PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Larvalar İçin Artemia Hazırlanışı

Tamer
08-03-2010, 10:07
http://www.orjindiscus.com/Orjin_Discus/swfs/artemia%20copy.gif

Artemia nedir?
Artemia salina, tuz göllerinde yaşayan yetişkinleri 1 cm olabilen, bir zooplanktondur, dünyada en çok amerikadaki utah tuz gölünde bulunurlar, oradan ve dünyadaki diğer bir çok tuz gölünden toplanmış artemia yumurtaları özenle paketlenerek kültür balıkçılığında kullanılmak üzere yola çıkarlar.
Yetişkin dişi artemia uygun koşullarda yumurtlar(sist), yumurtalar o kadar dayanıklıdırki -100C’den 80C’ye kadar bozulmadan kalabilirler, sert yaşam koşulları bunu gerektirmektedir.

Discus larvalarına serbest yüzüşe geçtikten 4.-7.gün aralığında artemia verilmeye başlanır, artemia hazırlanırken besin içeriğini zenginleştirmek için vitamin eklemesi yapılabilir.

Artemia salina larvası hazırlanışı:

Artemia larvası çıkartabilmemiz için V şekilde bir şişe yada camdan düzenek lazımdır, (ben plastik çamlıca gazozu şişesi ile iyi netice alıyorum) şişeye alttan hava girişi için hortum bağlantısı yapılır(resim-1-), buradan çok kuvvetli olmayacak şekilde oksijen verilir, şişeye 1litre su konur 1 çay kaşığı atemia yumurtası, 1 yemek kaşığı kaya tuzu ile 1 çay kaşığı karbonata ilave edilir, ışık verilmesi yumurtaların çatlama yüzdesini arttırır, 18-28 derecede 20 ila 36 saat arasında yumurtalar çatlar, hava vanası kısıldığında turuncu renkte larvalar dibe çöker yumurtaların kabukları da yukarı çıkar, daha sonra sifonlama hortumu(resim-2-) ile artemia dipten çekilir ve süzgeçten geçirilir, süzgeçin çok sık olması gereklidir, örneğin piyasadaki yağ süzgeçleri bunun için uygundur, süzülen artemia larvaları üzerinden dinlemiş su geçirilerek tuzluluğu giderilir ve yavru discuslara afiyetle verilir. Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır, artemiayı besin yönünden zengin kılan yumurtadan çatladığında üzerindeki beslenmesi için var olan yumurta sarısıdır,artemia bunu tüketmeden balık larvalarına verilmelidir.
http://www.orjindiscus.com/Orjin_Discus/swfs/beslenmed_clip_image004.gif
Resim-1-

http://www.orjindiscus.com/Orjin_Discus/swfs/beslenmed_clip_image006%20copy.gif
Resim-2-

http://www.orjindiscus.com/Orjin_Discus/swfs/beslenmed_clip_image008%20copy.gif

http://www.orjindiscus.com/Orjin_Discus/swfs/beslenmed_clip_image010%20copy.gif

http://img197.imageshack.us/img197/9393/15398113.jpg

http://img197.imageshack.us/img197/3561/48048644.jpg

http://img145.imageshack.us/img145/4159/img4242q.jpg

http://img197.imageshack.us/img197/623/85946731.jpg

http://img197.imageshack.us/img197/49/79245117.jpg

http://img197.imageshack.us/img197/627/57457944.jpg

Ve servise hazır Artemilar

Kaynak: http://www.orjindiscus.com/discus-beslenme/17-spirulina.html

barisbasyigit
08-03-2010, 12:59
Tamer bey vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. Size sormak istediğim yavru alındığında kaç kap artemia hazırlanmalı ve nekadar verilmelidir her bir öğün için.(50-80 yavru arası düşünürsek)

Teşekkür ederim...

Tamer
08-03-2010, 13:08
Barış bey 2 ünite artemia hazılanmalıdır, 1 ünite sabah 09:00 da kurulmalı diğer bir ünitede 16:00 -17:00 gibi kurulmalıdır, ve bu her artemia larvaları servise hazır olduğunda yavrular artemiadan kesilene kadar tekrarlanmalıdır.

Bu durumda 24 saat sonra artemilarınız hazır olacak ve saat 09:00 dan 17:00' ye, 17:00 den 24:00 e kadar servise hazır artemianız elinizin altında mevcut bulunacaktır...

