Orijinalini görmek için tıklayınız : Discuslarım yumurta dökmeye hazırlanıyor...
Arkadaşlar öncelikle herkeze merhaba
siteye bugün üye oldum ve ilk mesajım şimdiden yorum yapan herkeze teşekkür ederim.
Yaklaşık 4 ay önce aldığım discus yavrularımdan (4 adet) 2 adedi dün akşam eve gittiğimde olurda eş tutarlarsa diye koyduğum huni yi temizliyor ve yumurtlamak için hazırlık yapıyorlardı anüs tüpüde bayağı bir dışarı çıkmış durumda diğer iki tanesini sürekli kovuyorlar
akvaryumda damacana ile doldurduğum su bulunmakta ph 6.2 civarında iletkenligi hakkında pek bilgim yok aksam eve gittiğimde ölçüm çubuklarıyla ölçüp değerleri yazarım
şimdi bu olup bitenler ana tankımda gelişiyor.
ana tankımda discuslardan hariç 5 adet normal çöpçü balığı bulunmakta
benim planım şu anda dış filtreyi iptal edip pipo filtremi kurmak ve diğer 2 discusu (onlarda erkek dişi olarak çıktı şansıma eş tutuyorlar sanırım) yedek tanka ayırmak ama tahmin ediyorumki ilk yavrularda problem yaşayacağım ve birdahaki sefere şu anda yumurta dökecek olan eşleri yedek tanka ( 70x30x35) almak
sizlerin düşünceleri nedir arkadaşlar ?
bu arada balıkları otomatik yemleme makinası ile gunde 5 kez yemlıyor ve aksamları ekstra oalrak kurtla beslıyorum.
yorumlarınızı beklıyorum
saygılarımla...
Merhaba DFC ye hoşgeldiniz,
Anatankta filtreyi kapatmanız pek doğru olmaz , çalışmaya devam etsin, anatanktaki ilk yumurtlamanın ardında gözlem yapın, erkeğin iyi döllediğinden emin olun sonrasında bir üretim tankına nakil yaparsınız, birde kurtla besliyorum demişsiniz, bu netür bir kurttur tubifexmidir?
normal canlı su kurdu balıkcılarda satılan top halınde iç içe gecenlerden
vermeden once her seferınde yıkıyorum ama
dış filtre icerde dipten saglam bı akıntı yapıyor ama sorun olmasın ?
ayrıca dıger dıscuslar ve copculerde kalsınmı akvaryumda ?
Arkadaşlar şimdi Haber Aldim (işteyim Bu Arada)
Discus Yumurtlamiş Ve Yumurtalara üflüyormuş :)
çok Sevindirik Oldum Yaa çifte Sevinç Hemde
çünkü Bu Hafta Bi Kizim Olcak :)
Erman bey tebrik ederim. Eşinize ve size sağlıklı doğumlar dilerim. Hayırlı olsun.
discusturka
24-06-2008, 17:32
Erman Bey hoşgeldiniz, tebrik ederim , Allah hayırlı ve sağlıklı ömür versin.
Erman bey DFC alisine hoş geldiniz balıklarınıza çok sevindim iyi bir çift olurlar inşallah ,baba oluyormuşsunuz Allah sağlıklı ,hayırlı evlat nasip ettisin uykusuz geceler seni bekliyor ona göre :) şimdiden uyku stokla derimicon_lol
Arkadaşlar Hepinize çok Teşekkür Ederim çok Sicak Insanlarsiniz.
şimdiden Geldiğim Için çok Memnunum :)
Bu Arada Ilk Discus Deneyimim Bu Benim Ama Daha öncede Yazdiğim Gibi Bu Yavrularda Pek Umutlu Değilim Ama Yedek Tanki Bu Akşam Kuruyorum
Dün Akşam Kuracaktim Ama Anlamiştim Bugün Yumurta Dökeceğini Neyse Sağlik Olsun Yinede şansimi Sonuna Kadar Zorlayacağim :)
Ayrica Yumurta Döken Baliğim Hala Diğer Kardeşlerine Göre çok Küçük Nasil Olduda Başardi Anlayamadim :) Eşide En Büyük Olani Tabak Gibi :)
Aktaricağiniz Bilgi Varsa Dinlemeye Herzaman Açiğim çünkü Ben Acemi Bir Discus Cuyum.
Teşekkürler...
