PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Red Map Yavru Sorunu

koala981
11-07-2008, 13:55
Merhaba,
Redmap eşimden yumurta ve yavru almaya başladım.İlk olarak Turkuaz su da denedim, 3-4 parti aynı sonucu aldım, yavrular serbest yüzüşe geçip annenin üzerine çıkamadan ölüyordu.Sonra aktif karbondan geçirdiğim çeşme suyunu denedim, 5 parti oldu yavrular çıkıyor, yavrular serbest yüzüşe geçiyor ama annenin sırtına çıkamadan ölüyorlar. Akvaryumun tabanında ölülerini buluyorum. Suyun pH 8.2, İletkenlik:320 ms. Sorun nedir acaba, yavruların ölüm sebebi nedir? Ne yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.

Tamer
11-07-2008, 14:22
Çağdaş bey cevap sorununiçinde gizli, ph 8,2 ms:320 demişsiniz, bu değerleri 6,5-7,0 ph 150 ms seviyesine getirip üretimi tekrar deneyin eminim daha iyi netice alacaksınız... ayrıca bu değerlerde larvanın çıkması da entresan, ölçümlerinizden eminmisiniz, kalibrasyon sorunu yaşıyor olabilrmisiniz??

koala981
11-07-2008, 14:48
Tamer bey,
Eş lerimin anne ve babası da bu su değerlerinde yumurtlamış ve yavru almış. O yüzden genetik olarak eşim bu su değerlerine alışık. Zaten mesele yavru alamamak değil. Çıkan yavrular serbest yüzüşe geçiyor ama sonra ölüyor. Acaba su da toksik birşey mi var diye düşünüyorum ama su aktik karbondan geçiyor. Bir de ölçüm cihazlarım daha sıfır, problem yoktur herhalde. Teşekkürler. Not: Eş lerim Mert Taşkıran ın yavrularından.

Tamer
11-07-2008, 15:13
Anlıyorum çağdaş bey, eşler ph ve ms değerini tolere edebiliyor, larvalar o değerlerde çıkıyor olsada sonrasında sırta çıkamıyorlar sudaki ozmotik basınç buna engel oluyor, bir kaç seferde belirttiğim parametreelerde deneme yapın, sonuçları paylaşın birde testlerinizin doğru ölçtüğünden emin olun.

koala981
11-07-2008, 15:15
Bu dediğiniz değerlere nasıl ulaşacağım peki. Yine Turkuaz su mu kullanayım yada r/o mu alayım. Tavsiyeniz nedir? Teşekkürler.

Tamer
11-07-2008, 15:26
Bu değerlere R.O kullanarak ulaşabilrsiniz, bir deneyin bakalım birşey kaybemezsiniz, sonuçları bekliyoruz..

perfectdiscus
11-07-2008, 15:57
Bende daha önce ve şimdi red map besleyen biri olarak size tespitimi söyleyeyim istedim.Red map yapısı gereği %90 'ı mukus üretmeyen,bu sebeple yavrularını üzerlerine alamayan discuslardir. Fakat bunun yanında bazı çiftlerde erkek yada dişinin mukus yaptığı ve yavruları beslediği görülüyor.Hatta bazen 1 gün mukus oluyor birgün olmuyor gibi durumlar da oluyor.Eğer 6-7 gün bu şekilde yaşarlarsa artemia yemeye başlıyor ve kendilerini kurtarıyorlar.Ayrıca red map ler discuslar içinde bence yumurtlamaya en hevesli ve erken başlayan balıklardır.Defalarca %100 çeşme suyunda yavru çıkaran çiftler gördüm.(bende şu an var.)Ayrıca mukus üretmeyen çiftlerin belirli boylardan sonra 18-19cm gibi mukus yaptıklari vakidir.Pes etmeyin reverse osmos cihazınızıda alın 120 ms,29 santigrat derece ısı ve pipo filtreyle yavruyu alın.Ayrıca yavru çıktığında dağılıyorsa nitrat fazladır ve günlük aynı değerlikli min.%30 su değişimi ve bunu yaparken suyu dipten çekerek bunun önüne geçin.Hava filtresinin süngerini temizlemeyin sırta çıkamayan yavrular bu pis filtre üzerinde oluşan rotiferleri yiyerek yaşayabilirler.Zaten çiftiniz yavruyu yemiyor,rotiferle artemia yiyecek boya gelebilirler.sevgilerimle...

Savaş AYDIN
11-07-2008, 21:18
Alper bey çok ilginç tespitler yapmışınız bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

Vedat Yılmaz
12-07-2008, 12:30
Alper çok güzel tesbitler, bu güzel bilgiler için teşekkürler.:)

abdurrahman
12-07-2008, 15:09
Çağdaş bey merhaba,sanırsam ilk iş osmos almak...
Alper bey tespitiniz ile çok faydalı bir paylaşım olmuş,saygılar.