Orijinalini görmek için tıklayınız : akvaryumum uygunmu
arkadaşlar 135*55*70h ebatında akvaryum yapıyorum, sumplu yapacam. discus için ek olarak ne gerekli ve kaç discus beslemeliyim? kum koymayı düşünmüyorum cama cam olacak ama içini biraz dekore etmek istiyorum. yinede nasıl dekore edebilirim ve yavru alacağım balıkların formu bozulmadan en sağlıklı yetişebilmeleri için akvaryumum nasıl dekore edilmeli? yardım edermisiniz...
abdurrahman
22-06-2008, 16:41
Merhaba,10-12 civarı discus idealdir,dekor konusunda ise akvaryumunuzda sadece discuslarınızı bulundurmanız yeterlidir,hepimizin bildiği gibi bitkili ve dekore edilmiş tanklarda bakım daha zahmetlidir,arka fon kullanabilirsiniz tek renk yada çok sade koyu renk kaya fonu olabilir,benim düşüncem bukadar,kolay gelsin,saygılar.
Nhamunda
22-06-2008, 19:46
Oldukça güzel bir hacim , Abdurrahman beye katılıyorum görsellik discusların kendisi olduğundan geri kalan dekor malzemeleri tefarruattan ileri gitmiyor. Tek renk arka fon kullanarak dekoru hallede bilirsiniz.Yavru alıcağınızı belirtmişsiniz 20 adetlik bir koloni edinerek ileriye doğru kendinize en iyi anaçlaraı bırakmayı düşünerek sayı fazla tutulabilir.
Dekor malzemesine para yatırmak yerine su dinlendirme tankı ve bir kafa motoru edinip , su değişimlerini daha pratik gerçekleştire bilirsiniz.
Kolay gelsin.
Arkadaşım öncelikle aramıza hoşgeldin formda bukonuda yeterince cevap mevcut biraz incelemen yeterli olacaktır.
forma girmediğim gün yok nerdeyse yardımlarınız için teşekkür ederim şu an 150 lt lik bi akvaryumum var ve onu komle içindeki damızlık balıklarla olduğu gibi satmayı düşünüyorum satar satmaz bi discus akvaryumu kuracam tekrar yardımlarınıza ihtiyacım olacak yani şimdiden teşekkürler....
erkankeskin
02-07-2008, 09:46
afedersiniz ya
konuyla pek alakalı değil
discus a geçicem
malawiler var elimde bitirince...
yeni akvaryum yaptırıcam sump lu ne demek..
bide ölçüler ne olmalı sizce genelde yüksek akvaryumlar kullanıyorsunuz gördüğüm kadarı ile?
telşekkürler
"discus yavruları almak istiyorum..
yardımınız için şimdiden tşk"
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.