PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evde artemia yetiştirmek

sonmancinik
12-11-2009, 16:48
Arkadaşlar evlerimizde çıkartmış olduğumuz artemialarımızı yetişkin balıklarımıza verebilecek büyüklüğe gelebilmelerini ne tür bir yemleme ile başara biliriz.Birde ne kadar büyüklükteki bir akvaryumda canlı kalmalarını sağlaya biliriz bu konuda bilgisi olan arkadaşlar deneyimlerini bizlerle paylaşırlarsa sevinirim ben belirli aralıklarda su piresi vermeye çalışıyorum fakat su piresinin üretimi artemia temin etmek kadar kolay olmuyor .Konuyla ilgilenen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum iyi günler diliyorum

buffyy
12-11-2009, 17:58
Bu aralar içinde zaten bende bu konuyu açacaktım büyütmeyi başardım üretmek için uğraşlarım olacak ama bu konuda pek fazla bir konu bulamadım muhakkak ki yapan üreticiler vardır. Fakat paylaşmıyor yada kendilerinde kalmalarını istiyorlar, artemia teori olarak plakton ile besleniyor ve bunlar hazır poşetlenmiş olarak var ama tek sorun ürünü bulması zor

Hürkan
12-11-2009, 18:03
Halit bey bugune kadar bir çok benzer konular formumuzda mevcut arama motorundan ararsanız istediğiniz bilgiye çabuk ulaşabilirsiniz.Ben bir link eklemye çalışayım.
http://www.discusfunclub.com/showthread.php?t=1124&highlight=ARTEM%DDA

mycunda
12-11-2009, 18:38
arkadaşlar ben 2 aydır artemia yetiştiriyorum çok araştırdım ne yer ne içer bu canlılar diye bir sitede adamın biri mantar çorbası diye yazmış bazılarıda suprilina tableti eritip suya karıştırıyolar ben mantar çorbasını yarım çay kaşığı suda eritip veriyorum ve fanusda besliyorum şuan 1 1.5 cm cıvarlarındalar ve sürekli yumurta döküyorlar haftada birkere %60 su degişimi yapıyorum her akşam yem veriyorum hava motorunu 4 saat kapalı tutuyorum ve bu sürede ışıklandırmasını açıyorum sıcaklık ortalama 27 derece civarı oluyor herhangi bir ısıtıcı kulanmıyorum sump yanında duruyolar yardımcı olduysam ne mutlu bana gece eve gidince resimlerinide eklerim saygılarımla.

Smallville
12-11-2009, 19:11
arkadaşlar ben 2 aydır artemia yetiştiriyorum çok araştırdım ne yer ne içer bu canlılar diye bir sitede adamın biri mantar çorbası diye yazmış bazılarıda suprilina tableti eritip suya karıştırıyolar ben mantar çorbasını yarım çay kaşığı suda eritip veriyorum ve fanusda besliyorum şuan 1 1.5 cm cıvarlarındalar ve sürekli yumurta döküyorlar haftada birkere %60 su degişimi yapıyorum her akşam yem veriyorum hava motorunu 4 saat kapalı tutuyorum ve bu sürede ışıklandırmasını açıyorum sıcaklık ortalama 27 derece civarı oluyor herhangi bir ısıtıcı kulanmıyorum sump yanında duruyolar yardımcı olduysam ne mutlu bana gece eve gidince resimlerinide eklerim saygılarımla.
Ender bey tebrikler,biraz daha detaylı anlatırsanız sevinirim.Bildiğim kadarıyla mantar çorbası ile deneyenler bir sonuç alamamışlardı.Resimleri ve üretimle ilgili bilgilerini bekliyorum.

ihsano
12-11-2009, 20:16
Arkadaşlar evlerimizde çıkartmış olduğumuz artemialarımızı yetişkin balıklarımıza verebilecek büyüklüğe gelebilmelerini ne tür bir yemleme ile başara biliriz.Birde ne kadar büyüklükteki bir akvaryumda canlı kalmalarını sağlaya biliriz bu konuda bilgisi olan arkadaşlar deneyimlerini bizlerle paylaşırlarsa sevinirim ben belirli aralıklarda su piresi vermeye çalışıyorum fakat su piresinin üretimi artemia temin etmek kadar kolay olmuyor .Konuyla ilgilenen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum iyi günler diliyorum

Halit Bey, aslında yanılıyorsunuz. Su piresi üretimi artemia'dan daha kolay ve hızlıdır. Önemli olan arada dip çekimi yapıp dipteki çlüleri, yem artıklarını, pislik ve yumurtaları başka bir yere ayırmak. Bu ayırdığınız yerde de yumurtadan çıkan pireleri takip edip su piresi akvaryumunuza aktarmak.

Bir de ayda bir gibi su pirelerinizin bir kısmını başka bir kapta aşılamak. Böylelikle iki farklı kapta kültürünüz olacağı için kültürünüzün çökmesine engel olursunuz.

