Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeme İlgisiz Dişi Discus
konya_discus
17-06-2008, 22:42
Değerli Üstadlarım;
Akvaryumumda dişi bir marlborom var 2 aydır akvaryumumda.Marlborom haricinde 4 balığım daha var.Marlborom 13 cm...Balığım ilk geldiği günden beri yeme hiç ilgili değil.Günlük 5/6 öğün yemleme ve haftada 1 kez dana yüreği veriyorum.Diğer balıklar elimden yem bile yiyorlar fakat marlboro dana yüreğine bile yaklaşmıyor.Stres yok balığımda...2 aylık süreç içinde ilk yumurtasınıda verdi.(Acemi oldukları için sonuç başarısız tabikide)Balığımı yeme karşı nasıl ilgili hale getirebilirim?
Sarımsak denedim onada ilgisiz.Dışkısıda normal...
Akvaryum hakkında bilgi vermek gerekirse;
250lt Prime 20 ve Atman 3335 dış filtreler mevcut,
atman ve tetra tec ısıtıcılar,aydınlatma 18w*2 80cm ve 18w*1 60cm gro-lux bulunmakta.Dip çekimi 2 günde %20 yapıyorum.Yemlerim:Tetra bits,Tetra Pro ve tetranın granullerini kullanmaktayım.
Ph'8 ve Isı 30'c veya 32'c(malumunuz havalar...)
Saygılar...
Mustafa bey, marlboro nuzun haricindeki balıklarınız kaç cm ve cinsiyetlerini biliyormusunuz, birde tank kaç litre?
konya_discus
19-06-2008, 22:20
Tamer bey yazdığım gibi tank 250 lt.Diğer balıklar erkek turkuaz var 13cm(marlboronun eşi).2 adet daha turkuaz var onlar 10 ar cm 1 adet de piegon var 8/9 cm .Diğer balıkların cinsiyetleri konusunda fikrim yok.
3335 İle yapılan filtrasyon yetersiz gelebilir, dip çekimini hergün %20 yapıp ısıyı 32-33C çıkartıp filtrasyonuda en az 700l/h lik bir filtre ile desteklerseniz iyi olur hatta 1200l/h daha iyi olur.
Bu dediğim sürece başlayın gözlemlerinizi aktarın...Balıınız strese girmişte olabiilir, siz stres yok demişsiniz ama kırmızı türlerde bunu anlamak güçtür, renklerini mavi türler gibi karartamazlar, kolay gelsin..
Merhaba,
diğer balıklar yiyorsa, kimse bu balığı rahatsız etmiyorsa, karında incelme, dışkıda problem yoksa ve 2 aydır tanktaysa balık mutlaka yiyordur. Stres de yok diyorsunuz. Siz yem atarken balık ne yapıyor?
Balığı aldığınız kaynakta yem yediğini gördünüz mü? Ne yem veriyorlardı? Yem seçiyor olabilir.
Bu arada PH 8 yazmışsınız. Bu çok çok yüksek bir değer. Doğru olduğuna eminmisiniz? Eminseniz bir şekilde düşürmeye çalışın bence.
Bir de sıcaklığa dikkat edin. O dereceler sakat yerlerdir. İyi bir havalandırmaya ihtiyacınız var. Gelecek için de 28-29lara inmeye çalışın. İhtiyacınız olduğunda yğksek sıcaklığı tedavide kullanamazsınız. Yani balıklar bu sıcaklıkları sadece tedavi sırasında görsün.
Son olarak aydınlatmalar sürekli çalışıyor mu? Toplam güç bana yüksek geldi. Bunu da düşürmeye çalışın. O hacimde 2 tane 18lik fazla bile gelebilir.
konya_discus
20-06-2008, 20:34
Tamer bey filtrasyonda sadece 3335 yok atmanla birlikte prime var 600lt/h ve ikisinin toplamı 1000lt/h.
Kagan bey ısının fakındayım fakat malumunuz havalar.Soğutma için fanlı sistem yaptım fakat inşallah işe yarıycak.Balık geldiği yerde iştahlıydı,görmüştüm.Tetra bits kullanıyorlardı geldiği yerde ve dana yüreği bende ikisinide veriyorum.Orta öğünlerde yesede çok az yiyor çok az.Ph'ı düşürmek için mango kökü ekledim bekliyorum ph için...
Teşekkür ederim...
