PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Discuslar için mama tarifi

*efe*
28-06-2008, 13:19
Discuslar İçin Mama Tarifi

Discusların protein ağırlıklı beslenmeleri gerektiğini unutmayınız ve karışımınızı ona göre hazırlayınız. Bitkisel ağırlıklı besinlere %30-40 oranında yer veriniz. Hazırlayacağınız mama hem çok besleyici hemde çok düşük maliyetli olacaktır. Yalnız su değerlerinizi hazır yemlerden daha fazla bozacağını unutmayınız. Bu sebebten su değişimlerinizi ihmal etmeyiniz. Balıklarınız bu yemi bayılarak yiyecektir. İhtiyacınıza göre malzeme seçebileceginiz gibi tüm malzemeleri kullanarakta yem hazırlayabilirsiniz. Son derece sağlıklı ve faydalı bir yem olduğundan şüpheniz olmasın...
Kullanılabilecek Besinler ;
Kırmızı biber :İçerdiği beta karoten ile hem bağışıklık sistemini güçlendirir hemde balığın derisinin güçlenmesini sağlar.Ayrıca bu sebze balığın kırmızı renk kazanmasında da etkilidir.Sarı renk katmak içinde sarı biber kullanabilirsiniz.
Havuç :Sindirim sistemine faydalı olduğu gibi,turuncu renklendirmede de etkilidir.
Bezelye :Sindirimi kolaylaştırır.
Ispanak :Sindirimi kolaylaştırır.Gözlerin sağlığında etkilidir.Balığın derisinin canlılık kazanmasını sağlar.
Sarımsak :A, B, C, P vitaminleri içerir.Sindirim sistemindeki mikropları öldürür.Bağışıklık sistemini güçlendirir.Sindirimi kolaylaştırır.
Greyfurt :Mükemmel bir vitamin kaynağıdır.
Dana/Kuzu yüreği :Protein bakımından çok zengindirler.Sinirlerinden iyi arındırılmış olmalı.
Dana Bonfile :Protein bakımından çok faydalıdır.Yüreklere göre daha yumuşak ve sinirsiz olması nedeni ile tercih sebebi olabilir.
Karides :Protein bakımından zengin olan bu canlı ayrıca beyaz ve krem rengi kazandırmada yardımcıdır.
Hazır yemler :Balığınızın yemediği fakat besın bakımından çok faydalı olan yemleri bu karışımın içinde kullanarak balığınıza yedirebilirsiniz.
Kullanım Şekilleri ;
Kırmızı biber :Haşlanmış,sapı ve çekirdekleri çıkarılmış,kabuğu soyulmuş şekilde.
Havuç :Temizlenmiş ve haşlanmış şekilde.
Bezelye :Haşlanmış iç bezelye.
Ispanak :Haşlanmış şekilde.
Sarımsak :Kabukları soyulmuş çiğ şekilde.
Greyfurt :Kabukları ve posası soyulmuş,tanecikler şeklinde.
Dana/Kuzu yüreği :Yağ ve sinirleri alınmış çiğ şekilde.
Dana Bonfile :Temizlenmiş,çiğ şekilde.
Karides :Kabuğu çıkarılmış çiğ şekilde.
Hazır yemler :Arzu ettiğiniz hazır yemi karışıma ilave edebilirsiniz.
Yemin Yapımı :
Yukarıda ki malzemelerden ihtiyacınıza uygun olanları belirledikten sonra kullanım şekillerinde verildiği gibi hazırlıyorsunuz.Hazırladığınız malzemelerin tamamını mutfak robotunda bulamaç hale getiriyorsunuz.Bu işlemi yaparken tüm malzemelerin iyice karışmasına ve büyük parça kalmamasına özen gösteriniz.Sırada hazırlanan bulamacı dondurma işlemi var.Daha sonradan donmuş kalıbın kabından rahat cıkması için aliminyum folyaya sarıp dondurabılırsınız.Donmuş yemi rendeleyip yada ince ince kesip vereceğiniz için kalıbınızı uygun şekilde şekillendiriniz.Karışım suya girince çözülecegınden ufak parçalar halınde akvaryuma atmakta da hiç bir sakınca yoktur.

Efe Can SALAR

mustafa güneş
02-07-2008, 00:47
Paylaşim Için Teşekkürler

by_deju
22-07-2008, 09:09
Efe Bey bilgisayarı'ma hemen kaydettim.Paylaşım için teşekkürler!!

diskusman
03-08-2008, 07:08
Paylaşim Için Teşekkürler

captain__53
03-08-2008, 18:09
Paylaşım için teşekkür ederim .

sari_es
14-10-2008, 23:37
paylaşıma teşekkürler süper olmuş

mgunusen
15-10-2008, 00:14
Paylaşım için teşekkürler.

fma55discus
11-11-2008, 02:03
Paylaşım için teşekkürler.

