PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Protein yararlanımını arttırmak.

ileriismail
10-11-2009, 11:30
Arkadaşlar hepimiz yapmış olduğumuz ev yapımı yemlerde ve granül yemlerde hep protein oranının yüksek olmasını hedefliyoruz.Acaba balıklarımız yemlerden aldıkları proteinin ne kadarını kullanabiliyorlar.Yada bu kullanımı maksimuma çıkarmak için neler yapabiliriz.Mesela ısıyı artırmak yada azaltmak, Su değişimi yapmak, gibi.

diskusman
11-11-2009, 09:32
Bence ısıyı artırmak metobolizmayı hızlandırırır ,birde genişlik (taban genişligi ne kadar geniş olursa discus o kadar mutlu ) aklıma gelen bunlar...

Enis Pekel
12-11-2009, 11:27
Çok teknik bir konu olmuş bu kampanya beni aşar.Ama yüzeysel olarak sudaki havalandırmanın arttırılması ve balıklara daha geniş bir yaşam alanı sunulması olumlu etki yapabilir.Şunu unutmamak lazımki yemin kalitesi çok önemli ama suyun kalitesi her zaman daha önde gelir.

Ufukİnan
12-11-2009, 13:31
İsmail bey hepimizin bildiği gibi su değişimleriyle su kalitesini yüksek tutarak Discusların gelişimlerine oldukça yarar sağlıyoruz.Hasan beyin söylediği gibi de ısıyı arttırarak metabolizmayı hızlandırmakta gelişim açısından artı sağlıyor.

Gelelim yem konusuna her kullanılan protein işe yaramaz.Bitkisel proteinlerin sindirilmeleri hayvansal proteine oranla daha zordur.Bu yüzden omnivor ve carnivor canlıların gelişimi için hayvansal proteinler kullanmak çok daha önemlidir.Ayrıca proteinlerin yapı taşı olan amino asitlerin her birinin ayrı ayrı faydası vardır.Mesela gelişim,renklenme,sağlık vs için farklı amino asitler veya bunların kombinasyonları gerekir.İşte bu yüzden yapılacak veya kullanılacak yemlerin içeriğini discuslara uygun yapmak bize birçok artılar sağlayacaktır.Yoksa yemin içine isterseniz % 90 protein koyun sindirilip vücutta kullanılamadıktan sonra sadece bağırsaklardan atılıp gider.

gurkang
03-12-2009, 21:20
merhabalar, benim bildiğim kadarıyla
yavru discuslar için %50 civarında
gelişim çağında % 40-45
yetişkin boylarda %35
mertebesinde protein yeterli olmakla beraber, discuslarımızın bu proteinin yanında,
vitamin
mineral
yağ % 8 oranında
karbonhidrat ihtiyaçları da dengeli bir şekilde sağlanmalıdır.Sn Ufuk bey'in dediği gibi
her amino asit (protein) farklı çevrimleri tetikliyor, örnek kalsiyum-fosfor-D vitamini birlikte çalışıyor.Toparlayacak olursak 5 temel gereksinim dengeli olmalıdır.Ben granül yem alırken besleyeceğim balığın yaşına uygun protein ,vitamin , mineral,yağ değerlerine dikkat ediyorum.

doofus
04-12-2009, 09:13
Proteinin oranından çok kaynağı önemlidir. Sırf protein olupta sindirilemedikten sonra bir kıymeti yok. Bitkisel proteinler hayvansal proteinlere göre daha çok sindirilebilir durumdalar. Ancak biz hayvansal protein kullandığımızdan sindirilebilirliği düşük. Olay protein olsa protein tozu alırkullanır neler başarırdık ancak olmuyor malesef.