Orijinalini görmek için tıklayınız : Egert spirulina hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Merhabalar, ben ev yapımı yemime egert spirulina koydum bir kutuya yakınını boşalttım. Ama balıklarım daha önceden sadece dana yüreği ve sarmısaklı yemi yedikleri halde, spirulinalı yemde ilk başta biraz nazlandılar.
Neyse asıl sormak istediğim başlıktada yazdığım gibi egert hakkında ne düşünüyorsunuz?
merhaba oldukça geç bir cevap oldu sanırım.Egert ege üniversitesi ile iş birliği yapmış bir kuruluş, ürünü kullanıyorum bu güne kadar bir sorun ile karşılaşmadım.siz yeme çok fazla atmışsınız balıklarda sanırım bundan dolayı yadırgamış olmalı. Egert sipirulina verdiğim genç balıkların daha iyi renklendiğini izledim.
O yaptığım yem bitti bile:D Baya oldu başlığı açalı:D Balıklar daha önceden spirulina olmadan yaptığım yeme alışık oldukları için bunu yadırgadılar ama, 1 kg dana yüreğinden yaptığım yem 2 aya yakın oldu bitti bile:D
pharmoza
03-02-2010, 21:49
O yaptığım yem bitti bile:D Baya oldu başlığı açalı:D Balıklar daha önceden spirulina olmadan yaptığım yeme alışık oldukları için bunu yadırgadılar ama, 1 kg dana yüreğinden yaptığım yem 2 aya yakın oldu bitti bile:D
Renk ve kütle olarak fark gördünüzmü peki?
Evet, ciddi oranda büyüme hızlarında gelişme oldu diyebilirim. Hatta az yiyenle çok yiyenler arasında bile faklar oluştu.:D
pharmoza
04-02-2010, 00:58
Peki takdimi nasıl?Toz şekilde satışı varmı? fiyatları?
Hayır, internette egert diye aratırsanız bulabilirsiniz. TAblet halinde oluyor kutuda 85 tablet var. Ben bir kutunun yüzde 85-90 ını 1 kg yeme toz haline getirip ilave etmiştim. Yem kapkara(koyu yeşil) olmuştu. Kutusunu internetten 17 tl'ye almıştım.
merhabalar protein değeri yüksek olduğu için fazlası kanımca fayda yerine zarar verebilir. tüm canlılar için geçerli olan DENGELİ beslenmektir.
pharmoza
12-02-2010, 01:31
Gürkan hocam yanlış anlamayın ama bir konuda sizi eleştirmek istiyorum.Proteine neden bukadar tekil bakıyorsunuz anlam veremedim doğrusu.Protein dediğiniz şey bir değil hatta bin bile az belkide.Hangi proteini nekadar verdinizde çok geldi?Kaldıki sindirim sistemi esaslarına göre yem hazırlanması gerektiğinde bence spirulina bunlar için doğanın en büyük mucizesi.
Birde bir soru sormak isterim.
Acaba bahsettiğiniz protein aşağıda vermiş olduğum gruplardan hangisinin içinde yer alıyor?
Proteinlerin Çeşitleri
Proteinler Başlıca iki çeşide ayrılır:
1. Basit Proteinler
2. Bileşik ( konjuge ) Proteinler
3. Türev Proteinler
Basit Proteinler
Globüler proteinler:
Albüminler,
Globülinler,
Globinler,
Glutelinler,
Prolaminler,
Protaminler,
Histonlar.
Basit Proteinler
Fibriler proteinler:
Keratin,
elastin,
fibrinojen,
miyozin.
Bileşik Proteinler
Glikoproteinler: Kollajen
Proteoglikanlar
Lipoproteinler
Fosfoproteinler: Kazein
Nükleoproteinler
Metalloproteinler: Ferritin, transferrin,
seruloplazmin
Kromoproteinler: Hemoglobin,
miyoglobin, sitokromlar, peroksidaz
Türev proteinler
Primer türev proteinler (denatüre tip
proteinler):
protean
metaprotein
koagule proteinler
Sekonder türev proteinler:
Proteozlar (albüminozlar)
Peptonlar
Oligopeptitler
Peptitler
.
.
.
Ayrıca spirulina da sindirimi en kolay protein"LER" var.
Sindirim sistemi esasına göre yem hazırlanması:
http://discusfunclub.com/showthread.php?t=1705
Spirulina:
http://discusfunclub.com/showthread.php?t=150
Faruk bey, merhaba öncelikle beni eleştirmiş olmanız çok hoşuma gitti.Bunun için peşin peşin teşekkür ederim. Konumuza dönecek olursak sn. Emre bey'in hazırladığı yeme ilave ettiği spirulina miktarı bana göre fazla geldiği için ve yanlızca spirulina nın protein değeri %60-70 mertebesinde olduğu için ilk aklıma gelen protein değeri oldu.Hazırlanan yemde başta yürek olmak üzere protein diğer malzemelerin içinde de bulunduğunu düşünüyorum. Benim yaptığım araştırmalarda, discuslar için başlangıçta yüksek protein %50-55 büyüdükçe azalan protein gereksinimleri olduğu yönündedir. bizim içinde aynı şeyler geçerlidir,küçüklükte bol protein büyüdükçe daha az protein ihtiyacımız vardır.Tetra, sera jbl vb firmaların hazırladıkları discus yemlerine bakınız protein değerleri %38-45 mertebesinde gezer, yavrular için hazırlanan yemde bu değer biraz daha yüksektir.Hazırlanan rasyolarda protein, mineral,vitamin, yağ,karbonhidrat ve enerji seviyeleri dengeli olmalıdır. Sorunuza gelince spirulina'nın besin tablosuna baktığımda bahsettiğim proteinin açıkça hangi gruba dahil olduğunu göremiyorum, bu yüzden verdiğiniz listede şu protein grubundadır diyemeyeceğim.Evet bu yazdıklarım benim kişisel görüşümdür, kesinlikle bu şekilde olmalıdır , doğrusu budur diye bir iddeam hiç olmamıştır.DFC de yazdıklarımın bir çoğunda bunu belirtmişimdir.Yaşadığım bir tecrübeyide paylaşayım spirulina ağırlıklı yetiştirdiğim bir grup yavruda ileri boylarda ( 4-6cm) baş kısımlarında eğriliklere rastladım ve bunun sebebinin fazla verdiğim spirulina olduğunu düşünüyorum.
Saygılarımla
pharmoza
06-03-2010, 11:47
Gürkan Bey;
Geçte olsa cevapsız bırakmamanız konunun yararlanılabilirliği açısından güzel olmuş :)
Ben düz mantık içerdiği protein miktarının çokluğundan yakındığınızı sanmıştım.Güzel bir cevap için teşekkür ederim.
Sorununuza gelince bahsettiğiniz alın kısmındaki eğrilik olan bölge balığımızın mg ve ca depoladığı bölgedir.Düşük bir sertlik derecesinde büyütüldüyse ve yem olarakta mg,ca gibi mineralleri alamadıysa oradan tedarik edilir gereken iskelet gelişimi için.
Aynı sorunu ilk balıklarımdada yaşamıştım.Sorunun şöyle üstesinden geldim.Yem karışımlarımdan gammarusu eksik etmedim ve suyuma düzenli olarak eser element takviyesi yaptım.Kafa yapıları uzun vadede olsada düzeldi ve şuan mükemmel bir yuvarlığa gidiyorlar.Spirulinanın sebeb olabileceğini hiç düşünmüyorum açıkçası.
Saygılarımla;
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.