Orijinalini görmek için tıklayınız : dana yüreğine alıştırmak
sahinlibaris
02-12-2009, 19:41
selamlar arkadaşlar forumdan okuduğum bilgiler ışığında dana yüreğini güzelce hazırladım. İçine ıspanak,15 adet spiriluna tableti ezerek ekledim. Sonra evde var olan kabuksuz artemiyayıda katarak hazırladığım yemi discuslarıma yedirmeye çalıştım ama, nafile tadına bakıp kacıyorlar. Balıklarımı dana yüreği vermek için yaptığım yöntemde bir hatamı var bilemiyorum.Sizin deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum.Sizce nasıl sevdirir yada yedirebilirim bu dana yüreğini.
Barış bey,
Merhabalar,
Diskus'lar yem konusunda oldukça seçici ve tutucu balıklardır.Alıştıkları yem dışındaki yemlere karşı ilk önceleri beğenmemezlik edebilirler.Bu durum normaldir.Besleyiciliği çok yüksek olan yürek mamasının normalde ilgilerini çekmesi gerekir diye düşünüyorum.
Benim nacizane tavsiyem azar azar yürek vermeye devam edin.Yemledikten 15 dk. sonra kalan yemleri sifon yapın.Bir süre sonra alışacaklarını düşünüyorum,çünkü severek yedikleri bir yem türü.Biraz zaman ve sık yemleme(tabii ki ardından sifonlama)ile bu sorunu aşacağınızı düşünüyorum.
Saygılar....
İlk öğünde az miktarda verin. Alışmaları daha kolay olacaktır.
(yenmiyorsa dip temizliğini unutmayın)
Daha önce forumumuz içinde başka konuarda değinmiş olsamda tekrar tekrar belirtmekte fayda gördüğüm bir konu varki, yaptığınız yemin kalitesine direk etki ediyor.
O'da şudur, hayvansal proteinler ile beraber tüketilen lifli sebzeler, proteinleri liflerin bağlaması sonucu metabolizma tarafından tam ya hiç yada randumanlı sindirilemezler, bu sadece discuslar için geçerli değildir, insanlar içinde geçerlidir, beslenme uzmanları, özellikle Avrupada kırmızı et ile yeşillik ( marul salatası vb.) tüketilmemesi gerektiğini belirtmektedir.
Eğerki rasyonda (http://www.discusfunclub.com/showthread.php?t=1705) lifli sebzeler kullanmak istiyorsanız çok az bir karışım yapın, tüm rasyonu bu şekilde hazırlamayınız, örnek 80-100 gr yürek ile ıspanaklı bir paket yem hazırlarken diğer 900 gr yürek ile lifsiz sebzesiz bir karışım oluşturunuz.
Ek olarak lezzet vermesi için yeminize sarımsak katmanızı öneririm.
sahinlibaris
03-12-2009, 12:42
yorumlarınız için teşekkürler. Dediklerinizi yaparak alıştıracağım kerataları.
Kanımca yürek yemi eksik yapmışsınız bu nedenle başarılı olamadığınızı düşünüyorum.
bence sarımsak ekleyin hem kokusu balıklarınızı yeme çeker, hemde iç parazit için koruyucu etkisinden faydalanmış olursunuz.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.