PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tubifex hakkinda

pelitli
17-11-2009, 13:49
herkese merhabalar arkadaşlar,

benim öğrenmek istediğim tubifex leri derin dondurucuda dondurarak

balıklara verebilirmiyiz.

parazitleri ölür mü.

kullananan aradaşlar varmı.

cevaplarınız için şimdiden teşekkür edrim.

saygılarımla

bülent fındık

bulenterdem
18-11-2009, 01:39
Tubifex her haliyle sorun yaratabilir diye düşünüyorum.Üstelik buzdolabınıza onları sokarsanız siz bile hastalanabilirsiniz.

ileriismail
18-11-2009, 11:04
herkese merhabalar arkadaşlar,

benim öğrenmek istediğim tubifex leri derin dondurucuda dondurarak

balıklara verebilirmiyiz.

parazitleri ölür mü.

kullananan aradaşlar varmı.

cevaplarınız için şimdiden teşekkür edrim.

saygılarımla

bülent fındık

Bülent bey Tubifexlerin her zaman sorun yaratma ihtimali vardır.Buzdolabında dondurulurak satışı yapılıyor.Siz evde besinleri muhafaza ettiğiniz dolaba kesinlikle sokmayın derim ben.Çünki bakterilerin bir kısmı soğuk ortamda yaşayamazken bir kısmıda soğuk ortamlarda canlılığını sürdürebiliyorlar diye hatırlıyorum.

discus doktoru
18-11-2009, 11:43
Bülent bey tubifex canlısındakı mikrop ve parazitleri ilaçla öldürebilirsiniz ançak o zaman tubifexde ölüyor.Dondurucuya koysanız dahi cok ama cok büyük ihtimalle balıklarınızda hemen olmasade uzun vadede toplu ölümlere yol açabilir.Bu ölümler tek tek değilde genelde 6-7- günde olur.Ben açıkcası asla tavsiye etmiyorum.

buffyy
18-11-2009, 13:30
Ben asla tavsiye etmem discusdan önce kullandım. Tamam balıklar çok iştahlı bir şekilde yiyorlar ama bu atın ölümü arpadan olsun gibi birşey oluyor:) hem ayriyetten balığa olan zararını geçin kendiniz içinde sakıncalı insanların bile tubifexden sara gibi hastalıklar kapma ihtimali var birde çok kokuyor sonuçta bunlar toprağa gömülü akıntının olduğu sularda besleniyor ve genelde lağımlarda yani ordan çıkan bir canlıdan ne beklenir sadece protein oranı yüksek diye bu riske girilmez özellikle discus gibi hassas bir balıkta asla. başka dayanıklı türler için olabilir ama oda iyi temizlenirse benim tubifexleri temizleme şeklim ; tubifexlerin topağını bir kap içinde musluğun altına bırakıp ''dikkat!'' musluk yavaş bir şekilde akacak durgun yada aşırı suda ölüyorlar ben ilk dememde bunu öğrendim:) ve sonra çok kötü bir koku yapıyorlar sonra zaten tubifexlerin temizlendiği(bağırsakları boşalıyor) suyun renginin açılması ile 2 gün içinde filan belli oluyor

doofus
20-11-2009, 12:34
Dndurak sadece bakterilerin üremesini durdurur. Onları öldürmez. Uygun ortamda tekrar ürerler. Ama kaynatırsanız 56 c üzerinde bakteriler ölür. Ondan sonra dondurursanızda bozulmaz. Tubifex ve benzeri yemlerin dondurulmuş satılma sebebi bozulmaması içindir.