Orijinalini görmek için tıklayınız : Diskusa yeni başlıyorum
kapamba06
14-07-2008, 12:27
Hepinize merhaba diskusa yeni başlıyorum yardımlarınızı önerilerinizi ve desteklerinizi bekliyorum.İlk başlayan herkesdeki korkular bendede var.
Akvaryum kurulumu
Blaık seçimi
Güvenilir balık alacgım yerler ( Ankara )
Su
VsVs
burakaksu93
14-07-2008, 19:05
Bende yeni başladım bu hobiye bende çok korkuyordum ama ustalardan öğrenince bilgiyi korku kalmadı çok basit beslemek merak etme forumu biraz kurcala çok rahat öğrenirsin burda yazılacak birsey değil yani:D
Discusmania
14-07-2008, 19:36
Öncelikle hoşgeldiniz, imza kısmına ad, soyad , il bilgilerinizi giriniz, soruara gelince, öncelikle endişe edilecek bir durum yok, discusta ;
1- Cama cam akvaryumlar
2- Biyolojik olarak oturmuş su
3- Düzenli dip çekimi
4- düzenli su değişimi
5- düzenli ve çeşitli yemleme
gibi faktörlere dikkat ettiğimizde başarı kaçınılmaz olur, ankara da discus üreten arkadaşlarımızda var ama ellerinde satış boyunda olan varmı bilemiyorum, ithal tercih ederseniz bulmanız daha kolay ama hem fiyat hem sağlık açısından (hormon- kötü bakım-yanıklık .....) dezavantaj teşkil edecektir,sorularınız yazın peyder pey cevaplayalım, saygılar.
kapamba06
15-07-2008, 10:25
Akvaryumum 120x60x60 samp sistemli yeterlimidir?
Bu akvaryumda kaç adet uygun olur ?
Düzenli dip çekimi derken günlükmü ?
Düzenli su degişimi derken günlükmü ?
İlk akvaryu suyu eski su olmalıymış bu nasıl oluyor ?
Isısı 30 sürekşi sabitmi kalmalı altı veya üstünü tolere demezlermi ?
Ankarada önerebileceğiniz diskus satan arkadaşlar kimler var ?
tearaway
15-07-2008, 10:55
Discus püfleri (http://www.discusfunclub.com/showthread.php?t=774)
Bu başlıkta sorularınızın çoğunun cevabını bulacağınızı düşünüyorum.
Özelleşmiş sorulardan ;
1: İleride elemek kaydı ile 120*60*60 10-20 adet (3-4 cm) yavru alır, sizin sarfedeceğiniz emeğe bağlı. Juvenil max. 10 adet (Bence)
5: Öyle bir şey yok ama ham suya da atamazsınız, bu konuyu öğrenmeden discusa başlamamanızı tavsiye ederim.
6: 1 seneyi aşkın süredir ısıtıcı kullanmıyorum. Su ısısı ani iniş çıkışlar olmamak kaydı ile yavrularda min. 27, yetişkin ve gençlerde min.23 olabilir. (Bence)
Isı yavruların metabolizmalarını daha hızlı çalıştırdığından büyüme daha hızlı olur. Bu mantıkla 30 derece tavsiye ediliyor, lakin su değişimi, yemleme v.s. göz önüne alındığında "ben" çokta etkilediğini düşünmüyorum. Tedbir olarak 27-28 dereceye ayarlanmış bir ısıtıcıyı akvaryumda bulundurmanız iyi olur. Su değişimlerinde kullanacağınız suda her daim akvaryum suyunuzla aynı ısıda olmalı.
Kolay gelsin.
rusenali
16-07-2008, 01:10
Merhabalar,
Ankarada hemen hemen discus satışı yapan tüm akvaryumcuları biliyorum desem yalan olmaz. Almasamda zaman zaman dolaşıp balıkları izlemek, fiyat ve tür bilgimi güncel tutmak hoşuma gidiyor.
Ankarada discus satanların neredeyse tümü ithal discuslar, yerli üretim bulman çok zor, durum böyle oluncada ithal gelen balıklar arasında şansına ne düşerse. Benim şu an 10 cm boylarında 6 balığım var. Bu balıkları farklı akvaryumculardan aldım. Bir kaç discusu yerli üretim bulabildim onlarla ilgili fazla sorun yaşamadım. Türünü beğendiğim için aldığım ithal iki adet red map sıkıntı yaşattılar, yaşatıyorlar :)
Red maplerden birini satın alırken yaşadıklarımı hiç unutamıyorum gittiğimde akşam idi akvaryumcu kapatıyordu ışıkları filan söndürmeye başlamıştı ve balık üst kısımda bir akvaryumda olduğundan dolayı iyi görememiştim, inceleme fırsatı bulamamıştım. Birde akvaryumcunun gazına gelerek abi isteyeni var sabaha gidecek filan :) sonra ertesi gün sabah alıcı bir gözle incelediğimde karartı noktalarının çok, gözünün vucuduna göre bir hali büyük ve gerçekten büyüklüğüne göre zayıf kalmış bir balık almış olduğu görünce üzülmüştüm. Aman gaza gelip sadece bir bakış attığın bir discusu alma. Bu forumda balık alırken dikkat edilmesi gerekenler diye göreceğin başlıkların altındaki tüm maddelerin bir anlamı olduğunu şimdi daha iyi kavramış durumdayım biraz geçte olsa :)
Birde şu belirtmek istiyorum bu ithal balıkları canlı yemlerle besliyorlar daha iyi forumlu, canlı olmaları için ama sen alıp eve götürdüğünde bir sorun daha karşında çıkmakta ki bu balıktan hastalık ve bakterler senin balıklarına geçiyor. Bir balığımı kaybetmiştim yeni almış olduğum balığı karantina akvaryum olmamasından dolayı ana tanka direk koymamdan dolayı :(
Burada yazdığım konular yaşadığım tecrübeler benim için önemli, belli başlı yaşadığım kötü tecrübeler bunları paylaşmak istedim diğer yeni başlayan arkadaşlara bir nebze yol gösterebilirsem sevinirim.
kapamba06
16-07-2008, 11:24
Bilgileriniz için teşekkeürler.Umarım istediğim balıkları bulabilir ve güzel bir diskus tankı kurabilirm.Gerçi hala korkuyorum ama
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.