PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DFC Mix

mumin16
22-04-2010, 14:25
Bir tarif verilse-görsek ne var içinde diye hemen bakıyoruz ve büyük ihtimal burun kıvırıp tıpkısının aynısı diyoruz. Nasıl aynı olur arkadaşlar:
İzmir, İnegöl , rodop, akçaabat ,kasap ,tükürük ,sulu, sebzeli , misket , çiğ köfte vs..
Aynı mı? Çok çok yakın malzemelerden apayrı lezzetler.

Küçük bir ölçek farklılığı küçük nebati aromatik ayrıntılar küçücük bir nüans apayrı yere götürüyor bizi. Ama tariflerimizde çok yavan veriliyor yada gerçekten bu noktayı çok umursamıyor bilmiyoruz. Yada saklanan kısım bu. Yada çok abartıyorum. Bilmiyorum ama lezzetli yemde balığın psikolojisi hali hareketi verimi farklı geliyor bana.

Mesela taze dana yüreğini hemen kullanmayıp biraz dinlendirilmişinin (çekildiğinde, yapışkan pütürcüklü unlaşık suda batmaz kıvam) çeşitli mayasalarla kullanılıp hazırlık aşamasının yapılması gibi. Sonrada diğer eklentilerin yine çeşitli inceliklerle yapılması gibi işleme farklılığı. Bir yoğurt yiyişi bir DFC MiX'i yok mu?

Tamer
22-04-2010, 14:51
Mümin seninde dediğin gibi farklı yoğurt yiyişler bunlar :)

Hepimizin farklı tarifleri var, saklanacak bişey yok bence ayrıntılarla anlatıyoruz, ama bir tarif hazırlayıp dfc mix denmelimi emin değilim, birde tek bir tarif üzerine kilitlenip kalmak niye, buda doğru değil, hep aynı yemi yapmak zorunda değilsiniz, benim bir yürek yem yapılışı başlığım var onun üzerine kaç tarif yaptım bilmiyorum mesela, şuanda tek çeşit bir karışımda yapmıyorum, nasılmı? 2 kg çekilmiş yüreği 4e bölüp her 250 gr'mı ayrı içerkle hazırlıyorum, hepsinde ortak olan sarımsak ve spirulina sadece okadar, kiminde cyclop eeze var kiminde kelp, kiminde havyar var kiminde karides...

Farklı lezzet sunmak discuslarınızında hoşuna gidecektir bu sebeble tek bir tarif mamaya bağlı kalmayın derim..

pharmoza
19-06-2010, 00:10
Kesinlikle Tamer Hocama katılıyorum ayıca bu çeşitliliği kuru yemlemelerle ara öğünlerdede göstermeninde faydası tartışılmaz.Tek tip kuru yeme(granül yada pul) takılmakta iyi değil.Her günde pirinç pilavı yenirmi ki :P

mumin16
26-07-2010, 15:11
Birkaç zamandır, yüreği blenderdan geçirip sineklik içine koyup iyice YIKAYIP çok iyi SIKARAK(beyazlatana kadar-hafif pembe) tropical krill flake ile bıçakla TERBİYE ederek bir haftada tükenecek miktarlı yem yapıyorum, çok daha fazla severek tüketiyorlar.

hmustak
26-07-2010, 15:27
kiminde cyclop eeze var kiminde kelp, kiminde havyar var kiminde karides...

Cyclop-Ezee ile Spriluna yı birlikte, aynı yem rasyonu içinde mi kullanıyorsunuz?

kxyzrm
26-07-2010, 15:56
Cyclop-Ezee ile Spriluna yı birlikte, aynı yem rasyonu içinde mi kullanıyorsunuz?

evet ben iksinide kullanıyorum. özellikle kırmızı balıkların renkleri çok güzel ve parlak bi şekilde ön plana çıkıyor. içini 2 tanede bemiks ampul koyduğumda özellikle yumurta veriminde çok büyük bi artış görüyorum.

hmustak
26-07-2010, 16:08
İkisinin ayrı ayrı kullanılması daha doğru gibi geliyor bana; tabi tercih meselesi. Cyclop-ezee içinde bildiğiniz gibi min %60 protein var. İçeriğindeki astaxanthin, cantaxantine, omega3 gibi zenginlik bir yana zaten sprilunanın ihtiyacını karşılıyor diye düşünüyorum. Karıştırmak "çorba mama" yapmak gibi geliyor bana.
Tabi sitedeki üstadlar daha iyi bilir.