Orijinalini görmek için tıklayınız : aydınlatma...
Selamlar..
Basit bir sorum olcak belki daha önceden formda konu edilmiş olabilir...
Cam cama akvaryumlarda aydınlatma ne kadar önemlidir?
Sizler hangi tür aydınlatma elemanı kullanıyorsunuz?
Saygılarımla...
Vedat Yılmaz
18-07-2008, 23:49
Atilla bey discus yüksek ışıktan pek hoşlanmayan bir türdür bu yüzden sitrese girebilir dalaysıyla akvaryumun boyuna uygun tek bir flresan (Grolüx) yeterli olacaktır.
tearaway
19-07-2008, 00:46
Sadece ana tankımda flo var onuda en son 6 ay önce mi ne yakmıştım icon_lol Üretimlerde yok, olmasının bir faydası olmadığından. Ana tankta yine de bir adet çok güçlü olmayan flo bazen işe yarayabilir.
Kolay gelsin.
burakaksu93
19-07-2008, 14:51
Evet arkadaşlara aynen katılıyorum çok güçlü olmayan bir akvaryum florosanı işinizi görür.
cevaplar için sağolun arkadaşlar.
ancak benim akvaryumum 50x60hx100 otuduğum odamda bulunuyor.
verdiğiniz cevaplarda düşük aydınlatma yeterli demiştiniz.
örnek verebilirmisiniz. mesela hangi marka ve de kaç watt olmalı ya da en azından sizin kullandığınız aydınlatma florasanın özelliklerini alabilirmiyim.
Saygılarımla...
tearaway
20-07-2008, 01:19
Ben elektrikçiden aldığım 120 cm'lik flo kullanıyorum, bitki yoksa çokta düşünmeyin tankınız boyuna uygun "daylight" renginde alın. Akvaryumlar (bitkili) için üretilmiş flolara dünyanın parasını dökmeyin.
Konuya ilave olarak söyleyebileceğim bir nokta var oda floresanlarınızı her yıl mutlaka yenilyin, 6 ay ile 1 yıl sonra floresanların ışık dalga boyları ve yaymış olduğu zararlı ışın miktarları artmakta, bu sebeble akvaryum için üretilmiş sylnvia nin veya philipsin floresanlarını kullanın ve dediğim gibi 6-12 ay da bir değiştirin.
tearaway
21-07-2008, 13:06
36 Watt 120 cm sylvania grolüx elektrikçide 7-8 liradır akvaryumcuda aynı ürünün fiyatını sorunuz, en az 2 katıdır. Filipiste aşağı yukarı aynı fiyattır "elektrikçide"
Birçok akvaryumcuda 49 lira olan daylight floyu elektrikçiye sormanızı öneririm.
diskusman
26-07-2008, 20:40
Atilla bey discus yüksek ışıktan pek hoşlanmayan bir türdür (Grolüx) yeterli olacaktır.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.