Yem olarak da, pireye de artemia'ya da spirulina tozu kullanırsanız yeterince beslenir ve büyürler. Tabletleri ne kadar ezerseniz ezin, tamamını larvalara uygun hale getiremeyeceğiniz için larvalarda açlık ölümleri olacaktır.

Bu aralar içinde zaten bende bu konuyu açacaktım büyütmeyi başardım üretmek için uğraşlarım olacak ama bu konuda pek fazla bir konu bulamadım muhakkak ki yapan üreticiler vardır. Fakat paylaşmıyor yada kendilerinde kalmalarını istiyorlar, artemia teori olarak plakton ile besleniyor ve bunlar hazır poşetlenmiş olarak var ama tek sorun ürünü bulması zor

Turgut Bey, paylaşmamak diye bir şeye inanmıyorum ben. Eğer ki forumda biraz araştırma yapmış olsanız, istediğiniz bilgiyi içeren mesajları görecektiniz. Ama bu yazdıklarınızdan araştırmadan sitem ettiğinizi görüyorum.

Ben artemia büyütme çalışmamı nasıl gizledim ve paylaşmadım aşağıdaki linki takip ederseniz göreceksiniz.

http://www.discusfunclub.com/showthread.php?t=4681

Bu sadece benim çalışmalarım. Ararsanız başka arkadaşların tecrübelerinin de bu forumlarda olduğunu göreceksiniz.

mycunda
12-11-2009, 20:35
arkadaşlar resimleri koyamıyorum nasıl yapıldığını bilmiyorum :( tarif ederseniz sevinirim.

mycunda
12-11-2009, 21:03
http://http://img1.loadtr.com/k-458926-artemia.jpg (http://www.loadtr.com/458926-artemia.htm)http://http://img1.loadtr.com/k-458928-artemia.jpg]http://http://img1.loadtr.com/k-458930-artemia.jpg (http://www.loadtr.com/458930-artemia.htm)

discusturka
12-11-2009, 21:42
http://img1.loadtr.com/k-458926-artemia.jpg (http://www.loadtr.com/458926-artemia.htm) http://img1.loadtr.com/k-458930-artemia.jpg (http://www.loadtr.com/458930-artemia.htm) http://img1.loadtr.com/k-458928-artemia.jpg (http://www.loadtr.com/458928-artemia.htm)

aaslandag
12-11-2009, 22:18
Arkadaşlar bu hafta sonuna kadar artemia ve su piresi üretimi ile ilgili bir çalışmam var eğer başarılı olur isem burda paylaşırım.Mantar çorbası ve maya ile hem artemia hemde su piresi üzerine çalıştım çok iyi sonuç alamadım şimdilerde fitoplankton buldum bunu üretip yem olarak artemia ve pirelere veriyorum haftaya sonuçlar oturur.

buffyy
13-11-2009, 11:06
İhsan bey siz beni yanlış anlamışsınız yada ben tam derdimi anlatamadım kusura bakmayın. Benim bu konuda demek istediğim, tam kesin veriler yok. Hani herkes farklı anlatıyor. Şunuda belirtmek isterim sizin ve forumdaki arkadaşların bu konulardaki tecrübelerinide okudum özelliklede Enis bey artemialar hakkında detaylı bi çalışma sunmuş zaten ama hani sıcaklık artemia çıkartılırken yüksek olucak daha sonraki süreçte de üretmek istiyorsanız sıcaklık 20-26 derece diyenlerde var 12 derecenin altına düşmediği zaman aynı üreme oluyor diyen arkadaşlarda var birde yemi konusunda bir tereddüt var bazısı diyor ki mantar çorbası ile büyüttüm bazısıda mantar çorbası fiyasko diyor alg diyenler, spirulina diyenler, plakton (deniz maymunu yemi diye geçiyor) diyenler vs.. yani benim amacım kesin verilere ulaşabilmek sonuçta balıklarım için en iyisini isterim bende

sonmancinik
13-11-2009, 23:53
Arkadaşlar kültür oturduktan sonra tabiki su piresinin üretimi daha kolay ben su piresini üretiyorum ancak her yerden temin etme gibi bir şansımız yok ama artemia yumurtasını hemen hemen her akvaryumcudan temin edip çıkarmak mümkün .Ben şu an artemia çıkardım ve küçük bir akvaryuma koydum seranın pul sipiruluna yemini ayrı bir kapta eritip suya karıştırdım şu an için yaşıyorlar ama yarın ne olur bilemem inşallah yaşatmayı başarırım .Bu arada merak ettiğim gelişimleri hızlımı yoksa yavaşmı bu konuda bilgisi olup paylaşan olursa sevinirim .SAYGILARIMLA....

