PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Artemia büyütme de canlı spirulina kültürü

eses1970
10-01-2010, 01:35
Arkadaşlar merhaba, formlarda bu konu hakkında defalarca tartışma açılmışdı heralde birçoğumuz yavrularımıza, çeşitli vitaminler ve ilaçlar emdirerek hasta balıklarımıza kullanmak ve canlı yem elde etmek amacı ile bilgi edinmek yada bilgilerimizi deneyimler ile pekiştirmek için okumuşuzdur.

Bazı arkadaşlar artemia yı çıkardıktan sonra çeşitli yemler ile büyütme yöntemleri kullandılar ve denediler.

Bu denemelere gene bende bu akşam başladım daha önce bir kaç defa formlarda yazılanlar ışığında denemem oldu ama istenilen boya bir türlü getirmeyi başaramamışdım "en fazla yarım cm olmuş ve kültür çökmüşdü", bu sefer ise canlı spirulina kültürü ile deneme yapacağım bakalım sonuç ne olucak.

Daha önce canlı spirulina ile deneme yapan arkadaş var ise deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.

aaslandag
10-01-2010, 09:24
Bende fitoplankton ile büyüttüm şimdi yine büyütüyorum gayet basit kurduğunuz tuzlu suya önce planktonu döküp en az bir hafta bekliyoruz veya iyice yeşerene kadar sonra artemia yumurtalarını ekliyoruz işte bitti ben 5 lt kuruyorum havalandırma kullanmıyorum zaten plankton oksijen üretiyor kolay gelsin.

Vedat Yılmaz
10-01-2010, 09:26
Ali bey; peki fitoplankton kültürünü nereden temin ediyorsunuz.

eses1970
10-01-2010, 18:32
Ali bey benim elimde fitoplankton olmadığı için spirulina ile deneyeceğim şimdiye kadar aktardan aldığım ve eczaneden aldıklarım ile denedim olmadı bu sefer canlı kültür ile deneyeceğim bakalım sonuç ne olucak.

aaslandag
10-01-2010, 22:46
Vedat bey bu kültür ısparta su ürünlerinden temin edildi fakat temin eden arkadaş planktonun ismini almamış su piresi yanında hediye göndermişler tek bildiğimiz su piresi besini olması idi.Ben uzun denemeler sonunda üretmeyi başardım Hem tatlı su hemde tuzlu suda güzel sonuç aldım artemia büyütme denememin ikinci aşamasındayım büyüdüklerinde fotolarını paylaşacağım.

Smallville
10-01-2010, 23:53
Bende fitaplakton kültürlerinden nanoselmis,tetraselmis,spriluna ve yakında corellada eklenecek ,bu kültürden 3 litrelik bir tanka bir kapak dölktüğümde çok güzel sonuçlar aldım,alininde dediği gibi asıl fitaplakton kültürleri ile artemiada çok güzel sonuçlar alınabiliyor yarın kısmetse video ve resimlerini cekip yayınlamaya niyetim var vakit bulabilirsem.

eses1970
11-01-2010, 00:47
Hüseyin bey resim ve videoları sabırsızlıkla bekliyoruz, birde deneyimlerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.

suat_001
11-01-2010, 00:49
Merakla bekliyor olacagım

doofus
11-01-2010, 23:57
Canlı spirulina olmaz. Büyük gelir. Tetraselmis kullanın.