PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : dip temizliği

ülkünizam
08-07-2008, 19:40
merhaba arkadaşlar
evdeki 100*50*70 ölçülerindeki akvaryumumda 7 adet discus beslemekteyim içersinde neonlar ve lepistes cüce çöpçüler ve bir çift çin ejderi var çin ejderleri müthit temizlik yapıyor fakat büyüdüler 20 cm civarındalar akvaryumun dibini darma duman ediyorlar dip çekimi ile uğraşmak için pek vaktim olmuyor ancak haftada bir sefer yapabiliyorum. iş yoğunluğundan dolayı. sizden ricam çin ejderinin yerine ne tür bir temizlik yapacak balık beslemeliyim. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

burakaksu93
08-07-2008, 21:29
Cüce vatozlar geceleri iyi çalışır onlardan alabilrsiniz yada akvaryumcuda komando çöpcüde görmüstüm discusta buda bir altarnatif olabilir.

tearaway
09-07-2008, 09:05
Ne sayılanlar ne de herhangi bir balık temizlik yapmaz. Çöpçü aslında pisleticidir, artık yemlerle beslenir ve dışkı üretir.

Temizlik yapacak balık aramayı bırakıp, az az ama sık yemleme yapmanızı tavsiye ederim.

Aqua_discus
09-07-2008, 10:32
Arkadaşlar ben discus tanklarıma ne çöpcü nede vatoz koyuyorum

Nedeni; Discus mukozası bazı çöpcü türleri ve vatozlar için çok çekici olabiliyor ( özellikle cüce vatozlar için benim gözlemlediğim) bunun yerine Ulvi arkadaşımızın dediğini söylediğini en mantıklısı bence.

burakaksu93
09-07-2008, 11:00
Evet bunu bende biliyorum ama arkadaşımız bir balık tavsiyesi istedi ondan bunu söyledim bende vatozun yerine cam sil ve cöpçü yerine dip çekimi yapıyorum

ülkünizam
09-07-2008, 13:38
arkadaşlar ilginizden ötürü teşekkür ediyorum. anlaşılan benim çin ejderlerinden kurtulmam gerekecek. mümkün olduğu kadarıyla sık dip çekimi yapmayı deneyeceğim.