Arkadaşların yazdıklarına ek olarak seranın baktobur direk ilacını kullanabilirsiniz. Balığınızda olası iç parazit başlangıcına iyi gelip ve diğer balıklarında daha iştahlı olucaklarına gözünüzle şahit olursunuz.
konya_discus
22-06-2008, 19:17
Arkadaşların yazdıklarına ek olarak seranın baktobur direk ilacını kullanabilirsiniz. Balığınızda olası iç parazit başlangıcına iyi gelip ve diğer balıklarında daha iştahlı olucaklarına gözünüzle şahit olursunuz.
Hasan bey akvaryumcumda sera bakto tabs vardı tedavi için almıştım onu kullanabilirmiyim?
Mustafa bey baktobur direck olucak. Bakto tabs bildiğim kadar yem olabilir.
konya_discus
23-06-2008, 11:19
Mustafa bey baktobur direck olucak. Bakto tabs bildiğim kadar yem olabilir.
Teşekkür ederim Hasan bey...
konya_discus
27-06-2008, 21:43
Üstadlarım flagy tedavisine başladım.2.Günüde doldurdum tedavide,ağız yolu ile değilde yeme emdirerek veriyorum...
5 gün boyunca uygulamayı düşünüyorum sizce yeterlimi ?
Mustafa Bey flagy yeme emdirerek vermek işe yarayacaktır. Yanlız bu balığın yeme saldırmasıyla ilgilidir. Yeme saldırmayan balığa ne yapsanız fayda etmeyecektir. Belli bir süre sonra ağızdan vermekte işe yaramıyor. Bu yüzden suya atılıcak ilaçlar daha faydalı olmakta tabi tedaviyi zamanında yapmalısınız. İlerleyen hastalıklarda balığı hastalığa zayıflığa ve buna bağlı yanık kalmalara başbaşa bırakıyoruz ne yazıkki.
konya_discus
29-06-2008, 03:52
Hasan bey yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Gelişmelerden sizleri haberdar edeceğim...
konya_discus
29-06-2008, 12:36
Tedavide 4.gün ve balıkta halen iştah açılmış değil!
ebatan22
29-06-2008, 13:13
Merhaba Mustafa bey ben kendi uyguladığım yöntemden bahsetmek istiyorum hastalığa iç parazit teşhisi koydu iseniz gözlemlerinizde sürekli beyazdışkı kararma ve bir köşede saklanma belirtileri var ise daha önce ki tedavilerden sonuç alamadınız ise bu yöntemi tavsiye ederim ben daha önce defalarca uyguladım ve başarılı sonuçlar elde ettim ama şunu belirteyim hastalığın başlangıç aşamasında uygulanır ise daha iyi sonuç veriyor yazınızı okuduğum kadarı ile flagyl tedavisi uyguluyorsunuz ama dozajının yeterli olamadığı kanısındayım bir sırınga ile bir bardağa 10ml su koyun ve içine 500mlg flagyl atın eriyene kadar bekleyin eridikten sonra sırıng ile çekin hasta balığı yakalıyın balığın ağzını baş parmağınız ve işaret parmağınızın yardımı ile açtırın ve sırınga ile ilaçı ağızdan enjaekte edin ilaçın yarısına yakını solungaçlardan dışarı çıkacaktır bu işlemi 1 dk içinde gerçekleştirin 1-2 saat sonra beyaz dışkı atmaya başlıyacaktır bunu 3 gün arka arkaya uygulayın flgyl balığı isal yapacaktır böylelikle içindeki parazitleri dışarı atmasını sağlayacaktır birde yem yerse hastalıktan kurtulacağını sanıyorum çok geç kalınmadı ise, şimdiden kolay gelsin
konya_discus
29-06-2008, 14:21
Erkan bey balıkta beyaz dışkı gözlemlemedim.Stresi belirginleşti.Saklanmalarda başladı.Sersemleşti adeta.İştahının acılması için yeme emdiriyordum flagyi ama sonuç yok.Balık kötüye gidiyor...
ebatan22
29-06-2008, 14:31
büyük ihtimal yem yemediği için vucuttaki bağışıklık mekanizması zayıf düşecektir bunun sonucundada balığın içindeki parazitler harekete geçerek balığı rahatsız etmeye başlıyıcaklardır bunu göz önünde bulundurun
konya_discus
30-06-2008, 18:47
Erkan bey ağzıdan tedaviye bu akşam başlayacağım.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.