Smallville
14-11-2009, 00:08
Bende fitaplaktonlarla 10 gün kadar yaşatabildiğim ve devam etmediğim için kültürde çöktü.Artemialar nanoselmis ve tetraselmes adlı fitaplaktonlar ile daha iyi birşekilde beslenmektedirler.Bu kültürlerden bulan arkadaşlar çok rahat bir şekilde büyüte bilirler.Tabi kültürüde bulmak bir sorun ben ortalama 4 ay kadar aramadığım yer kalmadı ve en sonunda bi arkadaşım vasıtası ile temin ettim.Ama dışarıda saf kültür satan yerlerde var onlardanda fiyat aldım ve gercekten dudak uçuklatacak bir fiyat verdiler.Onun için daha farklı yöntemlerde denenebilir.kanatimce..

buffyy
14-11-2009, 00:19
Sonunda plakton buldum arkadaşlar
http://img14.imageshack.us/img14/7015/fotoraf066.jpg

Smallville
14-11-2009, 00:26
bu doldurulmuş şekilde olan galiba ? yanılmıyorsam

sonmancinik
14-11-2009, 00:42
Arkadaşlar ben bayrampaşa yıldırım mahallesindeki bir akvaryumcudan porsiyonu 5 tl ye hazır büyütülmüşünü üç sefer aldım daha sonraları kalmad daha gelmedi gibi mazeretler sıralamaya başladı bende bu konuyu bunun için açtım enazından tecrübe sahibi arkadaşlardan yararlanalım istedim inanıyorumki benim içinde güzel bir tecrübe olacak. Eğer büyütebilirsem yine sizlerle paylaşacağım .Hepinize sağlıklı discuslar dilerim .

buffyy
15-11-2009, 00:26
Evet hüseyin bey dondurulmus plankton bakalım zaman içinde faydası yada zararı ne olacak tecrübelerimide yazmaya devam ederim

Smallville
15-11-2009, 16:42
Evet hüseyin bey dondurulmus plankton bakalım zaman içinde faydası yada zararı ne olacak tecrübelerimide yazmaya devam ederim
Anladım şimdi dondurulmuş plaktonu suda çözdüğünüz zaman sudaki hali nasıl oluyor iri parçacıklar öevcut kalıyormu yoksa tamamen sıvı haline geliyormu ?

doofus
16-11-2009, 11:35
Artemia, su piresi, tubifex, üretimini uzun süredir yapıyorum. Ancak satışını yapabileceğim düzeye henüz getiremedim.Hatta su piresi üretim ve zenginleştirme işlemi üzerinde forum yönetimine bir makale yazıp yolladımda. Tabi evde mikrobiyoloji üzerine çalışan bir biyolog olunca işler kolay ilerliyor :D Piyasada yetişkin artemia satılıyor ancak istenilen yapıda değil. Benim kendi üretimim ise özellikle 1 hafta 10 günlük arası artemialar sentetik deniz tuzunda büyütüldüğünde özellikle yavru balıkların kemik gelişiminde önemli bir ro üsteleniyor. Bilindiği üzere sentetik deniz tuzu çok yüksek oranda kalsiyum içeriyor. Üretimde çeşitli planktonlar kullanıyorum. Su piresi için tatlı su fitoplanktonu, tuzlu su için ise 3 farklı kültür mevcut. Spirulinada bunlardan birtanesi. Özellikle spirulina ne tatlı nede tuzlu suda olduğundan dolayı her iki canlı yemdede kullanılabilir. Tuzlu su planktonları su pirelerinin sularında ani ph ve tuzluluk değişimine neden olduğundan kullanımı biraz sakıncalı.
