PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tüm Discuslar Bu Şekildemi Yem Yer?

nderd
08-07-2008, 12:07
Merhaba arkadaşlar.Benim afacanlar yemi ağızlarına alıyorlar sonra çıkarıyorlar tekrar alıyorlar.....bu şekilde yemi parçalara ayırıp yiyiyorlar.

Discuslar bu şekilde mi yem yerler?

Buda suda kirliliğe yol açıyor.yemi sonunda bitiriyorlar ama dana yüreği verdiğim zaman ağızlarına alıp çıkardıkça etküçük parçalara ayrılıyor ve su içerisinde beyaz küçük küçük partiküller halinde uçuşuyor yiyemedikleri kısımlar suda uzun süre kalıyor ve kirliliğe yol açıyor.dana yüreğinin sinirlerini ve damarlarını iyi ayıkladığıma eminim yarısından fazlasını atmak zorunda kaldım hatta. sarınsak sprulina ve tetra granül yem dana yüreğine karıştırılarak hazırlandı .

Bu uçuşan partiküller normalmi anormal ise sorun ne anlayamadım.

yardımlarını esirgemeyen tüm arkadaşlara sonsuz saygılar.

Vedat Yılmaz
08-07-2008, 12:16
Öncelikle size ait imza kısmını doldurmanızı rica edeceğim, size isminizle hitap edebilmemiz için :)
Balıklarınızın bu davranışı dana yüreğine alışkın olmayışlarından kaynaklanıyor olabilir bir tür ayıklama işlemi uyguluyorlar.Bu aşamada sizin dikkat etmeniz gereken şey dana yüreğini özellikle aç oldukları saatlerde vermeniz ve arta kalan dipteki yemleri yemleme işlemi bittikten sonra sifonlamanız gerekiyor aksi halde suyu bozacaktır, uçuşan partiküllerde muhtemelen yemlemeden arta kalan ve çekmediğiniz dana yüreği atıklarının mantarlaşmış halleridir.Yemlemeyi mümkün mertebe düşük dozajlarda yapın ve yemleme sonrası dip çekimi yapın zamanla alışacaklardır.

nderd
08-07-2008, 13:58
Vedat bey balıklarım tetra granül yemdede aynı davranışı sergiliyorlar. Ağzına aldığı yemi çıkarıp küçük parçalara ayırıp dipten küçük küçük yiyiyorlar bu arada balıklarım 10-14 cm arası küçük değiller.sizin ve diğer arkadaşların balıkları yemi ağzına aldıktan sonra çıkarmadan yiyiyorlarmı acaba yoksa bu türün özelliğimi bu acaba bunu öğrenmek istemiştim saygılar.(imza kısmını doldurdum bakalım becerebilmişmiyim.)

Tamer
08-07-2008, 14:33
Önder bey Symphysodon discus yani discuslarımızın latincesi, kelime anlamı çene öğütücü demektir, yemlerini ağızlarının gırtlağa yakın bölümünde öğüterek sindirirler ve bu sebeble ilk lokmalarını alıp tükürüp tekrar yakalarlar bu gayet normal bir davranıştır..

nderd
08-07-2008, 15:53
tamer bey teşekkür ederim. granül yemlerde sorun olmuyor ancak dana yüreği verince çok fazla artık çıkıyor verdikten 3-4 dk sonra epeyce partikül suda serbest dolaşmaya başlıyor bu hususta öneri yada benim hatam olabilecek bir durum varmıdır.

Tamer
08-07-2008, 16:53
Yemlemeden bir süre sonra artıklar dipte toplanır, sizde onları sifonlayıp taze su eklerseniz sorun olmaz Önder bey.

nderd
08-07-2008, 20:05
teşekkür ederim...

nderd
08-07-2008, 20:45
Doğru yapıyormuşum:)

northstar
09-07-2008, 09:30
Önder bey selamlar.Benim balıklarımda aynı davranışı sergiliyorlar.Ev yapımı yemlerde,Sera ve Tetra nın bits yemlerinde sorun yaşıyordum.En son Jbl in grana discus yemi ni aldım.Bu yemin tanecikleri Sera ve Tetra ya oranla çok küçük.Bu yemi çok fazla tükürmüyorlar.Aynı zamanda alıştırabilirseniz dondurulmuş kan kurdunu da tavsiye ederim.Onu hiç tükürmüyorlar.Ama ne yazık ki dibe batmadığı için balıkları alıştırmak baya zor oluyor.

nderd
09-07-2008, 16:21
Dondurulmuş kurt veriyorum sorun çıkmıyor:))

wrc.com
05-08-2008, 01:43
Discusların ağzının büyüklüğü sizi aldatmasın sindirim sistemi nazik ve dardır.Yeme atlamasıyla yutması çok çok farklıdır,kankurdunu çıkarmadan yutuyor,spagetti tarzında.

Saygılar.

Lütfen imla kurallarına dikkat edelim.

mustafaburuk
05-08-2008, 22:15
Önder bey yemlemeden 1-2 saat sonra sifonlama yapın.Dipten de yem yiyorlar.Tükürdükleri yemleri tavukgibi topladıklarını göreceksiniz:D