nderd
23-06-2008, 12:32
Tüm dfc ailesine merhaba.
Arkadaşlar bir konuda sizlerinde fikrini almak isterim müsadenizle;
2.5 haftadır akvaryumumdaki iki balık kararmaya başladı. İştah konusunda bir tanesi normal diğeride azda olsa yem yiyiyor. Dışkıları normal biraz çekingenler ve titreme hareketi yapıyorlar. Hastalanmadan önce canavar gibilerdi.
nitrat 0 akvaryumda 12 adet 5-6 ile 10 cm arasında balık var . ısı 29-30 arası geziyor.tank cama cam.iç filtre ,üretim filtresi, pipo filtre ve dış filtre mevcut 450 lt.
ben tahminen dış parazitten şüpheleniyorum.yapmam gerekenler;
1 ana tanka tuz ve ısı artırımı,
2 karantinada sadece bu iki balığa permesol,
3 karantinada bu iki balığa tuz ve ısı artırımı,
(bu arada kararmayan balıklarda çok nadiren titreme hareketi yapıyorlar.
Bilgim dahilinde benim yapmayı düşündüklerim bunlar. Sizlerin fikirlerinide paylaşmak isterim saygılarımla
önder doğanay.
Arkadaşlar bir konuda sizlerinde fikrini almak isterim müsadenizle;
2.5 haftadır akvaryumumdaki iki balık kararmaya başladı. İştah konusunda bir tanesi normal diğeride azda olsa yem yiyiyor. Dışkıları normal biraz çekingenler ve titreme hareketi yapıyorlar. Hastalanmadan önce canavar gibilerdi.
nitrat 0 akvaryumda 12 adet 5-6 ile 10 cm arasında balık var . ısı 29-30 arası geziyor.tank cama cam.iç filtre ,üretim filtresi, pipo filtre ve dış filtre mevcut 450 lt.
ben tahminen dış parazitten şüpheleniyorum.yapmam gerekenler;
1 ana tanka tuz ve ısı artırımı,
2 karantinada sadece bu iki balığa permesol,
3 karantinada bu iki balığa tuz ve ısı artırımı,
(bu arada kararmayan balıklarda çok nadiren titreme hareketi yapıyorlar.
Bilgim dahilinde benim yapmayı düşündüklerim bunlar. Sizlerin fikirlerinide paylaşmak isterim saygılarımla
önder doğanay.