Bir ünite artemia kavanozda O2 vermek ve sirküle etmek halinde çok rahat 12 saat yaşar, burda 2 ünite hazırlamadaki amaç, artemianın besin değeri bakımından en zengin olan kısmını tüketmeden yavrulara yedirebilmek, 2. üniteyi kurmamış olsak artemia yumurta kesesini ilerleyen saatlerde tüketmiş olacaktır.

Gün içinde sık sık yarım saatte bir yada saat başı artemia verilebilir, yanlız ihmal edilmemesi gereken bir detay daha vardır, mutlaka sabah ve akşam dip temizliği ve su değişimi gerçekleştirilmelidir.

barisbasyigit
08-03-2010, 14:48
Benim için çok değerli bir bilgi oldu teşekkürler, son olarak şunu sormak isterim.
Malum hepimiz çalışıyoruz yavru beslenmesini sabah ve akşam yapılabilirmi? Yoksa daha sık mı olmalıdır?

Tamer
08-03-2010, 15:17
Benim için çok değerli bir bilgi oldu teşekkürler, son olarak şunu sormak isterim.
Malum hepimiz çalışıyoruz yavru beslenmesini sabah ve akşam yapılabilirmi? Yoksa daha sık mı olmalıdır?

Bende gün içinde evde değilim, fakat eşim yavrulara artemialarını verebliyor, fakat gün içinde evde kimse yok ise mecburen sabah ve gece sonuna kadar kaç defa verebilrseniz okadar vereceksiniz, fakat bilinmelidirki, nekadar sık artemia verilirse okadar iyidir...

barisbasyigit
08-03-2010, 15:43
Tamam teşekkür ederim, geceleri uyumayacağız ozaman :)

Mustafa Kalkanlı
08-03-2010, 16:33
Herkes için faydalı bir çalışma olmuş.Sağolasın

mycunda
08-03-2010, 18:48
Tamer bey başına gelen arkadaş varmı bilmiyorum fakat ben azoo artemiasını aldım daha önceden arkadaşımın kulandığı azoo artemia vardı açılma oranı %40 gibi son kulanma tarihi 2010 du dedim bayat herhalde yeni aldım onlarda aynı çıktı azoo dan sıkıntı yaşayan varmı siz ne marka kulanıyorsunuz? ufak pakette sera,nın artemia mix aldım açılma oranı %95 fakat pahallı siz ne tavsiye edersiniz?

CaN_BaKıR
08-03-2010, 19:05
Tamer bey başına gelen arkadaş varmı bilmiyorum fakat ben azoo artemiasını aldım daha önceden arkadaşımın kulandığı azoo artemia vardı açılma oranı %40 gibi son kulanma tarihi 2010 du dedim bayat herhalde yeni aldım onlarda aynı çıktı azoo dan sıkıntı yaşayan varmı siz ne marka kulanıyorsunuz? ufak pakette sera,nın artemia mix aldım açılma oranı %95 fakat pahallı siz ne tavsiye edersiniz?

Aldığınız ürün sanırım bu..
http://www.sanalfile.com/newpics/urun/25072009445263445263.jpg

Ben normalde yaklaşık yarım kiloluk konserve halinde alıyorum ama geçenlerde temin edemeyince idareten bu AZOO artemiadan aldım.. Benimki son kullanma tarihi geçmişti hatta... 11-2009 'du...

Hava almamış ise sorun olmaz dedim ve aldım.. Çünkü adamın elinde başka yoktu.. İnternetle felan uğraşamam dedim verdim parasını aldım...

Gayet güzel açılıyor.. Yüzde olarak vermek gerekirse %90 üzerindedir...

Sizin satın aldığınız yerle alakalı bir sorun olabilir mi acaba? Aşırı fazla sıcakta bekletiyorlar ise sıcak yumurtalara zarar verir... Soğukta beklemesi gerekir.. Paket her ne kadar kapalı olsa da ortam sıcak ise yumurtalar bozulur...

mycunda
09-03-2010, 08:52
Can bey aynı ürünü aldım fakat şöylebir olay var daha öncelerinde bir sıkıntı olmadığını söylüyolar sizinki belki o batımdan kalmadır bendeki 2 tane 2010 son kulanma tarihi dedim bunlar açıldı nemlendi bozuldu falan yeni aldığım 2012 eskilere nazaran daha iyi fakat sera artemia mix le mükahise bile edilemez. konservede ne marka kullanıyorsunuz can bey?