Kültür işi kolay bir iş değil. Ciddi olarak yapılacaksa uzun mesailer, bilgi ve teknik ekipman gerektiriyor. Şuanda ekipman olmadığından spirulina üretemiyorum. Ülkemizde besi yeri bulmak imkansız. Yurt dışındada yüksek miktarda satılıyor. Kendimiz yapmak istediğimizde ise kimyasal bileşeni oluşturmakta zorlanıyoruz malesef. Bu nedenle kültürü dondurmak zorunda kaldım. Fitoplanktonlar genelde 2-10 mikron arası boyutlarda olduğundan saf kültürler biraz pahalı. Ve aldığınız çok az miktardak kültürü çökeltmeniz çok mümkün. Aslında saf kültürü bizlerin oluşturması çokta zor değil. Biraz uğraşmak lazım. Ancak ayırdığınız kültürü arttırmanız asıl sıkıntıyı oluşturuyor. Ben 50ml stok kültürü 3. alımda ileriye taşımayı başardım. Avusturalya bu konuda çok ileride. Genelde bu ülkeden hertürlü kültür temin edilebiliyor. Şuan 3 farklı kültürde litrelik kaplarda üretim gerçekleştirebiliyorum. Ancak ne paylaşacak nede satacak düzeyde dğeil. Hijyene çok dikkat etmem gerkeiyor. Yavaş yavaş kendi stok kültürlerimi oluşturuyorum. Birkaç aya kalmaz ticari boyuta gelecektir. Tabi plankton kültürlerinin bu boyuta gelmesi yetişkin artemianında ticari boyutta üretilebilmesine olanak tanıyacak. Şimdi buradan artemianın faydalarını yazmak isterdim ama sayfalar sürer. Gerçekten hertürlü balık üretiminin kilit noktası bu canlı yem olayı. Kuru yemden kabızlık sorunu yaşayan bir balığa yetişkin artemia verdiğinizde ilk yemlemeden itibaren sorun çzölüyor. Yumurta sayısında gözle görülür artış yüksek kalsiyum vitamin c ve e, klorofil, mineral içeriği sayesinde olmazsa olmazlardan. Piyasadaki artemialar genelde maya ile büyütülmüştür. Ve bunun eksi yönlenrini araqştırırsanız sizlerde göreceksiniz. İnşallah bu canlı yem konusunu çözeceğim. Şuanda bu işe ayırabileceğim toplam 5 ton akvaryumum hazır bekliyor. Tek sorun fitoplanktonu arttırmak. Amcamlar bunları kapalı alanlardaki büyük havuzlarda yaptıklarında sorun yok. Ancak istanbulun göbeğinde bu iş zor oluyor. Birde ufak ölçekte tuzlu suda ph dengesini koruyabilmek gerçekten çok zor. Bu tek hücreli canlılar çok nazlı. :) Birkaç aya kalmaz tubifex fiyatından artemia satıcam. Alan arkadaşların yorumları doğrltusunda üretime devam edeceğim. Litreini 10 tl gibi bir fiyat düşünüyorum. Tabi bu 1 litre suda yüzen artemia değilde full artemia dolu 1 lütrelik şişe olarak yapacağım. Ayrıca alanlar az açılmış bir hava taşıyla oda sıcaklığında 1 hafta öldürmeden artemiaları saklayabilirler.
Ayrıca fitoplankton şuan oiyasada litresi 20 30 tl gibi fiyatlara satılıyor. Bunuda 5 litresi 20 tl gibi bir fiyat düşünüyorum. Umarım başarılı oluruz.
Ancak emin olduğum birşey şudurki, memleketimizde steril, besleyici canlı yem işi çözüldüğünde bu hobicilik ve yetiştiricilik çok farklı bir duruma gelecektir.

