Orijinalini görmek için tıklayınız : Lütfen Yardiimmm
Arkadaşlar herkese slm öncelikle dün dolphinc-500 dış hava filtresi aldım şimdi bu aletin içinde 2 kutu var alttakine bez ve süngerli olanı üsttekinede karbon fiber mi neyse kömür gibi bişey onu kotdum ve çalıştırdım saat öğlen 1 de akşam 8 gibi eve uğradım akvaryumm böyle acayip güzel bi görüntüye kavuşmuştu hafif tuzlu gibi bi verraklığı vardı ama sonra tekrar eve gece 1 de bir geldim bu akvaryum acayip bulanmış tuzlu su gibiydi ve balıklarım yerde yatıyor nefes almakta zorluk çekiyordu ısı 30 derece ayrıca içerde de bir iç filtre çalışıyordu hemen dış filtreyi kapadım %50 su değişimi yaptım ama sadece 1 diskusumu kurtarabildim diğer ikisi öldü çok üzgünüm bu konu hakkında lütfen bilgi ve önerilerinizi istiyorum kimsenin başına allah vermesin...
hakanserin
10-07-2008, 14:50
Geçmiş olsun.En büyük hatanızı söyleyim..Önce akvaryum sistemini kuracaksınız,sistem oturacak.Herhangi bir sorun yoksa balıkları öyle salacaksınız içine.Şu an yapacak birşey yok.Su değişimine devam edin.Dış filtrenizin sepetlerine elyaf ve substrat koyup tekrar çalıştırın.
zombidix
10-07-2008, 15:42
hava filtresinin akvaryumda ne işi var???
Aqua_discus
10-07-2008, 17:41
ph düşürücü falan kullandınızmı yada ne olduğu belirsiz ismi su düzenleyici (iyi markalardan bahsetmiyorum) kullandınızmı. Çünkü başıma geldiki zannedersem ya filrenin içinde bulunan malzemelere salınım yaptırıyor yada kendi içinde zarar verici bozukluk oluyor suyun rengini bozup balıklarda da ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. Geçmiş olsun.
Ercan Bayram
10-07-2008, 18:27
iç filitre olarak ne kullanıyorsunuz çooook merak ettim...
arkadaslar ilgilendiğiniz için öncelikle çook teşekkür ederi şimdi;
1- ercan bayram adlı kullanıcıya wallaha bi kore malı çok iyi değil :)
2- dj_aktif e kardes ph düşürücü falan kullanmadım
3- zombidix e hava filtresi dediğim iç filtre :)
4- Hakan serin e şimdi dış motora o dediğiniz elyaftan aldım ama akvaryumcu bana bu motorda iki tane kutu var dedi sen bu komur gibi olano uste koymussun dedi alta koycaktın dedi bu doğrumudur bununla ilgili bilgisi olanlar varsa bana yazsın lütfen çünkü korkudan daha motoru çalıştıramıyorum...
tearaway
10-07-2008, 21:06
İşinizi akvaryumcuyla görmeye çalışırsanız daha çok balık kaybedersiniz.
Discus püfleri (http://www.discusfunclub.com/showthread.php?t=774)
Okumanızı tavsiye ederim.
Ercan Bayram
11-07-2008, 02:06
arkadaslar ilgilendiğiniz için öncelikle çook teşekkür ederi şimdi;
1- ercan bayram adlı kullanıcıya wallaha bi kore malı çok iyi değil :)
2- dj_aktif e kardes ph düşürücü falan kullanmadım
3- zombidix e hava filtresi dediğim iç filtre :)
4- Hakan serin e şimdi dış motora o dediğiniz elyaftan aldım ama akvaryumcu bana bu motorda iki tane kutu var dedi sen bu komur gibi olano uste koymussun dedi alta koycaktın dedi bu doğrumudur bununla ilgili bilgisi olanlar varsa bana yazsın lütfen çünkü korkudan daha motoru çalıştıramıyorum...
dış filitren var ve iç filitre takmışsın
yeni özel bir ürün mü çıktı acaba diye merakımdan sordum...
halbuki biliyorsundur iç filitre kullanan yok denecek kadar az...
hele ki dış filitreyi korkup kapatıp iç filitreyi çalıştırmaya devam edeni ilk defa okudum...
biraz forumları okursan ne demek istediğimi anlayacaksın
bu şekilde akvaryumcuların lafı ile devam edersen sanırım daha çook balık kaybedersin...
önce araştırıp sonra uygulamak en güzeli
eğer ki para var huzur varsa deneye deneye de bulabilirsin o senin tercihin
ayrıca cevap yazdım sana diye özel mesaj göndermene gerek yok ben tüm konuları hergün takip ediyorum
bunun yanında imza kısmına Adınız Soyadınız ve şehrinizi yazarsanız size isminizle hitap edebilir ve sizin oturduğunuz çevrede discus besleyen forumlara sık giremeyen varsa sizi o kişilere yönlendirebiliriz...
umarım forumdaki tüm verileri okursun!
Saygı ve selamlarımla
hakanserin
11-07-2008, 08:29
Arkadaşlar dikkat ettim de arkadaşın problemiyle ilgilenmek veya çözüm bulmak yerine eleştirmiş ve sorusuna cevap vermemiş.Bu mesajları yazan arkadaşlar bu evrelerden geçmedi mi acaba merak ettim.Yapılan yanlışları düzeltmek daha işlevsel olmaz mı? Neyse....
1.Suyun bulanıklığı açısından ,filtrenin içine kömürü (karbon) nereye koyduğunuz çok önemli değil.Karbon kullanmanıza da gerek yok.Zaten 15-20 gün sonra çıkartmanız gerekecek.
2.Elyafı akvaryumcudan almayın.Yorgancılardan kilosu 4-5ytl'ye alabilirsiniz ki 1 yıl yeter size.(silikonsuz olanından alın,silikonlular çok kabarır)
3.İç filtreye gerek yok,çıkartabilirsiniz.
4.Sepetin her iki gözüne de elyaf doldurun.Başka birşey koymayın.(tam doğrusu bu değil ama 2 sepetli küçük dış filtreler için en ideal kullanım biçimidir)
Böyle sürekli çalışsın.Filtrasyondan kaynaklanan bulanıklık olmayacaktır.Eğer akvaryumunuzda kum vb.dekorlar varsa onları da gözden geçirmek gerekebilir.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.