06-2010, 10:28
Merhabalar,

Discus' a yeni başladım ve evde odanın içinde discus beslemenin pek işlevsel olmadığını düşünmeye başladım.
Merak ediyorum. Discus besleyen arkadaşların akvaryumları genelde nerede?

Ben Evde Salonumda 300 lt. lik bir akvaryumda besliyorum. Sıkıntıların şunlar;
* Su değişimleri zor oluyor. Suyu dinlendirmek ayrı bir sıkıntı ve su değişimlerinde suyu taşımak, dip çekimi yaparken yada suyu akvaryuma boşaltırken yerler ve koltuklar ıslanıyor.
* Cama cam olduğu için pek görsel olmuyor ve göze hitap etmiyor.
* Üretim aşamasına henüz gelemedim ama eğer böyle bir şeyi görürsem üretim akvaryumunu nereye kuracağım, yavrulara nasıl bakarım diye de kara kara düşünüyorum.

Benim kanaatim en iyi discus ayrı bir ortamda ya da onlar için ayırabileceğiniz ayrı bir odada beslenir.

Tüm Discus besleyen arkadaşların görüşlerini bekliyorum.

by_ofk
11-06-2010, 10:52
Ayrı bir odada bakmak tabiki en güzeli fakat benim gibi 4-5 tane akvaryumunuz varsa ve bir oda ayıramıyorsanız her odada birtane oluyor.

barisbasyigit
11-06-2010, 12:40
Hazır konu açılmışken bende birşeyler yazmak istedim yaşadığım sıkıntılardan ötürü. Evde salonda 1 tank odamda 2 üretim tankı ayrı, iş yerinde 2 tank olmak üzere toplam 5 tank. Evdeki tanklar sizlerinde dediği gibi biraz sıkıntılı. Su değişimi yapmak zor parkelere dökülüyor sonra leke oluyor kabarma riski var filan. Hatta tankların ağırlığı zamanla oturduğu bölgeyi deforme ediyor. Üretim tankarı ise ekstradan şu sıkıntıları yaşattı. Eşim ve ben işte olduğumuzdan yavruları beslemek mümkün olmadı ve neredeyse tamamını kaybettim. Sabah ve akşam yaptığım yemlemeler faydalı olmadı. Evde üretim yapıp sabah evde olamyan arkadaşlara tavsiye etmem çok moral bozucu bir iş:(.
Sonuç;
Bazı üstadların evlerinde hobi odaları var. İlteriş bey bitirdiğinde fotoğraflarını koyacak özlemle bekliyorum:). Yapılan oda yer ıslak zemin su gideri var su var. Bu ekipmanlar olduğu sürece su değişimi çok basit. Setlerin üzerlerinde dinlendirme tankları olduğundan su dinlendirmek için evde hanımların hiç sevip istemediği depo kılıklı su varili filan :) olmasına gerekte kalmıyor. Bu odalara sürekli insan girmediğinden ve ışığı gereken neyse o şekilde ayarlanabildiğinden balılarda stres olmadığı gibi kendilerini doğal yaşama daha yakın hissediyorlardır. Tabi bu şartlarda balıkların sağlıklı olması boylanması ve tabiki eş tutmasıda bir okadar kolay olacaktır.
Ben önlemimi şöyle alabildim;
Salonda bulunan ana tankda gelişimini tamamlamış büyük discus koyarsak kuvvetli dış filitre ile haftada 1 enfazla 2 su değişimi yırtmak mümkün. Balığın gelişimi ile ilgili bir kaygı duymayacağımız kadar büyümüş ve oturmuş. Bu tankı kumlu bitkili yapmak ozaman mümkün. İçine grup tetra cinsleride koyulduğunda çok güzel bir görünüm kazanıyor. Hatta eşiniz diğerlerini bilmiyorum ama bu tank kalsın diyor :). Tank görsel olarak çok güzel olursa hanımlar su değişimlerinde çırak olarakta eşlik ediyorlar :).
Şaka bir yana bu işi derli toplu yapmak istiyorsak ıslak zemine kurulmuş set grubu ve bu satlerde gelişimini tamamlamış balıkların sergilendigi bitkili güzel bir tank salon için :).
Saygılar...