ihsano
16-11-2009, 13:01
Kolay gelsin Barış Bey, umarım gerçekleştirebilirsiniz.

doofus
16-11-2009, 17:45
Yanlız dikkatimi çeken üründe mikro plankton diye belirtilmiş. Artemia ayı sıfırdan beslemek için nano plankton sınıfına dahil planktonlar kullanılmas gerekmekte. Eğerki aqldığınız planktonda micro boyutlara ait çeşitli boylarda planktonlar varsa ne ala. Ancak mak. boya yakın yani 200 mikron dolaylarında planktonlar içeriyorsa bunu artemialar alamayacaktır.

buffyy
16-11-2009, 18:12
Barış bey inşallah dediğiniz gibi satışlar olur artık sizden plankton alırım. Yok Barış bey benim artemialar zaten belli bir boyda idi şuan için bir sorun yok büyümeye devam ediyorlar

doofus
16-11-2009, 18:23
Bu arada ürünü nekadara aldınız? Yoğunluk miktar nedir bilgi verebilirmisiniz?

Smallville
16-11-2009, 20:28
Artemia, su piresi, tubifex, üretimini uzun süredir yapıyorum. Ancak satışını yapabileceğim düzeye henüz getiremedim.Hatta su piresi üretim ve zenginleştirme işlemi üzerinde forum yönetimine bir makale yazıp yolladımda. Tabi evde mikrobiyoloji üzerine çalışan bir biyolog olunca işler kolay ilerliyor :D Piyasada yetişkin artemia satılıyor ancak istenilen yapıda değil. Benim kendi üretimim ise özellikle 1 hafta 10 günlük arası artemialar sentetik deniz tuzunda büyütüldüğünde özellikle yavru balıkların kemik gelişiminde önemli bir ro üsteleniyor. Bilindiği üzere sentetik deniz tuzu çok yüksek oranda kalsiyum içeriyor. Üretimde çeşitli planktonlar kullanıyorum. Su piresi için tatlı su fitoplanktonu, tuzlu su için ise 3 farklı kültür mevcut. Spirulinada bunlardan birtanesi. Özellikle spirulina ne tatlı nede tuzlu suda olduğundan dolayı her iki canlı yemdede kullanılabilir. Tuzlu su planktonları su pirelerinin sularında ani ph ve tuzluluk değişimine neden olduğundan kullanımı biraz sakıncalı.
Kültür işi kolay bir iş değil. Ciddi olarak yapılacaksa uzun mesailer, bilgi ve teknik ekipman gerektiriyor. Şuanda ekipman olmadığından spirulina üretemiyorum. Ülkemizde besi yeri bulmak imkansız. Yurt dışındada yüksek miktarda satılıyor. Kendimiz yapmak istediğimizde ise kimyasal bileşeni oluşturmakta zorlanıyoruz malesef. Bu nedenle kültürü dondurmak zorunda kaldım. Fitoplanktonlar genelde 2-10 mikron arası boyutlarda olduğundan saf kültürler biraz pahalı. Ve aldığınız çok az miktardak kültürü çökeltmeniz çok mümkün. Aslında saf kültürü bizlerin oluşturması çokta zor değil. Biraz uğraşmak lazım. Ancak ayırdığınız kültürü arttırmanız asıl sıkıntıyı oluşturuyor. Ben 50ml stok kültürü 3. alımda ileriye taşımayı başardım. Avusturalya bu konuda çok ileride. Genelde bu ülkeden hertürlü kültür temin edilebiliyor. Şuan 3 farklı kültürde litrelik kaplarda üretim gerçekleştirebiliyorum. Ancak ne paylaşacak nede satacak düzeyde dğeil. Hijyene çok dikkat etmem gerkeiyor. Yavaş yavaş kendi stok kültürlerimi oluşturuyorum. Birkaç aya kalmaz ticari boyuta gelecektir. Tabi plankton kültürlerinin bu boyuta gelmesi yetişkin artemianında ticari boyutta üretilebilmesine olanak tanıyacak. Şimdi buradan artemianın faydalarını yazmak isterdim ama sayfalar sürer. Gerçekten hertürlü balık üretiminin kilit noktası bu canlı yem olayı. Kuru yemden kabızlık sorunu yaşayan bir balığa yetişkin artemia verdiğinizde ilk yemlemeden itibaren sorun çzölüyor. Yumurta sayısında gözle görülür artış yüksek kalsiyum vitamin c ve e, klorofil, mineral içeriği sayesinde olmazsa olmazlardan. Piyasadaki artemialar genelde maya ile büyütülmüştür. Ve bunun eksi yönlenrini araqştırırsanız sizlerde göreceksiniz. İnşallah bu canlı yem konusunu çözeceğim. Şuanda bu işe ayırabileceğim toplam 5 ton akvaryumum hazır bekliyor. Tek sorun fitoplanktonu arttırmak. Amcamlar bunları kapalı alanlardaki büyük havuzlarda yaptıklarında sorun yok. Ancak istanbulun göbeğinde bu iş zor oluyor. Birde ufak ölçekte tuzlu suda ph dengesini koruyabilmek gerçekten çok zor. Bu tek hücreli canlılar çok nazlı. :) Birkaç aya kalmaz tubifex fiyatından artemia satıcam. Alan arkadaşların yorumları doğrltusunda üretime devam edeceğim. Litreini 10 tl gibi bir fiyat düşünüyorum. Tabi bu 1 litre suda yüzen artemia değilde full artemia dolu 1 lütrelik şişe olarak yapacağım. Ayrıca alanlar az açılmış bir hava taşıyla oda sıcaklığında 1 hafta öldürmeden artemiaları saklayabilirler.
Ayrıca fitoplankton şuan oiyasada litresi 20 30 tl gibi fiyatlara satılıyor. Bunuda 5 litresi 20 tl gibi bir fiyat düşünüyorum. Umarım başarılı oluruz.
Ancak emin olduğum birşey şudurki, memleketimizde steril, besleyici canlı yem işi çözüldüğünde bu hobicilik ve yetiştiricilik çok farklı bir duruma gelecektir.

Barış bey bu özverili çalışmalarınızdan dolayı sizi tebrik ederim umarım istediğiniz sonuçları elde edersiniz.Bu fitaplaktonları bende çok araştırdım şuan benimde elimde 2 tür fitaplakton mevcut bu türü yakında 4 çıkarmaya planlıyorum ilke denemelerimde 10-12 gün arası sorunsuz ve hızlı bir şekilde büyütmeye başardım (gözle rahat seçilebilecek boyutta) artemiaların plaktonlarla çok iyi bir şekilde beslendiğini ve besin değerleri bakımındanda çok zenginleştirdiğini yabancı sitelerin formundan takip etmekteyim.Bu plakton kültürünü 4 ay boyunca aradım.Araştırmadığım bakmadığım yer kalmadı en sonunda kültürü bir arkadaşta buldum oda hobi amaçlı kendi çapında birşeyler yapmaktaydı o arkadaştan teğmin ettim şuan için kültürü çoğaltmaya çalışıyorum ve evde canlı yemimi kendi ortamımda hobi odamda üretmeye bende çalışıyorum inşaallah başarılı oluruz.Hepimize kolay gelsin.

