PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nazar değdi...

nderd
23-06-2008, 12:32
Tüm dfc ailesine merhaba.

Arkadaşlar bir konuda sizlerinde fikrini almak isterim müsadenizle;

2.5 haftadır akvaryumumdaki iki balık kararmaya başladı. İştah konusunda bir tanesi normal diğeride azda olsa yem yiyiyor. Dışkıları normal biraz çekingenler ve titreme hareketi yapıyorlar. Hastalanmadan önce canavar gibilerdi.

nitrat 0 akvaryumda 12 adet 5-6 ile 10 cm arasında balık var . ısı 29-30 arası geziyor.tank cama cam.iç filtre ,üretim filtresi, pipo filtre ve dış filtre mevcut 450 lt.

ben tahminen dış parazitten şüpheleniyorum.yapmam gerekenler;

1 ana tanka tuz ve ısı artırımı,

2 karantinada sadece bu iki balığa permesol,

3 karantinada bu iki balığa tuz ve ısı artırımı,

(bu arada kararmayan balıklarda çok nadiren titreme hareketi yapıyorlar.

Bilgim dahilinde benim yapmayı düşündüklerim bunlar. Sizlerin fikirlerinide paylaşmak isterim saygılarımla

önder doğanay.

nderd
23-06-2008, 13:21
arkadaşlar mesajdan yanlış anlaşılmasın balıklar 2.5 haftalık hastalığı farkedeli 1-2 gün oldu..

Tamer
23-06-2008, 16:03
Önder bey balıklardaki titreme hareketi alt ve üst finleri aşşağı yukarı titretmek sanırım, böyle ise dış parazit durumu söz konusu, 200 litreye 1 adet permasolle üstesinden gelinebileceğini düşünüyorum, 24 saat ilaç, bekledikten sonra %50 su değişimi yapınız, dikkat edeceğiniz şey ise tankın ışıklarını kapatın, uv var ise kullanmayın, dış filtrede karbon kullanmayın, filtrasyon ve havalandırma iyi olsun, kolay gelsin...

nderd
23-06-2008, 16:15
karantina tankına mı alayım ana tanktamı?

Tamer
23-06-2008, 16:41
Akvaryumunuz cama cam bitkisiz ve kumsuz olduğu için direk ana tankta permasol yapmanız daha iyi olacaktır, sonuçta bir parazşt var ise yumurta bırakma ihtimalinide gözönüne almamız lazım,

burda biz okuyanlar sizlerin anlattıklarınızdan yola çıkarak bir nevi medyumluk yapıyoruz tahminler yürütüyoruz, balıkta bir dışparazit olma ihtimali üzerine tedavi yöntemleri anlatıyoruz/üretiyoruz ,balığı hiç görmediğimiz bakım ve geçmişlerini bilmediğimiz halde, bunları söylüyorum çünki, burada anlatılan tedaviler bahsettiğiim maalum nedenlerden etkisiz olabilir, olumlu sonuçta verebilir, en iyi tedavileri bakıcı zamanla kendisi bulur, deneme yanılmalarla, tabi teorik bilgi çok önemli, bi nebze dfc yardımcı olabiliyorsa ne mutlu, çok geçmiş olsun kolay gelsin..

tirnerf
23-06-2008, 19:30
Önder bey,Tamer Kardeşim gerekenleri fazlası ile söylemiş.Tamer in de dediği gibi ana tankta tedavi yapmanız daha sağlıklı olcaktır.Saygılar

nderd
24-06-2008, 10:41
Çok teşekkür ederim .hasta balıkları karantina tankına aldım ve tedavi ediyorum.Ana tanka düşük dozda ilaç tedavisi ile denemeye devam adeceğim sonuçları diğer arkadaşlara yardımcı olmak adına paylaşırım saygılar.