Amunra
03-06-2009, 00:14
Merhabalar, güzel paylaşım fakat bu kadar hazırlıktan sonra balığın yememe ihtimali var mı acaba?

hanfur
21-06-2009, 20:52
efe bey sipruluna ve bemix vitaminleri için ne dersiniz ekleyebilirmiyiz bu mamanın içine?

cetin035
21-06-2009, 21:05
Merhaba ben Tamer Bey'in tarifini uyguladım gayette memnunum sorunsuz bir şekilde tüketiyorlar sadece yemek sonrası biraz fazla artık kalıyor.

ihsano
22-06-2009, 00:54
Merhaba ben Tamer Bey'in tarifini uyguladım gayette memnunum sorunsuz bir şekilde tüketiyorlar sadece yemek sonrası biraz fazla artık kalıyor.

Ömür Bey
Yemlemeden ne kadar zaman sonra artık kalıyor?Eğer 10dk yı geçiyorsa yem miktarını azaltın derim ben.

Smallville
05-08-2009, 03:42
mama tarifini okurken ben bile iştahlandım valla :) bu balık bu mamayı yemesse hiç birşeyi yemez :)

yıldız
28-08-2009, 02:59
bılgınız ıcın tesekkurler super calısma

lakartuna
28-08-2009, 10:09
Güzel bir paylaşım teşekkürler.

iskorpit
30-08-2009, 14:13
Eğer malzemelerin kaçar gr kullanılacağınıda belirtirseniz daha iyi olacaktır.

Discusmania
03-09-2009, 02:42
Eğer malzemelerin kaçar gr kullanılacağınıda belirtirseniz daha iyi olacaktır.
Merhabalar, aşağıda linkini verdiğim başlıkta gramajlar mevcuttur. Bir de lütfen imza kısmına ad,soyad, şehir bilgilerinizi giriniz, saygılarımla...

Tropeus
23-09-2009, 12:54
efe bey sipruluna ve bemix vitaminleri için ne dersiniz ekleyebilirmiyiz bu mamanın içine?
Okuduğum yazılarda genellikle suprilina da ekleniyor

ileriismail
20-10-2009, 09:05
Paylaşım için teşekkürler.Neredeyse balıklarımız için tüm ihtiyaçlar düşünülmüş.Bunu yemeyen balık ne yer acaba.

mycunda
20-10-2009, 09:20
paylaşım çok güzel şunuda unutmamak lazım hayvansal besinler 2 ay deniz mahsulleri 1 ay saklanabilir mamanızı balık sayısına göre yapmanızı tavsiye ederim saygılar;)

erkanpasa
23-10-2009, 10:00
Güzel paylaşım olmuş. Ben dana yüreği ile yapılanı tercih ediyordum ama birde bonfileli deneyeyim.

seyyah
24-12-2009, 16:54
elinize sağşlık çok başarılı bir yem doğrusu

Pegasus
26-12-2009, 05:20
Güzel açıklamalar içeren bir paylaşım. Elinize sağlık.

Bu besin maddelerine ek olarak hazırlanan yemin içerisine bemiks kompoze, multivitamin ve flagyl/nidazol (ya da azoo'nun discus-endoparasites ilacından) katmak hem vitamin desteğini arttıracak hem de iç paraziti önleyecektir. Ancak ilaçlar için kullanım şekillerini ve oranlarını dikkatli olarak ele almak gerekir. Yoksa kaç yaparken göz çıkarmak olur.

Önemli bir hatırlatma da bu yemlerin tek başına verilmemesidir. Balıklar mümkün olduğunca çeşitli yemle beslenmelidir. Örneğin farklı pul yemler, artemia, su piresi, haşlanmış ıspanak ve benzeri yemler burada açıklanan yemin dışında ayrıca verilmelidir. Tek tip beslenme hiçbir zaman doğru ve yeterli değildir. Farklı günlerde farklı yemler verilmelidir. Hatta balıklar zaman zaman aç bırakılarak dinlendirilmelidir.

Çok yemleme doğru yemleme değildir. Sağlıklı balıklar için doğru ve çeşitli yemleme şarttır.

Herkese sağlıklı ve güzel balıklar dilerim.

ShotokaN
27-02-2010, 20:05
Yararlı paylaşım için teşekkürler;emeğe sağlık.