Saygılar,,

buffyy
16-11-2009, 21:11
Ben 10 ytl ye aldım ama, tanıdığım olduğu için normal fiyatı 20 ytl idi içeriğinde yazanlarda

Protein : 4.2
Fat : 1.0
Fibre :0.9
Moisture : 93.1
Ash 0.8
100ml

Barış bey ben birde sizden bir şey rica edicem ben buralarda su piresi kültürü bulamadım. sadece kültür almak isterim

doofus
17-11-2009, 00:03
Barış bey bu özverili çalışmalarınızdan dolayı sizi tebrik ederim umarım istediğiniz sonuçları elde edersiniz.Bu fitaplaktonları bende çok araştırdım şuan benimde elimde 2 tür fitaplakton mevcut bu türü yakında 4 çıkarmaya planlıyorum ilke denemelerimde 10-12 gün arası sorunsuz ve hızlı bir şekilde büyütmeye başardım (gözle rahat seçilebilecek boyutta) artemiaların plaktonlarla çok iyi bir şekilde beslendiğini ve besin değerleri bakımındanda çok zenginleştirdiğini yabancı sitelerin formundan takip etmekteyim.Bu plakton kültürünü 4 ay boyunca aradım.Araştırmadığım bakmadığım yer kalmadı en sonunda kültürü bir arkadaşta buldum oda hobi amaçlı kendi çapında birşeyler yapmaktaydı o arkadaştan teğmin ettim şuan için kültürü çoğaltmaya çalışıyorum ve evde canlı yemimi kendi ortamımda hobi odamda üretmeye bende çalışıyorum inşaallah başarılı oluruz.Hepimize kolay gelsin.

Saygılar,,
Bu işler beni artık okadar yormaa başladıki anlatamam. Gerçekten 3. dünya ülkesinde yaşıyoruz. Bugün balık çiftliklerinden bir tekniker bulun. İddia ediyorum su ürünleri fakültesindeki profesörden daha bilgilidir. Bilgi edinmek, numune almak imkansız. Herşey bize kalmş. Malesef ne yaparsak kendimize yaparız. Yani birileri birşeyler üretsin bizde kullanalım diye beklersek daha çok bekleriz. İnanın yurt dışından stok kültür temin etmek türkiyeden etmekten daha kolay.
Bukadar yokluğun, sıkıntının içinde birşeyler öğrenip araştırıp faliyete geçirmeye çalışyoruz. 20 senedri balık yetiştiriyorum ve inanıyorumki bu yem işi çözüldüğünde önümüzde hiçbir engel kalmayacak. Buzamana kadar hep hazır yemlerle birşeyler elde etmee çalıştık. Ancak bugün geldiğimiz noktada pekte başarılı olduğumuz söylenemez.
KEndi çağında başarılı işler ortaya koyan pek çok insanla tanıştım. Sadece tatlı su değil özellikle zor diye nitelendirilen tuzlu su balıklarında seri üretim yapabilen insanlarla aynı şehirde yaşıyoruz. Demekki birileri eksikleri bulup gidermiş ve birşeyler yapmaya başlamış. Memleketimizişn 3 tarafı denizlerle çevrili. İnanılmaz kaliteli sulara doğal kaynaklara sahibiz. Bugün denizlerimizi incelediğimizde çok farklı tuzluluk oranları bulunabildiğini görüyoruz. Yani üretim için aslında herşey var. :D

Yanlız birşey söyleyeceğim, bugün üniversitelerin yayınladığı ticari açıdan önemli yer tutan çipura levrek gibi balıkların yetiştiriciliğinde plankton temini için plankton kepçesiyle denizden toplayabileceğimizi bize anlatıyor.

Şimdi biri kalksın koca 20 milyonluk İstanbulda bana plankton kepçesi bulsun. Yada bunu süzecek düzeyde filtreler. :) MAlesef yok. 5 dolarlık malzemeden yoksunuz. :D KAhve filtresine devam.

Smallville
17-11-2009, 19:32
Bu işler beni artık okadar yormaa başladıki anlatamam. Gerçekten 3. dünya ülkesinde yaşıyoruz. Bugün balık çiftliklerinden bir tekniker bulun. İddia ediyorum su ürünleri fakültesindeki profesörden daha bilgilidir. Bilgi edinmek, numune almak imkansız. Herşey bize kalmş. Malesef ne yaparsak kendimize yaparız. Yani birileri birşeyler üretsin bizde kullanalım diye beklersek daha çok bekleriz. İnanın yurt dışından stok kültür temin etmek türkiyeden etmekten daha kolay.
Bukadar yokluğun, sıkıntının içinde birşeyler öğrenip araştırıp faliyete geçirmeye çalışyoruz. 20 senedri balık yetiştiriyorum ve inanıyorumki bu yem işi çözüldüğünde önümüzde hiçbir engel kalmayacak. Buzamana kadar hep hazır yemlerle birşeyler elde etmee çalıştık. Ancak bugün geldiğimiz noktada pekte başarılı olduğumuz söylenemez.
KEndi çağında başarılı işler ortaya koyan pek çok insanla tanıştım. Sadece tatlı su değil özellikle zor diye nitelendirilen tuzlu su balıklarında seri üretim yapabilen insanlarla aynı şehirde yaşıyoruz. Demekki birileri eksikleri bulup gidermiş ve birşeyler yapmaya başlamış. Memleketimizişn 3 tarafı denizlerle çevrili. İnanılmaz kaliteli sulara doğal kaynaklara sahibiz. Bugün denizlerimizi incelediğimizde çok farklı tuzluluk oranları bulunabildiğini görüyoruz. Yani üretim için aslında herşey var. :D

