PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Müzayede Bölümü Açılsın

oguzburcin
25-01-2010, 09:56
Selam,

Arkadaşlar, ilanlar bölümüne müzayede kısmı açılabilir. Bu bölüm satış ilanlarından farklı olabilir. Mesela; video koyma zorunluluğu getirilebilir, fotograf sayısı 6 dan az olmama gibi bir zorunluluk olur. Müzayedeye çıkacak discuların soy kütüğünün belirtilmesi zorunlu olabilir. Discusun müzayide başlangıç bedelini sahibi belirler. Discuslar belirli bir süre müzayidede kalır sonra müzayide yöneticisi satışı gerçekleştirir veya gerçekleştirmez. Burada tabiki discus sahibiyle devamlı fikir telatisiyle gerçekleşecek bir durum.

Sadece bir öneride bulunayım istedim, farklı bir renk iyi olabilir, alış ve satış işlemininde kalitesi artar kanısındayım.

Saygılarımla

Bora Ünver
25-01-2010, 10:04
Bu fikri ben çok seviyorum.Oldukça zevklidir.Hem Akvaristler Derneği içinde, hem de bir çok ortamda böyle bir bölümün de olmasını defalarca savunmuştum.

Ancak teknik olarak olabilir mi?Nasıl yapılabilir?Tartışılır elbette.Ya da hiç olmaz denip kapatılabilinir.Ancak benim fikrim zevkli bir bölüm olabileceği ve foruma daha fazla hareket katabileceği yönünde.

oguzburcin
25-01-2010, 10:33
Diğer hobilerim vesilesiyle bir çok açık artırmaya katıldım, müzayedenin Clube söyle bir avantajıda olabilir, müzayede yer alacak discusların satış bedeli üzerinden club e katkıda bulunmak amacı doğrultusunda yüzde ile bağış alınabilir. Mesela Güvercin Derneklerinin büyük bir coğu bu sayede kendilerini idame ettirmeye calışırlar. Eğer birşeylere aracı olunoyorsa ki bu iki tarafında memnuniyeti ile sonuçlanacak bir durum ise, eeee ozaman aracı olanada birşeyler kalmalı değil mi? Yoksa hep bana hep bana anlayışı hoş değil :)

Saygılarımla

Tamer
25-01-2010, 12:51
Burçin bey öneriniz için öncelikle teşekkür ederiz, lakin dfc satış odaklı yani alıcı ile satıcıyı birleştirme odaklı ( görevini üstlenmiş) bir Club değildir, bu sebeble satışın yapılmasına karar veren mercii dfc olamaz, kaldiki şuanki mevcut kullanılmakta olan ilanlar sistemi ile ilgili dün düzenlenen genel kurulda alınan karar çerçevesinde yeni bir düzenleme yapılacaktır. Bununlada ilgili duyuru tüm üyelerimize yapılacaktır...

Tekrar teşekkürler, saygılar...