Orijinalini görmek için tıklayınız : 1 Temmuz Elektrik zammı!!
1 Temmuzda yapılacak olan %22 lik elektrik zammını dfc ailesi olarak protesto etme kararı aldık, Ülkemiz çalışanına, emekcisine, memuruna %2 lik %5 lik zamlar yapılırken aynı yılın ocak ayında %19,5 ve temmuz ayında %22 lik zam yapılmasını insafsızlık olarak görüyoruz, bu konu sadece akvaryum hobicisinin değil ülkemiz insanının meselesidir, bu alınan zam kararında adı geçen her kişiyi şahsım adına kınıyorum....
aytackurt
30-06-2008, 11:14
+1 Ayrıca 2-3 ay saati okumayıp zam yapıldıktan sonra okuyan kişileride kınıyorum.
Tamer aynen sana katılıyorum bu herkesin üstünde durması gereken bir konu çay kaşı ile zam verip Kepçeyle ÇALIŞANIN , HALKIN CEBİNDEN ALANLARI ESEFLE KINIYORUM
Arkadaşlar bende sizlerin fikirlerine katılıyor ve buişten sorumlu kişive kişileri kınıyorum.
Savaş AYDIN
30-06-2008, 20:35
Arkadaşlar hepinizin sözlerine canı gönülden katılıyorum. Bu zamlarla bu ülke nereye kadar gidecek elektriğe zam benzine zam ne olacak bu insanların hali zamlar hep işçi ve memura vuruyor.
Nhamunda
30-06-2008, 21:23
Faturalarımıza yansıyan zam oranı Tamer beyin yazdığı boyuttan çok daha fazla yaz sonuna doğru başımıza daha neler gelicek düşünmesi bili ürkütücü olmuşken Ülkemin insanının duyarsızlığıda ayrı bir konu. Zam dendimi :D çok komik cidden.
Allah bizim ve paylaştığımız hobinin sonunu hayır etsin.
Alamadığını alabildiğine yükle mantığıyla, kaçak elektriği bizler gibi vergisini-faturasını ödeyen insanlara yükleyen zihniyeti kınıyorum. Söylenecek çok şey var ama kısaca sabır diyorum.
discusturka
01-07-2008, 10:47
Kaçak elektriği ve bu kayıpları bizlere yükleyen zihniyeti kınıyorum ben de. Çuvaldızı kendimize batırmak adına da 88 den beri nükleer enerji karşıtlarını da kınıyorum. Klimalı hayatı tercih eden yurdum insanını da kınıyorum, tüketim çılgınlığının sınırlarını çizmenin zamanı geldi ve de geçti. Neyse daha yazacak çok şey var bu konuda ama yıl sonunda benzin 5 ytl olacak o zaman ne yapacağız bakalım:D Sağlıkla kalın...
abdurrahman
01-07-2008, 13:41
Halkının çıkarlarını düşünmeyen,vatan ve millete saygı göstermeyen,zam vb.şeylerin önüne geçmeyenleri bende kınıyorum.
Aslında bizler sadece buradan kınamakla v.s ile yetinmek zorunda kalıyoruz.Bir sivil toplum hareketi yapılabilse bütün Türkiye de herkes en azından 1 saat boyunca şalterlerini indirse en azından halkın koyun olmadığı anlaşılır.
alimuzaffer
01-07-2008, 19:23
Yazık vallahi çok yazık... Bu millet bunları haketmiyor.
Bende duyarlılığından dolayı bütün DFC ailesini kutluyorum.
SAYGILARIMLA...
mustafaburuk
01-07-2008, 23:40
Amerika da 112 adet civarı nükleer santral var.Yıllar önce yapılmış ve gümlemiş bir santrali örnek alarak hala nükleer santrale hayır diyenlerin A.B.D. vatandaşı gibi lüks yaşamasını kınıyorum.Avrupa da kaç ülkede nükleer santral yok acaba?
Biz elektriği petrolden elde ettiğimiz ve petrolü mecburen dışarıdan aldığımız sürece bu zamlara alışacağız.Yada ihtiyacımız olan elektriği gerektiği yollardan temin edeceğiz alternatif yollar da dahil nükleer de dahil.Ama işi çevrecilikten başka ideallere hizmet eden tiplere de aldımayacağız.
Ben en çok bu tipleri kınıyorum.Ağzında amerikan sigarası, altında amerikan kotu ,elinde amerikan kolası sonra da kalkıp kahrolsun amerika demiyormu deli oluyorum.Bu tipler yüzünde yıllarımız kaybettik.
Şenol Dalkıran
02-07-2008, 10:18
Bu kadar zamdan sonra insanda hobi zevkide kalmıyor,artık bundan sonra üretim yapmak çok zor,ben elimdekileri azaltıp bir tankla bu keyifi yaşamaya çalışamaktan başka yapacak birşey göremiyorum.Birde zammın otomatiğe bağlanmış olduğunu düşündekçe...
alimuzaffer
02-07-2008, 16:07
Bu kadar zamdan sonra insanda hobi zevkide kalmıyor,artık bundan sonra üretim yapmak çok zor,ben elimdekileri azaltıp bir tankla bu keyifi yaşamaya çalışamaktan başka yapacak birşey göremiyorum.Birde zammın otomatiğe bağlanmış olduğunu düşündekçe...
Vallahi Şenol Hocam bizde (Ankara) suda yok ne yapıcağımızı şaşırdık. Bu hobi iyice pahalılaştı ne yapıcaz bilmiyorum.
