Orijinalini görmek için tıklayınız : hastalıkları anlama
discus kralı
03-07-2008, 23:28
balığın nasıl hasta olduğunu nerden anlıyoruz mesela bn yeni aldım balığı belki alışamadı alırkende her türlü şeyine baktım gözler kırmızı,renkler parlak,yeme gelio..... falan falan yani kaç tür hastalık var iç parazitten başka... bide discusumun yanında neon balığıda var zarar veririmi en kısa zamanda cevaplarınızı bekliyorumicon_lol....
Discusmania
04-07-2008, 00:10
Merhabalar, hoşgeldiniz, öncelikle imza kısmına adınızı, soyadınızı ve şehrinizi yazarsanız, size isim ile hitap edebiliriz, sorunuza gelince,
Dış parazit olan discus -------- kararma, bir cisme sürtünme, ani hareketler yapma--- Permasol, kaya tuzu, bol su değişimi, ısı artışı
İç parazit olan discus --------- yeme ilgisizlik, köşelere çekilme, beyazdışkı -------- flagyl, sarmısak suyu
Solungaç paraziti olan discus ---- hızlı soluma, solungaç kızarması, solungacları cisme sürtme ---- formalin, prezaquantel,sera treazol
Şoka giren discus --------------- tabanda hareketsiz yatma, gece ise ışıkları kapama, stres kaynağını ortadan kaldırma
Havasız kalan discus ------------ suyun üst kısmına çıkıp kafa yukarı soluk almaya çalışma --- havataşı ile tabandan bol hava vermek
Mantar olan discus ---- vücutta beyaz yaralar ------------- metilen mavisi, sera mycopur,metilen mavisi
Bakteri çakışması olan discus --- çılgın hareketler, ani hareketle, akvaryumdan atlama, anlamsız hareketler yapma -- yapacak pek bir şey yok, virüs balığın beynini istila ediyor zannımca.
Tedavilerin ortak noktası akvaryumdan zararlı bakterileri uzaklaştırmak ve orjinine inmektir, genel olarak bol su değişimi ve ısı artışı hastalıklarda faydalı olur.
Bu saatte aklıma bunlar geldi, ilavesi olan arkadaşlar devamını getirsin ;)
discus kralı
04-07-2008, 10:00
anladım peki bn önlem olarak bunların hepsini yapsam bir zarar verirmi ,discusa birde bnim discuslar yeni olduğu ,için alışamamıştır dedi arkadaşlar bu ne alışamama ne kadar sürer tahmini ,?:rolleyes:
Alışma süreci 1 haftada sürebilir 2-3 ayda alabilir..
discus kralı
04-07-2008, 10:21
anladım oldu teşekkürler ama yukarda yazan tedavi yöntemlerinin hepsini 1 seferde uygulasam önlem babından bi faydası veya zararı olurmu?
abdurrahman
04-07-2008, 11:18
Balığınızda bir sorun,bir hastalık yokken önlem amaçlı kimyasal kullanmayın,yukarıda Erdal abimin bahsettiği hastalıklar ve tedavilerini ise bir seferde değil,ihtiyaç olduğunda hastalığa göre o hastalığın tedavisini uygularsınız,saygılar.
discus kralı
04-07-2008, 11:34
oldu teşekkürler sağolasınız .
burakaksu93
04-07-2008, 13:59
Akvaryuma alışamamıştır bence
discus kralı
04-07-2008, 14:43
BU arada tüm bunlara rağmen bazen çok hızlı hareket ediyor buda alışamamasındanmı kaynaklanıyor yoksa hastalığımı var acaba?Birde akvaryumun bulunduğu odada kimse yokken gezio biri içeri girince kapı çarpınca hemen saklanıo bu da hastalıkmı yoksa alışamadığı içinmi ,cevaplarınızı en kısa zamanda bekliyorum.....
tearaway
04-07-2008, 15:09
Bir müddet aç bırakın, çok tok oldukları zaman da benzeri bir ürkeklik, uzaklaşma olabiliyor.
Su şartlarını iyileştirin, aklınıza hemen hastalık gelmesin.
Benimkiler 2 yaşlarına yaklaştılar bildim bileli ani hareketlerde korkup sağa sola vururlar kendilerini. Özellikle misafirler yüzünden bir gün akvaryumu kıracaklar http://www.akvaryumkulubu.org/vbulletin/images/smilies/icon_smile.gif
Discuslara yavaş hareketlerle yaklaşmak lazım. Akvaryumun kapı girişi gibi yerlerde olmaması gerek. Bir anda karşınıza dev gibi biri çıksa ve ani hareketlerde bulunsa sizde kaçar, korkarsınız, bunun gibi düşünmek gerek. Evde sürekli ani hareketlerle yaklaşan bir kişi varsa da korkaklıkları artarak devam edebilir.
