dexterturkey
11-07-2008, 10:27
Leoparlarımdan birinin solundaçları dışarıya doğru fazla açılıyor ve içerisinden zar gibi bir şeyler çıkyordu ,daha sonra gözlerinin üst taraflarında benek benek sarı noktalar oluştu,bu işi bilen üstadlardan bunların dış parazit olabileceği bilgisini aldıktan sonra gene onların önerileriyleki sağolsun Tamer beni bu konuda yönlendirdi,24 saatte bir permasol uygulaması yaptım.Biraz detaylandırırsam Akvaryumumdan çektiğim 10 lt suya bir permasolü pet şişede eriterek döktüm ve hasta balığıma 24 saatte bir 5 dk lık banyoyaptırdım .Bu banyoyu 2 gün tekrarladım ama fazla bir faydasını göremedim.Daha sonra aynı yöntemle banyo aralığını12 saatte ve 10 ar dakikaya çıkardım .Banyo sırasında elimi suya sokarak hasta balığımı çok hassas bir şekilde tutarak gözünün üzerindeki benek olan kısmına elimle çok ama çok hafif masaj şeklinde hareketler yaptım ilginç olan balık bu hereketlerden hiç rahatsız olmadı hatta hoşuna gitti sanki 3 seans ta bu şekilde banyodan sonra tedaviyi kestim şu an balığımın üzerindeki benekler hemen hemen geçti solungaçlarıda biraz daha rahatladı.Bu diskusa başladığımdan beri ilk hastalığım ve ilk tedavimdi paylaşmak istedim.Vaybe bende discus çu oluyorum galiba?biggrin