Yanlız birşey söyleyeceğim, bugün üniversitelerin yayınladığı ticari açıdan önemli yer tutan çipura levrek gibi balıkların yetiştiriciliğinde plankton temini için plankton kepçesiyle denizden toplayabileceğimizi bize anlatıyor.

Şimdi biri kalksın koca 20 milyonluk İstanbulda bana plankton kepçesi bulsun. Yada bunu süzecek düzeyde filtreler. :) MAlesef yok. 5 dolarlık malzemeden yoksunuz. :D KAhve filtresine devam.

Aynen katılıyorum hocam sana,malesef ülkemizde bunlar normal bir şekilde seyri devam ediyor.İnşaallah ilerliyen evrelerde daha iyi koşullara sahip oluruz ülke olarak..

buffyy
18-11-2009, 11:44
Belki işinize yarar http://www.nel.com.tr/TR/Genel/BelgeGosterUrunModel.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA84 9816B2EFA086F46B52C5904F

doofus
18-11-2009, 18:25
ben bu firmayla görüştüm. Ellerinde yok malesef.

Smallville
18-11-2009, 18:39
Nerden buluna bilir böyle bir süzgeç yurt dışındanmı getirtirmek lazım ?

doofus
19-11-2009, 13:46
Malesef tek çözüm öyle görünüyor. Yada plankton süzmek için ben bi labvatuarda bi cihaz gördüm. Yuvarlak 10 cm çapında bir kase var seramikten. Küçük küçük delikleri var. Üzerine kaç mikron istiyorsan filtre koyuyorsun. Sıvıyı üstüne döküyorsun. Alttan vakumla çekip sıvıyı alıyor tortu filtrede kalıyor. Ancak filtreleri çok pahalı. Bizi aşar.

sonmancinik
26-11-2009, 23:30
Bilgisayardaki teknik bir arızadan dolayı sizlerden biraz uzak kaldım bunun için herkezden özür diliyorum .Arkadaşlar yumurtadan çıkan artemiaları kendi suyu ile beraber küçük bir akvaryuma aldım küçük bir hava taşı ile havalandırmayı sağladım su ısısınıda sağladım yem olarakta ithal olarak satılan spiriluna granül yemi eritip verdim 15 gün kadar bu küçük sevimli canlılar yaşamlarını sürdürdüler işlerim nedeni ile ilgilenemediğim için malesef kaybettim formda bir arkadaşın dediği gibi su piresi üretimi çok daha basit ve zahmetsiz kültürü oluşturduktan sonra her türlü şartlarda üreyebiliyorlar ben şahsen terasa çatıda bir orta boy birde küçük akvaryumda üretiyorum ve belirli aralıklarda balıklarıma veriyorum bu günde bir miktar verdim büyük bir keyifle tükettiler hepinize sağlik dolu günler diler tüm discusfunclub üyelerinin kurban bayramını canı gönülden kutlarım hepinize iyi bayramlar dilerim

doofus
01-12-2009, 10:05
Burada dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan biriside hava taşının çok ama çok kısık olması gerektiğidir. Aşırı hava suda ph ı hızla yükseltiyor. Buda ölümlere nedne olur.

Smallville
02-12-2009, 00:43
Burada dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan biriside hava taşının çok ama çok kısık olması gerektiğidir. Aşırı hava suda ph ı hızla yükseltiyor. Buda ölümlere nedne olur.
evet ve aynı zamanda artemiaların kuruklarındaki çatallarının kırılmasına ve beslenemeden ölmelerine sebep veriyor,elinde şuan yetişkin artemia varmı hocam ?

doofus
02-12-2009, 15:12
evet ve aynı zamanda artemiaların kuruklarındaki çatallarının kırılmasına ve beslenemeden ölmelerine sebep veriyor,elinde şuan yetişkin artemia varmı hocam ?
artemia var ancak halen istediğim düzeyde değil malesef. Şimdi tekrardan büyütmeye geçtim. Busefer 1 milyon civarında artemiayla işe giriştim inş. bu sefer yüksek miktarda büyütürüm.

aaslandag
02-12-2009, 22:47
Arkadaşlar artemia denemem başarılı devam ediyor.Kullandığım yöntem çok basit bende tatlı su fitoplanktonu var idi bunu tuzlu suda denedim sonuç mükemmel çok hızlı çoğaldı yemyeşil oldu tabi artemialarda afiyetle yiyor hızla büyüyor bakalım artemialar büyüyünce yumurta yapacakmı.Bazı arkadaşlarında dediği gibi bu planktonu rastlantı sonucu bir arkadaştan aldım çoğalttım ve supiresi ve artemiada denedim sonuç mükemmel.