Discusmania
03-07-2008, 23:13
Elektrik zammını 7 tankı olan biri olarak ben de kınıyorum, 6 ayda % 50 ye yakın zam olurmu? NTV de dinlediğin bir habere göre eylül ayında da bu orana yakın bir zam gelecekmiş, ben de balıkları ve tankları azaltmaya karar verdim :(
Vallahi pes. Böyle birşey yok. Şiddetle kınıyorum. Bakalım ne olacak. En son bu sene içinde %100 oranında bir zam duymuştum ama hayırlısı bakalım. Ama bu zamlar hiç iyi değil. Elektriğe gelen zam biz hobicilerin de belini büküyor açıkçası. Allah sonumuzu hayır etsin.
SAYGILAR
abdurrahman
05-09-2008, 13:54
Bir zam haberide dün duyuldu %33,artık eve nekadar yansır bilemiyorum.Bu sene %100 yapacaklar anlaşılan.Acaba düşünüyorumda :confused:başka hangi toplumda vatandaşının belini zamlarla büken kurum veya kurumlar vardır? UTANIN ARTIK.
diskusman
05-09-2008, 14:01
Herkez bir şeyler yazmış söleneçek kelime bulamıyorum.UTANIN ARTIK.
Evet yeni zam açıklandı %34 faturalara yansıması %10-15 aras olacak, diyecek laf bulamıyorum tam bir kepaza enerji politikamız var, yazıklar olsun!!!!!
Bir de bu zam ma dağıtım şirketinin zammı da olacak bu arada kaçak kullanılan elektriği de vatandaşa yansıtlıacaklar yani %20 zam olarak bize yansıyacak insaf ne veriyorsunuz neyi alıyorsunuz anlamadım.
hakanserin
05-09-2008, 16:00
Ooohoooo daha dünkü zammı konuşurken yenisi geldi.Bu ne yaa...
Şu mubarek günde kötü kötü söyletiyorlar ya,ne diyeyim pes valla.Özel sektörde çalışıyorum aldığım yılbaşı zammı %8. Onun üzerine kaç tane zam yedik haberimiz yok.Hakkımı yiyenlere hakkım haram olsun...
Hürkan Bey,sadece bu dedikleriniz faturaya yansımış olsa iyi.Daha birde yolların aydınlatma giderleri de faturalara giriyor.(Yada girecek) Böyle bir haber okumuştum ama uygulamaya alındı mı bilmiyorum.
Söylenecek fazla kalime bulamıyorum Yazıklar olsun...
İşin garip tarafı elektrik insan hayatında olmazsa olmaz bir etken. Üstüste yapılan ve ileride yapılacak olan zamlarla beraber kaçak elektirik kullanımında patlama yaşanacağını ve bu yapılan zamların devlete faturasının daha ağır olacağını düşünüyorum.
Bu zamları yaparken sebeblerini ve bunun önüne ülke olarak geçebileceğimiz planlanan yatırımları neden açıklama gereği hissetmiyorlar ? Yoksa böyle planlanan yatırımlar filan yokmu :) Mevlam kayıra saldım çayıra sistemi bu devirde geçerli olmamalı 2009 yılına giriyoruz .
.
İşin garip tarafı elektrik insan hayatında olmazsa olmaz bir etken. Üstüste yapılan ve ileride yapılacak olan zamlarla beraber kaçak elektirik kullanımında patlama yaşanacağını ve bu yapılan zamların devlete faturasının daha ağır olacağını düşünüyorum.
Bu zamları yaparken sebeblerini ve bunun önüne ülke olarak geçebileceğimiz planlanan yatırımları neden açıklama gereği hissetmiyorlar ? Yoksa böyle planlanan yatırımlar filan yokmu :) Mevlam kayıra saldım çayıra sistemi bu devirde geçerli olmamalı 2009 yılına giriyoruz .
.
Planlanan yatırımlar çok açık sadece birilerinin cebini doldurması yani tamamen duygusal yatırımlar. Geçen hafta NTV' de seyrettim. Amerikalılar rüzgar güllerini suyun altında kullanılacak biçimde tasarlamışlar ve kullanıyorlar.Hadi normal rüzgar güllerinden vazgeçtik hükümet pek sıcak bakmıyor böyle yatırımlara nedese belkide tamamen duyusal nedenlerdendirbiggrin Bir düşünün onların İstanbul boğazı gibi su debisi çok olan bir yerde kullanıldığını..Artık siz düşünün !!!!!!!!
diskusman
07-09-2008, 13:24
Bir düşünün onların İstanbul boğazı gibi su debisi çok olan bir yerde kullanıldığını..Artık siz düşünün !!!!!!!!
Selam ben evde bunun icin bir calışmam olacak düşünün elektrik bedeva ....
Selam ben evde bunun icin bir calışmam olacak düşünün elektrik bedeva ....
Tabiki olabilir. Kaz dağlarında bir tatil köyü görmüştüm elektriği kendileri üretiyorlar basit bir su değirmeniyle. Bunu yapan kişilerde elektrik mühendisleri falanda değil..İnsan azimle ve araştırmayla çok şeyi başara bilir...Kim Discus beslemeği doğduğundan beri biliyorki !!!!!
Bu konuyu 30-06-2008 de açmıştım o günden bu güne defalarca elektrik fiyatı zamlandı ve 1 ekim itibari ile yeni bir rekor zam daha yiyeceğiz :) hepimize afiyet olsun, hayırlı uğurlu olsun arkadaşlar... emporerslightning
http://www.haberler.com/elektrige-rekor-zam-2-3026271-haberi/
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.