Discusmania
24-06-2008, 22:28
Erman bey, hoşgeldiniz, hem doğacak kızınız ve hem eş discuslarınız hayırlı olsun :) bahsettiğiniz kurtlar tubifeks olup discus için eninde sonunda hastalık ortaya çıkaracaktır, steril olmayan ortamlarda büyüdükleri için emdikleri tehlikleli maddeleri discuslara bulaştıracaklardır. Eş discuslarınız ana tankta yavru çıkarsa bile üzerlerine almada sıkıntı çıkacaktır, bundan sonraki deneme için şimdiden 50 50 50 ölçülerinde bir üretim akvaryumu temin etmenizi öneririm, saygılarımla.
arkadaşlar uzulerek yazıyorum kı yumurtaları ben goremeden yemısler bıle :(
neyse hazırlıklıydım buna sımdı evde ardıye olarak kullandıgım ufak bır yere bı tank kurdum cokta hoş ve ınsanlardan sureklı uzak duracakları bı alan
burada yavru alabılecegıme ınanıyorum
suyuda ana tanktan aldım
arkadaşlar sımdı sızın yardımınıza ıhtıyacım var
su degerlerını olcum cubugundan yola cıkarak yazıyorum bana degerlerın durumu hakkında yorumlarınızı bıldırırmısınız
pek bılgım yok test cubugu uzerındekıler hakkında
ph = 6.2
kh = 7
gh = 5 - 6 arası
no2 = 0.5 (yarım)
no3 = 100
bu degerler nasıl oluyor anlamıyorum damacana kullanmıstım su koyarken ama damacanadan oncekı musluk suyun da da 6.4 ph falan gosterıyodu sanırım suyumun uzerınde eskıden bulunan su tomurcugumu ne garıp bı bıtkı var papatyanın ufagına benzıyo ve cok hızlı şekilde azıyo suyun yuzeyını komple kaplamıstı yenı cıkarttım ama 5 - 6 tane bıraktım 1 haftada yıne azar o mu yaptı acaba :)
buda yenı tank ve ana tankın resımlerı yenı tankı bılgısayar parcalarımın bulundugu yere koydum ınsanlardan uzakta :)
bu arada kadıköy eksen bilgisayarda calısmaktayım
bılgısayar ıhtıyacı olan arkadaslara yardımcı olabılırım
bu bı oncekı aksam yumurta ıcın hazırlandıkları anın vıdeosu arkadaslar
http://rapidshare.com/files/124795433/Film.wmv.html?killcode=1411810492902557671
http://img262.imageshack.us/img262/2773/img0360fo4.jpg
http://img525.imageshack.us/img525/1559/img0361yb4.jpg
http://img262.imageshack.us/img262/8467/img0362ir8.jpg
http://img525.imageshack.us/img525/2783/img0363sz4.jpg
http://img525.imageshack.us/img525/9117/asa1wl4.jpg
mustafaburuk
25-06-2008, 08:31
Erman bey öncelikle hoş geldiniz.bebeğiniz ve çiftiniz hayırlı olsun.(uykuya paydosicon_lol)
Suya baktığınız değerlerde iletkenlik ms yok buradan iletkenliği ölçmediğiniz sonucuna varıyorum.Ve aldığınız damacana su ile değilde turkuaz marka damacana su ile çeşmesuyunu hazırlarsanız istenilen iletkenlikteki suyla (istanbul şebeke suyu ms ölçülerini bilmiyorum) yavrularınız olur.
Detaylı bilgileri üstatlardan alırsınız yakın zamanda.
Bol bebeli ve uykusuz geceler temennilerimle:D
Su Değerleri Için Yorumlarinizi Bekliyorum Arkadaslar
Teşekkürler...
BU ARADA TEŞEKKÜR EDERİM MUSTAFA BEY :)
Slm Erman bey öncelikle yeni çiftiniz hayırlı olsun.Bu arada benim balıklarımında 1 çifti sabah yumurtlamış inanın bende çok sevindim ve şimdi nereye ayırcamı düşünüyorum.icon_lol Su değerleriniz hakkında yorum istemişsiniz bende fikrimi söylemek istedim.Yukarıda yazmış oldunuz su değerleriniz gayet normal ama PH ın yükseleceni size garanti edebilirim.Nedeni ise KH ın yüksek olması benim denemelerimde KH 4 ün üzerinde ise PH ı yükseltiyor.Eğer dijital PH ölçer ile ölçüm yapıyorsanız yükseldini sizde farketmişsinizdir.Birde kendinize 1 tane TDS metre almanız gerekecek iletkenliği ölçmeniz için.
Tekrar hayırlı olsun.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.