PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yetişkin Discus a canlı yem

edemiriz
15-01-2010, 01:46
Herkese Merhabalar,
Forumda açılmış konular içerisinde baya bir dolaştım. Çok faydalı bilgiler aldım herkesin ellerine sağlık. Fakat ne kadar bakınsam da kafamdaki birkaç soruya cevap bulamadım. Artemia herkesin anlattığı benimde gözlemlediğim kadarı ile Discus un büyük bir zevk ve iştahla yediği bir canlı yem. Akvaryumcumdan aldığım artemyaların tamamı 4 – 15mm arasında. Açılmamış kabuklu diye tabir edilenlerden değiller anladığım kadarı ile hepsi aktif yüzer vaziyetteler. Aşağıda yazdığım sorular hakkında bilgi verebilirseniz başta ben olmak üzere birçok arkadaşımıza çok faydalı bilgiler vermiş olacaksınız.
1- Discuslarımıza ne sıklıkta artemia verebiliriz.
2- Tabiri caiz ise alışkanlık yaparda balıklarımıza başka bir şey yedirememe gibi problemle karşılaşırmıyız.
3- Artemia nın bağırsak parazitlerine iyi geldiğini yazmış arkadaşlar. Çok güzel. Hiç mi yan etki veya bir sıkıntı çıkarmaz.
4- Artemia haricinde canlı, kolay bulabileceğimiz başka neler önerebilirsiniz.
Şimdiden konuya katkıda bulunacak herkese çok teşekkür ederim.

soner1979
15-01-2010, 09:55
Slm
ben artemia yı haftada bir defa otuz.com dan veya teknik akvaryumdan alıyorum. bunu ikeye bölüp çarşamba ve cuma günü veriyorum. hiç bir sıkıntı yok halen yüreğede kuru yemede severek geliyor balıklarım. ben artemia veriyorum ama başka canlı yem vermeyi düşünsem bunun haricinde sadece su piresi veririm. tubifex falan filan hayatta sokmuyorum eve.

hikmet dogan
15-01-2010, 10:59
Selam, ben kiraz karides veriyorum.

Bora Ünver
15-01-2010, 11:03
Herhabalar.İsminiz göremediğim için isminizle hitap edemiyorum.Kusura bakmayın.

Canlı yem aslında diskus üretimi, gelişimi konularında çok önemli bir unsurdur.

Ancak her canlı yem kendi özelliği çerçevesinde taşıyıcı özelliğe sahiptir ve risk teşkil eder.Onun için tubifex en tehlikelisidir ama birşey yapmaz olarak bilinen beyaz kurt, artemia, black worm vb. bir çok canlı yem risk teşkil eder.Kendi aralarında riskleri azalmakla beraber canlı yemlerin taşıyıcı olmasına ön ayak olan en önemli faktör yetiştirilme ortamlarıdır.

Bunlar arasında;

1-White worm
2-Black worm
3-Aretmia(yavruların 4-5 günlükten 15-18 günlük olana kadar önemidir.Yetiştirme ortamları zenginşetirilerek yavruya besin, vitamin e mineral açısından dengeli beslenmesini ve o dönemde hassas olan sindirim sistemleri için uygundur.Ancak yetişkin diskus için yavrular için verilen ve micron ile ölçülenleri uygun değildir)
4-Yetişkin artemia elde edilmesi.Ankarada bir yerin yetiştirdiğini duymuştum.Dediğim gibi artemia nın büyütülmesindeki yetiştirilme ortamındaki steril ortam önemlidir.Yoksa bu değerli yem de taşıyıcı olabilir.
5-Karides ağırlıklı dana yüreği karışımı aslında uygun bir yemdir.Riskler göz önüne alınırsa ağırlıklı bu tip yem artı kuru kaliteli yemler ile takviye uygun olmakta.

edemiriz
18-01-2010, 01:03
Merhabalar
Bilgi ve tecrubelerinizi paylastıgınız için heppinize çok teşekkur ederim. Dicus benim için uzun zaman once başlayan bir sevda, birkaç başarısız denemeden sonra tekrardan kolları sıvadım yetiştirmek için. Konsept birhayli değişti bu sefer çok temkinli fakat az tedirgin ve hassas olarak devam ediyorum.
Yaşatabilmem için beslenme konusu birinci önceliğim. Yemek yiyiyorsa ortamdaki diğer ogeler tamamdır gozuyle bakıyorum. yemeyi daha faydalı ve lezzetli hale getirmekte sonrasındaki amacım. Yeni besleme sekilleri öğrenerekte faydayı arttırmaya çalışıyorum.