PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hamsi etinden faydalandim süper.

drkutsal
18-02-2010, 15:40
Sevgili arkadaslar,
balılarımızı cok seviyoruz ve eminim hepimiz acaba ne yedirsek diye düşünüyoruz:p ben genelde 100 gram karides alırdım ve dana yüreği ile birleştirirdim,spurilina v.s.. fakat hamsiyi denedim sonuc cok etkiledi. sanki balıklar hayatında ilk defa yemek yiyorlar..inanın. iştahsız balığı olan kesin denesin.benim balıklar ne kadar verirsem bitiriyor icon_lol sonunda da kumları yiyecekler artık. heralde yağlı bir et olduğu için cok sevdiler birde içine yuzde 40 oranda palamut un yumusacık etinden de krıstırdım. uzun vade de tavsiye etmiyorum fakat benim gibi bağırsak parazitinden süpelenen arkadaslar iştahsızlık cekenler kısa bir sure denemelerinde sorun olmaz diye düşünüyorum.
benim yaptığım karısım su sekilde cay tabagı kadar hamsi ve palamut karısımı cok iyi ayıklanmış içine bol sarımsak ve az kırmızı biber (bildiğimiz pul biber veya taze sivri biber) bukadar.kıyma haline sokup normal dondurdum ve parca seklinde verdim. hayvanlar kendine geliyor valla.

CaN_BaKıR
18-02-2010, 16:33
Afiyet olsun :)

Uzun vadede pek faydalı olmaz ama yem yedirebilmeniz adına sevindim..

discus doktoru
18-02-2010, 17:25
Hamsiyi bende veriyorum yanlız zamanla ilgileri azalıyor o nedenle ayda bir iki kez vermek lazım.Birde hamsinin sırt bölümündeki beyaz eti cok seviyorlar..

koray_a
29-03-2010, 12:06
Kesinlikle hamsi tavsiye etmem. Hamsiler genelde bünyelerinde parazit barındırırlar.Bunun kesin örneğinide annem gösterdi. Kaç kez ayıklarken içinden çıkan parazitlere tanık oldum. Çok dikkatli bakmayan kişiasla göremez.
http://www.bilimfeneri.gen.tr/phpBB2/viewtopic.php?f=4&t=6409

buyrun bu linktede bir başkası gördüğünü söylüyor