ileriismail
09-03-2010, 09:30
Ender bey sizinde belirttiğiniz gibi belki değişik zamanlarda ithal edilen partiyle alakalı olabilir.Yada sizin artemia çıkarma aşamasında yapmış olduğunuz bir hata yumurtaların çatlama oranını düşürmüş olabilir diye düşünüyorum.Siz sera artemiadan memnun olduğunuzu belirtmişsiniz fakat ben pek çok kişininde sera marka artemiadan memnun kalmadıklarını biliyorum.İşte bence buradaki önemli hususlardan birisi uyguladaki havalandırma-ısı-ışık-su değerleri. Yaptığımız her uygulamada malesef bu etkenleri birebir tutturamıyoruz.Çünki pek çoğumuz göz kararı yada kaşık hesabına göre ayarlama yaptığımız için bazen başarı oranımız düşüyor.Yılmadan denemeler yapmaya devam.

Tamer
09-03-2010, 10:30
Ender bey bu markanın artemiasını hiç kullanmadım, ben artemiamı direk utahtan yeni sezonda alırım, ve aldığım artemia premiumdur, yani 1. kalitedir. O nasıl oluyor derseniz, her sene mart nisanda yeni sezoun ürün gölden toplanır ve kalite kalitedir, %75 - %95 açılım oranlarındadır, sezon sonu yani aralık ocak aylarında premium ellerinde kalmayınca düşük kalitede olan ürünlerini satarlar, bu dönemde oradan premium diye alacağınız ürünler istenilen kalitede değildir, bağzı markalarında bu dönemde paketlenen ürünlerinde bu açılım düşüklüğü sıkıntısı rastlanır bir durumdur.

mycunda
09-03-2010, 10:38
İsmail bey benim aldığım artemia tuzu içinde sadece su koyup 15 saat sonra açılıyor fakat pahallıya geliyor artemia yapmaya gelince 1lt dinlenmiş suay 1 çorba kaşığı kaya tuzu 2 saat sonrada 1 çay kaşığı artemiya koyuyorum yanlışım varsa düzeltin akvaryumun içinde 28-29 derecede çıkartıyorum.

mycunda
09-03-2010, 10:39
Tamer bey biz nasıl temin ederiz yada siz toplu alabiliyorsanız yardımcı olurmusunuz ? teşekkürler

ileriismail
09-03-2010, 10:43
İsmail bey benim aldığım artemia tuzu içinde sadece su koyup 15 saat sonra açılıyor fakat pahallıya geliyor artemia yapmaya gelince 1lt dinlenmiş suay 1 çorba kaşığı kaya tuzu 2 saat sonrada 1 çay kaşığı artemiya koyuyorum yanlışım varsa düzeltin akvaryumun içinde 28-29 derecede çıkartıyorum.

Ben yaptığım uygulamada 1 litre su içerisine 1 yemek kaşığı tuz , 1 çay kaşığıda soda ekliyorum.Kaya tuzu iyice eridikten sonrada 1 çay kaşığı artemia koyuyorum.

ihsano
10-03-2010, 18:04
Tamer Bey,
Bu konuyu sabit başlık haline getirmeniz gerçekten çok iyi olmuş. Aslında artemia çıkartma ve büyütme konularında forumda güzel yazılar paylaşımlar var ancak, bazı arkadaşlar hiç araştırmadan hemen bilgiye ulaşmak istedikleri için sürekli aynı başlıklar açılmakta. Bu sabit başlıkla umarım mesaj kalabalığı engellenmiş olur artık.

Diğer taraftan; aşağıya alıntıladığım ölçülerinizi netleştirmek lazım. Çay ve yemek kaşığı ölçüleri silme kaşık olarak mı, yoksa dolu kaşık olarak mı? Bunu da eklerseniz artemia çıkartacak arkadaşlar için daha net bilgilendirme olur diye düşünüyorum.

...
şişeye 1litre su konur 1 çay kaşığı atemia yumurtası, 1 yemek kaşığı kaya tuzu ile 1 çay kaşığı karbonata ilave edilir,

...

Tamer
10-03-2010, 18:12
Size katılıyorum İhsan bey, şimdiye kadar neden bu konuyu sabit yapmadık bilmiyorum, belkide nasıl olsa basit bir konu herkes biliyordur diye düşündük üzerine düşmedik, sanırım şimdi bilmeyen arkadaşlarımız kolaylıkla artemia çıkartabileceklerdir...