Ek olarak tüm gün yalnız kalıyorlar ve odaya çok az insan giriyorsa bu da bir sebep olabilir. Balık diyip geçmemek lazım onlarda insana ve ortama alışıyorlar ve değişiklikler ruh hallerini bozuyor.
Değişim yaptığınız suya da şu sıralar daha bir özen gösterin ama discuslar böyledir, amanın korkmasınlar diye özen gösterdikçe paranoyak olursunuz, önce siz rahat ve sakin olmalısınız.
Kolay gelsin.
discus kralı
04-07-2008, 15:39
tamam,teşekkürler zaten kapı ağzında değil akvaryumum ama ne bilim sanki hastaymış gibi geldiler bende korktum tamam tekrar teşekkürler.Birde geceleri ışığını açık bırakmalımıyım bırakmamalıyım?
tearaway
04-07-2008, 15:48
Hayır, ışığı kapatmalısınız.
Size tavsiyem bol bol okumanız, discus diğer türlere pek benzemez.
Discus Püfleri (http://www.akvaryumkulubu.org/vbulletin/showthread.php?t=61202)
İyi günler.
discus kralı
04-07-2008, 16:36
tamam sağol...ama gündüzleri nekadar açim yeni aldığım için...?
tearaway
04-07-2008, 16:48
Forumdan edindiğim izlenim, okumadığınız sürece sizin o discusları kısa zamanda mefta edeceğiniz yönünde.
Işıktan daha önemli sorunlarınız var.
Kolay gelsin.
discus kralı
04-07-2008, 19:52
Rica etsem daha neler yapmam gerektiğini anlatırmısınız?Lütfen eksikler çok.
tearaway
04-07-2008, 20:18
Tabi, discusları aldığınız yere iade edip diğer dayanıklı balık türleri ile devam etmelisiniz. Malawi cikletleri olabilir.
Tecrübe kazandığınız zaman tekrar discus alırsınız.
Kolay gelsin.
burakaksu93
04-07-2008, 20:58
Discus Kralı;
Profilinizdeki resim sizin balığınız olduğunu sçylemişsiniz yukarda gerçekten sizin balığınızmı çünkü bütün sitelerde bu resim varda
discus kralı
05-07-2008, 09:29
tüm sitelere ben yolladım resmini tamam...
mrb discus kralı siz discular hakında hiç bir bilgi sahibi olmadan mı basladınız yoksa daha önce besledınz mı yada ilk defamı balık bakacaksınız..discus a baslamadn önce en az 3 ay hakkında arastırmalar yapım sonra öğrendiğiniz biligileri pratiğe dökün bence..??saygılar
discus kralı
05-07-2008, 15:44
yok besledim ama bildiklerimin çok abartılmış versiyonlarını görüyorum burda ör:ince çakıla ozalit diolar dış filitreye sump diolar 1 discus için 60 litre lasım en az diolar ne bilim biras uçuk geldi...Sorun yok ama.Birde discusum beyaz benek oldu ne yapmalıyım?
burakaksu93
05-07-2008, 18:31
yok besledim ama bildiklerimin çok abartılmış versiyonlarını görüyorum burda ör:ince çakıla ozalit diolar dış filitreye sump diolar 1 discus için 60 litre lasım en az diolar ne bilim biras uçuk geldi...Sorun yok ama.Birde discusum beyaz benek oldu ne yapmalıyım?
Bunların nesi abartılmış anlamadım?
Ercan Bayram
05-07-2008, 19:17
beyaz benek için su sıcaklığını yavaş yavaş 31 dereceye yükseltin düzelecektir...
zeolit e yanlışlıkla arkadaş ozalit demiş olabilir böyle şeyler...
ayrıca 60 litreye 1 discus beslenmesi gerektiği bir gerçek o yüzden enn az 100cm uzunluk, 60cm yükseklik, 40-45 cm de derinlik minimumdur...
daha aşağısında da beslenemez mi beslenir ama ben o discusların sahibi olmak istemem...
bu arada sen besledinmi derseniz hayır beslemedim
ama okumadan araştırmadan olmayacağını kavradım ve yaklaşık 1 haftadır ouyorum her türlü bilgiyi
yakında başlarken yaptıklarımı not alıp benim gibi yeni başlamayı düşünenler için bir yazı yazmayı planlıyorum hataları yanlışları ile birlikte...
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.