PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ev yapımı yemde saımsak kokusu

hakanyuksel71
07-12-2009, 22:35
Herkese iyi geceler, forumdaki ev yapımı tarifine göre mama yaptım.discuslarımda alıştılar mamaya fakat bu kez de müthiş derecede evi sarımsak kokusu aldı . Kapıyı pencereyi açıp ancak sarımsak kokusunu hafiflettik. Bir daha ev yapımı yem yapmayacağıma dair söz verdim eşime(içimden sarımsaksız olabilir ama diye geçirdimicon_rolleyes)ya çok sarımsak kattım ya da normal kokusu bu...(9 diş sarımsak) bu kokuyu en aza indirmenin çaresi var mı? Mesela filtreye karbon koysam işe yarar mı...Yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum.

Hürkan
07-12-2009, 23:06
Hakan bey, sarımsak olmazsa olmaz gibi bakıyorum.Bence yem yaparken bir gün ev ahalini uzaklaştırp rahat, rahat mamayı yaparsınız EVİ bir güzel havalandırma yapıp akşama bişey olmamış gibi davranırsınız :)

hakanyuksel71
08-12-2009, 07:52
aynen dediğiniz gibi yaptım ama nafile her yemlemede aynı koku oluyor

Tamer
08-12-2009, 10:49
9 diş sarımakla nekadar yem yaptınız bilmiyorum ama, 1 kg yeme 2-3 diş eklesinizde yeterli olacaktır, neticede yeme koku ve lezzet vermesi amaçlandığında bu oran yeterli gelecektir, karışımı hazırladıktan sonra ağzı kilitli buzdolabı poşetlerinin içinde dondurduğunuzda dolapta koku olmayacaktır, 2-3 diş sarımsağı yem yaparken sıkmanız durumunda cam açılıp ortm havalandırıldığında koku kalmayacaktır, neticede yeme yaparken bile mutfakta hanımlar 2-3 diş sarımsak zaman zaman kullanıyorlar...

hakanyuksel71
08-12-2009, 11:13
500 gram dana yüreği 300 gram karides spirulina kırmızı dolmalık biber...karışım bundan ibaret.. teşekkürler yorumlarınız ve görüşleriniz için.. ama çok iştahlı yiyorlar..

orkuncelikvet
08-12-2009, 19:05
Hakan bey;
sarımsak kokusu inanınki sarımsağı eklemeden yaptığınız yemin suya atıldıktan sonraki kokusundan çok daha iyidir,
Tamer beyin belirttiği oranı dikkate almak lazım,
spirulana ile aynı anda ezerseniz koku daha az oluyor hazırlık aşamasında,ikisini aynı anda ezerek hazırlayıp yemi homojenize ederek kokuyu bir nebze daha önlersiniz.

gurkang
08-12-2009, 22:26
ben yeme en son sarımsak ekliyorum ve onuda balkonda yapıyorum.Daha sonrada poşetleyip doğru dolaba.

hakanyuksel71
09-12-2009, 00:08
Teşekkür ederim görüşleriniz için ama hanim hepsini çöpe atmiş neyse hayirlisi olsun başka türlü bakacağiz çaresine su piresine tetra bitse sera bitkisel ve kankurduna devam şimdilik... Herkese iyi geceler