Eğerki yoğun bir kıvamda açılmış artemia istiyorsak tepeleme 1 çay kaşığı artemia yumurtası ekleyebilrsiniz, fakat larva sayısı az ise silmede eklenebilir...

Karbonat ekleme miktarı, suyunuzun yapısına bağlı olarak değişkenlik gösterir suyunuzun kh12 den büyükse silme ekleyebilrsiniz, 5 in altında ise tepeleme ekleyebilrsiniz.

Tuz tepemeleme 1 yemek kaşığı eklenebilir, burdada önemi olan tuzun sofralık iyotlu tuz değilde, turşuluk karıca baş diye tabir ettiğimiz kaya tuzu olması gerektiğidir.

ihsano
10-03-2010, 19:07
Tuz tepemeleme 1 yemek kaşığı eklenebilir, burdada önemi olan tuzun sofralık iyotlu tuz değilde, turşuluk karıca baş diye tabir ettiğimiz kaya tuzu olması gerektiğidir.

Tuz konusunda bir ekleme yapmak istiyorum, farklı markaların turşu/kaya tuzlarının tuzluluk oranı farklı olabiliyor. Birisinden bir kaşık kullandığınızda binde 25 gibi bir tuzluluk yakalarken, başkası ile bu rakam binde 40 lara kadar çıkabiliyor ya da daha düşük kalabiliyor. Dolayısıyla gerekli tuzluluğu yakalamak için deneme yanılma yönteminin kullanılması gerekiyor. Hatta aynı markanın farklı zamanda alınmış paketlerinde de bu durum sözkonusu.

İsteyen arkadaşlar (biraz maliyetli olacak ama) deniz akvaryumlarında kullanılan kaliteli markaların tuzlardan alıp kullanabilirler. Fiyat nasıl derseniz, turşu tuzunun kilosu yerine göre 1,5-2 TL iken deniz akvaryumu tuzlarının fiyatı 15 TL/kilodan başlamakta.

Tamer
11-03-2010, 10:05
Tuzluluk oranını yakalamak deneme yanılma ile birkaç seferde mümkün iken ek olarak deniz akaryumu tuzu kullanmak isteyen arkadaşlar için doz 1 litreye 1 çay kaşığıdır, tepeleme yada silme bunu deneme yanılma ile bulabilrsiniz...:)

Enis Pekel
11-03-2010, 17:21
Tamer hocam açıklayıcı ve faydalı bir paylaşım olmuş emeğine sağlık.

menes
24-03-2010, 16:54
Direk artemi üretimiyle alakalı değil fakat yavruların öğün miktarıyla alakalı biraz daha açıklayıcı bilgi alabilir miyim ?
Örneğin , 150 civarı 10 gündür kuyruk sallayan yavruya , ne kadar artemia vermek gerekir ?
Yada daha kaba olarak tepeleme 1 çay kaşığı ile yaptığımız , %80 i açılan artemia , her 2 saatte bir vermek koşuluyla ,kaç gün içinde tüketilmelidir ?

menes
25-03-2010, 12:39
Diğer soruma cevap verilmemiş henüz fakat bir sorum daha olacak,
Artemia yı gecede vermemiz gerekiyor mu yoksa gün içinde 1-2 saatte bir 10 sefere verip gece yemlemeyi kesmek mi gerekiyor ?

Tamer
25-03-2010, 13:55
Direk artemi üretimiyle alakalı değil fakat yavruların öğün miktarıyla alakalı biraz daha açıklayıcı bilgi alabilir miyim ?
Örneğin , 150 civarı 10 gündür kuyruk sallayan yavruya , ne kadar artemia vermek gerekir ?
Yada daha kaba olarak tepeleme 1 çay kaşığı ile yaptığımız , %80 i açılan artemia , her 2 saatte bir vermek koşuluyla ,kaç gün içinde tüketilmelidir ?

Yavruların öğün miktarı için bir sınır yok, yapmanız gereken şey sıksık artemia vermek, göbekleri hep şiş olacak:) takii yürek yemeye başlayana kadar bu şekilde devam edeceksiniz.