Smallville
02-12-2009, 23:48
Arkadaşlar artemia denemem başarılı devam ediyor.Kullandığım yöntem çok basit bende tatlı su fitoplanktonu var idi bunu tuzlu suda denedim sonuç mükemmel çok hızlı çoğaldı yemyeşil oldu tabi artemialarda afiyetle yiyor hızla büyüyor bakalım artemialar büyüyünce yumurta yapacakmı.Bazı arkadaşlarında dediği gibi bu planktonu rastlantı sonucu bir arkadaştan aldım çoğalttım ve supiresi ve artemiada denedim sonuç mükemmel.
Resimlerini eklermisin arkadaşım elindeki artemiaların acaba ?

doofus
03-12-2009, 15:44
tuzluluk oranınız düşük olursa eğer yumurta görmeden yavru görürsünüz. tuzluluk yüksek olursa yumurta görürsünüz. yumurta kullanımıda bazı teknik işlemler gerektiriyormuş araştırdığım kadarıyla. yani direk topla kullan olayı yok.

sonmancinik
01-01-2010, 13:58
Arkadaşlar artemianın hazır çıkmış ve büyütülmüşünü porsiyonono 5 tl den satıyorlar akvaryumcuda var yavrular hariç çıkarıp büyüteceğim diye oğraşmaya değmez gibi geliyor bana .Hazır büyütülmüşünden alıp veriyorum .discuslarımdan birinde zannedersem iç parazit var bu gün artemia alıp balıklara vermey düşüüyorum .Tüm üye arkadaşlara 2010 yılınn sağlık mutluluk getirmesini temenni ederim

orca
21-02-2010, 06:10
çok ilginç konular açılıyor burda gerçekten.peki hiç kimse düşünmüyormu.aquakültür firmaları yavru yetiştirebilmek için her yıl milyonlarca doları artemia ya harcıyorlar.bu devasa tesisler akıl edemiyormu bunu üretmeyi milyonları kurtarmayı.büyütmeyi bir noktaya kadar anlayabiliyorumda üretme fikri acayip geliyo.çok uçuk bir fikir bence.emin olun dünyanın hiçbiryerinde artemiayı ekonomik birşekilde üretimini yapan bir tesis yok.dogadan tuzgöllerinden toplanıp piyasaya sürülüyor.artemiada üretimdeki sorun büyütüp üreme olgunluguna getirmek deil,kaliteli anaçlar elde etmek ve üreme koşullarını oluşturmaktır.gidin . balık üreten firmaların kuluçkahanelerine artemia üretcem diyin bakalım ne diycekler size.sadece rotifer ve alg üretebiliyorlar rotiferide herkes yapamıyor çok hassas steril ortamlar gerekiyor.bir dünya ugraşıp bir gecede tüm tankı çokerteiliyorsunuz.artemia konusunda en gecerli ve güncel bilgiyi yine büyük üretimler yapan kuluçkahanelerden bulabilirsiniz çünki 20 yıldır kullanıyorlar artemiayı şuanki artemia tüketimleri tonlarla ifade ediliyor.üretimi için ugrasan arkadaslara basarılar ve sabırlar diliyorum

sonmancinik
10-03-2010, 22:04
Arkadaşlar bizim amacımız üretip ticaretini yapmak değil beslediğimiz balıkların besin ihtiyaçlarını karşılamak.Ben artemianın yavrular için olmazsa olmaz olduğunu gördüm aynı zamanda anaçlar içinde öyle olduğunu akvaryumcudan alıp verdim balıklardaki gelişim mükemmel yukarıki oturumda yetiştirmeye değmez demiştim bu söylemimi gözlemlerimden sonra geri alıyorum ne kadar çok verirsek o kadar sağlıklı oluyorlar ve formlarıda oderece güzel oluyor çıkarıp spiriluna ile beslemeye çalışacağım.

aconitum26
21-03-2010, 19:21
Herkese Merhaba.. Aranıza yeni katıldım
Yetişkin boydaki artemialarımı ( yumurtadan büyüttüm) genç discuslarım ( pigeon blood )büyük bir iştahla yiyorlar. Hatta yetişkin artemiadan sonra verdiğim dana yüreğine biraz nazlı yaklaşıyorlar. Canlı yemin yerini tutan yiyecek yoktur bence.

Hakan ARSLAN

sonmancinik
21-03-2010, 23:56
Hakan bey nasıl büyüttüğünüzü yem olarak neler kullandığınızı işin teknik detaylarını verirseniz sevinir bilgi ve deneyimlerinizden faydalanmış oluruz.

aconitum26
22-03-2010, 18:24
http://www.discusfunclub.com/showthread.php?t=896
buradaki bilgilerden faydalandım..