PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni başlamak üzereyken aklıma takılanlar

Ercan Bayram
04-07-2008, 12:39
Merhaba arkadaşlar ben Ercan Bayram

Bu işe babamın bir müşterisinde discus ları beslemesini görmemle o gün bu gündür ufak ufak araştırıp üye olmadan okuyordum makaleleri yazıları vs.
birçok forumda üyeliğimi görebilirsini (akvaryum forumları ve diğerleri)

O bana discuslarını gösteren abim; evinde kirada olduğu evine akvaryumun olduğu yere tavana kadar dolap yaptırmak zorunda kalınca akvaryumunu balkona çıkartıp balıkları da iş yerindeki aynı boyuttaki ve donanımdaki discus tankına aktarmış
o gün bu gündür yaklaşık 1.5 senedir akvaryum içi boş atman 3338 içerisinde balkonda yatıyor...

bende satmayı düşündüğünü bir tanıdığından duydum ve hazır set hali ile elinden satın aldım...
ebatlar 100*45*60(h) 1cm cam rodajlı
atman 3338 (f4 atası),hava motoru, ısıtıcı, ışıklandırma techizatı vs
sadece kum ve benzeri malzemeleri yok..

şimdi yakında akvaryumu yükleyebileceğim bir araba bulmamla beraber akvaryumu evime götürmeyi planlıyorum..

şu ara araştırdığım ve bulamadığım konu akvaryum uzun zamandır dışarıda ve durumunu görmedim bilmiyorum..

bu akvaryumu nasıl sterilize edeceğim? bu konuda yardımcı olmanızı bekliyorum..

daha okumam gereken çok şey olduğunu bilmemle beraber ,
maddi durumum iyi olmadığı için akvaryumu 2-3 ay kadar dere kumu ve kendi beyaz ince kumum ve şuan adını bilmediğim akvaryumu alacağım kişinin vereceği bitki türü ve nitrat, nitrit (Azot) dengesi için bambu...

bunlarla beraber neon sürüsü, 4 çöpçü, 4-5 cüce vatoz,tatlısu karidesi,
akvaryum içeriği olarak da mango kökü

şimdi bu kurulumu düşünüyorum geçici olarak

tecrübe ve tavsiyelerinizi bekliyorum

şimdi tatlısu karidesini 3 ay besleyip ayrı bir tanka aktarıp canlı yem olarak da kullanabilirim... o ayrı bir konu tabiki

şuan elimde olan taklarım
55*55*55 0.6mm cam rodajlı camları daha yeni kestirdim sista akvaryum silikonu alıp birleştirmesi kaldı..
şuan kullandığım 80*35*40(h) japon balıklarının olduğu tak..
(askere gitmeden önce babamlara almıştım şimdi atmaya kıyamıyorum http://www.akvaryumforum.com/forum//images/smilies/smile.gif)

bu arada Ziraat Müh. yim bitki konusunda az buçuk da olsa yardımım dokunabilir.. (sucul yaşam karışık ama bitki besleme esasları sabittir...)

Forumunuz çok güzel ve başarılı umarım daha da güzelleşir

yardım ve önerilerinizi bekliyorum

İyi forumlar dilerim

Ercan Bayram

Tamer
04-07-2008, 14:27
Ercan bey, tankınızın filtrasyon sisteminide kurduktan sonra bol kaya tuzu ve permasol tablet ile 24 saat çalıştırın boşaltı tekrar doldurun 24 saat daha çalışsın tekrar %100 su değişimi yapın, ve bakteri kültürü ekleyip 10-15 gün boş çalıştırın, tank ve filtre temizlenmiş, suyunuz oturmuş olur.

discus kralı
04-07-2008, 15:48
Tamer abi bn bu dediklerinin hiçbirini yapmadan balıkları koydum.Yani sadece taşları yıkadım,dış ve iç filitreyi çalıştırdım,asitle bol bol yıkayıp duruladım bol kaya tuzu(1.5 avuç)attım dip hava taşı 24 saat açık kaldı ve ph'ı 6.5 olan damacanalardan aldım saf dinlenmiş su mango kökü koydum,ayrıca 1 adette bambu kökü koydum ve suyu 4-5 gün dinlendirdikten sonra su hazırlıyıcı,bakteri kültürüve beyaz benek ilacı attım sence çok eksiğim varmı bu eksiklerim hastalığa neden olurmu?Ve dip çekimini kaç günde 1, nekadar yapmalıyım?Acil cevaplarını bekliyorum?

Ercan Bayram
04-07-2008, 16:11
valla okuduğum kadarı ile günlük %10-%20 su değişimi taban temizliği yapılması gerektiği
haftada 1 yapanları da okudum... her gün yapanları da.. (okudum)

discus kralı
04-07-2008, 16:37
eyvallah sağolasın..