Hazırladığınız artemiayı daha öncede dediğim gibi, artemiaanın kendi umurta sarısını tüketmeden vermeniz gerekli, osebeble en fazla 6 saatte bitirmeli ve yeni süzdüğünüz artemilarla gece sonuna kadar vermeye devam etmelisiniz, diğer sorunuzada burdan cevap vereyim, gece ışıklarını söndürdükten sonra yemleme olmaz, sabah tekrar aynı şekilde artemiaya devam... Su değişmlerini aksatmayın...

menes
25-03-2010, 14:43
Cevap için teşekkürler yalnız aklıma takılan bir nokta oldu
Yavruların öğün miktarı için bir sınır yok, yapmanız gereken şey sıksık artemia vermek,

yazmışsınız.
Fakat yavruların çok artemia yüzünden şişip ölmeside sözkonusu okuduğum kadarıyla bu nedenle kabada olsa bir ölçü gerekmez mi ?

Tamer
25-03-2010, 18:39
Muhammed bey, bunun 10cc 50gr gibi bir ölçüsü yok, en azından bende yok, belkide bu zamanla elde edilen bir göz, el alışkanlığı, nekadar vermeniz gerektiğinin dozunu tecrübe ederek bulacaksınız, evet hazımsızlık sorunu varsa yavru dışkılayamazsa ölür ama bu çok verilen artemiadan değil, sindirim sisteminin iyi çalışmamasından olur, ilk günlerde çok yüklenmemek yerinde olur, sonraki günlerde ise az az sık sık verilmelidir.

menes
25-03-2010, 18:50
Muhammed bey, bunun 10cc 50gr gibi bir ölçüsü yok, en azından bende yok, belkide bu zamanla elde edilen bir göz, el alışkanlığı, nekadar vermeniz gerektiğinin dozunu tecrübe ederek bulacaksınız, evet hazımsızlık sorunu varsa yavru dışkılayamazsa ölür ama bu çok verilen artemiadan değil, sindirim sisteminin iyi çalışmamasından olur, ilk günlerde çok yüklenmemek yerinde olur, sonraki günlerde ise az az sık sık verilmelidir.

Teşekkürler Tamer Bey .

menes
27-03-2010, 10:29
Düzenekte göründüğüne göre çıkartma ünitesi akvaryumun dışında , haliyle su ısısı düşük olacaktır.
Bunun bir sakıncası yok mu , diğer bir deyişle artemia çıkartmak için sıcaklığın önemli nedir , ısı kaç derece olmalıdır ?

Vedat Yılmaz
27-03-2010, 13:53
Düzenekte göründüğüne göre çıkartma ünitesi akvaryumun dışında , haliyle su ısısı düşük olacaktır.
Bunun bir sakıncası yok mu , diğer bir deyişle artemia çıkartmak için sıcaklığın önemli nedir , ısı kaç derece olmalıdır ?
Muhammed bey ortam sıcaklığı sadece yumurtadan çıkış sürelerini etkiler, ideal değerleri 26-28 derecedir ev ortamında bu değerlere yakın sıcaklık rahatlıkla elde edilir.(Özellikle yaz aylarında)

Tamer
27-03-2010, 14:14

Muhammed bey resimde dışarda duram ünite dikkat ederseniz çalışmıyor, çalışır halde değil:) sadece daha rahat anlaşılır olması için dışarda görüntelimiştim ozaman... normalde tankın içinde çalışıyor bilginize...:)

menes
27-03-2010, 17:15
Vedat Bey ve Tamer Bey teşekkürler

hüseyin_erkan
11-04-2010, 14:29
bende sera artemia mix aldım süper kışın bile çok rahat %90 ı açılıyo. gerçekten çok memnunum.

7. Sanat
01-05-2010, 14:46
Tamer bey kavonaz da servise hazır artemiaların suyu tatlı sumu kendi sularındanmı. Birde azami ne kadar hava ile çıkmasını bekleyip süzmeliyiz açılmayan yumurtalar için, fazla kalınca sanırım çıkanlar bozuluyor. Ayrıca oksijen basamadığımızı düşünürsek 12 saat değilde kaç saat uygun olur kavanozda ki artemialar için. Teşekkürler

Tamer
01-05-2010, 14:56
Ahmet bey merhaba,

Şimdi artemia ünitesini kurdunuz, 24 saat sonra üniteye giden havayı kapattınız, çıkan artemialar yani canlı olanlar dibe çökmeye başlar, bir 15 dk bekledikten sonra tülbente, artemia süzgecine vb. artemiaları sifonluyoruz, ben bu işlem için bildiğiniz meşrubat içmek için kullanılan pipeti hava hortumuna monte edip kullanıyorum, sonra kavanozu yavruların suyu ile doldurup süzdüğünüz turuncu renkteki canlı artemiaları bu kavanoza aktarın, bu kavanozada içerisinde sirkülasyon olması için, kapağını bir hava hortumu çapında delip, içine hava hortumunu gönderin, hafif hafif fokurdasın, artemialar artık servise hazır, burdan az az larvalarınıza verebilrsiniz:)

Anlatamadığım bir yer var ise lütfen yine çekinmeden sorun yardımcı olmaya çalışırım, kolay gelsin.

