Orijinalini görmek için tıklayınız : yumurta canavarları
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Sorum şu; ana tankta ilk yumurtalarını yumurtlayan çiftim daha sonra yumurtaları yediler. 50x50x50 üretim tankı yaptım. burada yumurtaları yemesinler diye pet şişeden bir kılıf yapıp yumurtladıkları borunun etrafına geçirdim. Ertesi gün siyahlaşan yumurtaların bazılarından larvalar çıktı bende ebeveynler bakar diye pet şişeyi çıkardım. Anında hepsini yediler. Son olarak üretim tankı içine ayrı bir kap koydum ve yumurtladıkları boruyu içine yerleştirdim. metilen mavisi ekledim ve ufak bir hava taşı koydum. yaklaşık 60 saat sonra kontrol için baktığımda bazı yumurtalarda küflenme gördüm. Umudu kestim ve hepsini ana tanka döktüm. Yumurtalardan çıkan larvaların büyük bölümü kabın dibine dökülmüş. Anne diskus önce yapışık yumurtaların başına geçti sonra yerde hafif hareket eden larvaları yedi. Sabah her şey tertemizdi. Ne yapacağımı şaşırdım. Yardımlarınızı bekliyorum. Selamlar.
Ergun YALÇIN
KASTAMONU
Discusmania
04-07-2008, 23:08
Ergün bey, yapılacak şeyleri yapmışsınız, bazı eşler böyle yavru / yumurta yiyici olabiliyor, ama sayı azlığıda yavru/yumurta yenmesine sebep olabilir, bir kaç kez daha deneyin olmazsa eşleri başka discuslar ile eş tutturmaya çalışırsınız.
işte şimdi yıkıldım. ne diyebilirim ki.
işte şimdi yıkıldım. ne diyebilirim ki.
Yıkılacak bir şey yok ilk defa yumurtalarını yiyen discuslar sizinkiler değilki, hem daha biriki deneme yapmışsınız 10-15. denemede tam uyum yakalayan çiftler var, denemelere devam....
Yeniden yumurtladılar. Bu sefer taktik değiştirdim. Üretim akvaryumu içinde ayrı bir kab içine % 95 ozmoz su % 5 normal su koydum.Isıyı eşitledim hava taşı ekledim ve yumurtların yapışık olduğu boruyu bu kaba kaydum. Bu gün 3. gün, yumurtaların tamamı olmasada büyük kısmı çatladı ve larvalar kendilerini gösterdi.
Sorum şu: LArvaları ana babaya vereyim mi yoksa ayrı kab içinde kendim mi yetiştirmeye çalışayım. Acilen cevaplanması gerek. Teşekkür ederim
Anladığım kadarı ile eşin bulunduğu tankta yumurtalarda var ama ayrı bir kabın içinde ve % 95 ozmoz su ile dolu.Üretim akvaryumunda ki suyunuz larvaların suyuna denk ise ve anaçlar kaptaki larvalarla ilgilenmeye çalışıyorsa (dışardan ) larvaları salın ve deneyin. Üretim tankının su değerleri larvalarınkine denk veya yakın değilse zaten hiç salmayın.Larvalar ani ms değişimini kaldıramayacaktır diye düşünüyorum.Bu şekilde bir tecrübem olmadı o yüzden yazdıklarım kesin olacak diye algılamayın sadece düşüncem bu şekilde başarılar diliyorum inşallah yavruları büyütürsünüz.
Bu gün larvaları tek tek topladım ve ayrı bir kaba aldım.Kendim yetiştirmeye çalışacağım. Henüz yüzmeye başlamadılar. Yarın yüzmelerini bekliyorum. Yem olarak artemia ve yumurta sarısı hazırladım. Umarım beslenir ve yaşarlar. Sonucu beraberce göreceğiz. Selamlar.
Dün gece serbest yüzüşe geçen yaklaşık 60 larvanın biri dışında tamamı yem yiyemedikleri için öldü.
Discus larvaları ebeveynlerinin mukozasını yerler ve ağız yapıları artemia alacak boya gelene kadar besin ihtiyaçlarını bu şekilde giderirler, suni büyütme teknikleri vardır, fakat yumurta sarısı bunun için yeterli gelmemekedir, ve çok zahmetli ve zor bir süreçtir, oldukça tecrübe ve zaman ister, birdahaki sefere eşlerin bakmasına müsade ederseniz yavruların yaşama şansı daha fazla olacaktır, kolay gelsin..
Son yavru da öldü. Üzgünüm.
İlginize teşekkür ederim.
Yeniden yumurtladılar. Bu sefer dediğiniz gibi kendilerine bıraktım fakat 24 saat geçmeden yumurtaları yediler.
Kafes yapsam ve larvaların yüzme aşamasına kadar gelmesini beklesem daha sonra larvaları ebeveynlere bıraksam sonuç değişir mi?
Yeniden yumurtladılar. Bu sefer dediğiniz gibi kendilerine bıraktım fakat 24 saat geçmeden yumurtaları yediler.
Kafes yapsam ve larvaların yüzme aşamasına kadar gelmesini beklesem daha sonra larvaları ebeveynlere bıraksam sonuç değişir mi?Bence deneyin derim.Benim bir denememde üretime attığım henüz yumurtlamamış çifte serbest yüzüşe geçmiş yavru attığımda hemen sırtına almışlardı.Buradan şu sonuç çıkıyor larvayı gören anaçların psikolojisi değişiyor ve yemiyorlar.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.