7. Sanat
01-06-2010, 12:58
Peki bu artemia ların bir açılıp bir açılmama yada çok az açılama durumu nasıl oluyor aynı değerler de uygulanmasına rağmen..

barisbasyigit
01-06-2010, 13:16
Peki bu artemia ların bir açılıp bir açılmama yada çok az açılama durumu nasıl oluyor aynı değerler de uygulanmasına rağmen..
Ahmet bey,
Artemialar kalite kalite fark kesin ordan geliyordur.Her markanın açılma %si farklı:).Aynı koşullarda olmak şartı ile tabi.

crazyatt
21-06-2010, 13:01
bende artemia çıkarmayı denedim. artemialar çıktı hatta 10 gün boyunca hava yem vs olmadan yaşadılar 5 litrelik bi bidonda. sonra tablet suprulina aldım ezdim ve suya karıştırdım ertesi gün bütün artemialar ölmüştü. sizce neden olabilir? veya artemialara vereceğim başka yem varmı?

Tamer
21-06-2010, 13:06
bende artemia çıkarmayı denedim. artemialar çıktı hatta 10 gün boyunca hava yem vs olmadan yaşadılar 5 litrelik bi bidonda. sonra tablet suprulina aldım ezdim ve suya karıştırdım ertesi gün bütün artemialar ölmüştü. sizce neden olabilir? veya artemialara vereceğim başka yem varmı?

Yine bu bölümde (http://www.discusfunclub.com/forumdisplay.php?f=16)artemianın büyütülmesi ie ilgili başlıklar var, konuda deneyimli olan bilgi sahibi arkadaşlar var sorunuzu o başlıklarda sorarsanız yardımcı olurlar.

dragut68
12-10-2010, 14:32
Tamer bey merhaba

Çıkarılan artemialar derin dondurucuda saklanıp daha sonra discus yavrularına verilebilir mi ?

teşekkürler.

Nejat.

ileriismail
12-10-2010, 15:25
Nejat bey tabiki artemialar dondurucuda saklanarak verilebilir.Besin değeri açısından tazesiyle aynımıdır derseniz aynı değil.

dragut68
12-10-2010, 15:48
Teşekkür ederim İsmail bey.

İlk yavrularımı büyütmeye çalışıyorum.

Artemia vermeye başladıktan sonra yavrularda 3 er 5 er kayıplar yaşamaya başladım. Acaba derin dondurucuda saklamanın etkisi olabilir mi diye sordum.

Peki donmuş artemiayayı yavrulara vermenin bir püf noktası var mı ?
Yani dondurucudan uygun bir miktar çıkarıp direk veriyomuyuz yavrulara.
Yoksa yine akvaryum suyunda biraz bekletip ısıtmaya çalışmak gerekir mi ?

İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Nejat.

Tamer
12-10-2010, 17:11
Nejat bey donmuş artemianın üzerinde microorganizmalar bakteriler üremeye başlar, bunu yiyen larvanın vereceği reaksiyon farklılık gösterebilir, bağırsak florasında yiyecekleri parçalamasına yrdımcıolacak enzimlerin oluşmasında ekili olabileceği gibi sindirim sorunlarınada yol açabilir, kayıpları direk buna bağlamamak lazım... ek olarak artemiaya larvala canlı iken daha fazla ilgi gösterirler ve daha iştahla yerler...

togi2
26-11-2010, 12:10
Herkese Selamlar,
Aranıza yeni katıldım, boyları 5-7 cm arasında değişen discuslarımı dana yüreği ve çeşitli markaların discus yemleriyle 10 gündür beslemekteyim bu boyda balıklar için artemia verilirimi,iyi günler.

barisbasyigit
26-11-2010, 12:53
Toygar bey hoşgeldiniz. Artemyayı larvalara veriyoruz eğer büyütülmüş artemya değil ise o boydaki balıklar görmekte ve yemekte bile zorlanırlar. Eğer büyütülmüş artemya bulabilirseniz verebilirsiniz tabiki :).