Orijinalini görmek için tıklayınız : Clubümüz Web Sitesine Yapılan Saldırı.
Sevgili DFC ailesi,
Bu sabaha karşı Clubümüz web sitesi kimliği şuan bilinmeyen kişi yada kişilerce Hack saldırısına uğramıştır.
Yapılan saldırıda database bilgilerine zarar verilememiş, config dosyasında oynama yapılmış, gerekli düzeltme Clubümüz web masteri tarafından saldırının fark edilmesinden sonra yapılmıştır.
Milyonlarca web sitesinin bulunduğu internet ortamında bu saldırının tesadüf değil kasıtlı olarak yapıldığı aşikardır, amacı sadece ülke discus severlerine hizmet etmek olan Clubümüze yapılan bu saldırıyı eshefle yönetim kurulu olarak kınıyoruz..
Gerekli yasal takip bu gün itibariyle Cumhuriyet Savcılığına verilecek dilekçe ile başlatılacaktır, bilgilerinize arz ederim.
MustafaKaya
30-10-2009, 12:02
Az önce siteye ulaşmaya çalışırken Database yedekleniyor diyordu demek ki bu sebebtenmiş.Bir de sormak istediğim biz bu siteye üye olurken kimlik numaralarımızla üye oluyoruz umarım herhangi bir yanlış durum olmaz.Ayrıca bu hacker denilen işe yaramaz adamları da kınıyorum.
Bora Ünver
30-10-2009, 12:06
Elbette içeriği hobi ve de hobi içinde spesifik bir balık üzerine olan forumun Hacklenmesi tesadüf değil.Bu aşikar.
Ayrıca son derece de çocukça bir yöntemdir.
Ne geçmişte ne şimdi ne de gelecekte bu tarz bir davranış içinde olanları tasvib etmek ve anlamak mümkün değil.
Bir siteye açıkları var diye hayır işleyeceksen bunun yolu siteyi Heclemekmidir?
Eğer amaç zarar vermek ise o zaman çok daha kötü.Kim olursa olsun bu tarz işlemlerin içinde olanlar bana göre acizliklerini gösterdiler.
Tabiki forum ve Klüp Yönetimi gereği ne ise yapacaktır ve yapmalıdır.
İsak tan bu yana bütün forumlara bu tarz saldırı zaman zaman yapılmaktadır.İsak en eski forumlardan biridir ve hala misyonuna devam etmektedir.Demek ki yapılan, hiçbir amaca hizmet etmediği gibi yapan kişilerin de acizliklerini gözler önüne sermektedir.
Bu kadar saçma bir girişimi nefretle kınıyorum.
YAZIK.
Database yedeği butür olası saldırılara karşı alınıyor, yedeklenme işleminin yapılan saldırıyla ilgisi yok Mustafa bey, Saat 04:00-05:00 ile 09:30 itibari ile dfc' ye girmek isteyenler başarısız olmuşlardır...
Ayrıca Üyelik bilgileri Databaseimizde bulunmaktadır ve oraya erişim söz konusu değildir, yapılan saldırı sadece site ana sayfasına Hacklendiniz ibaresinden mevcuttur, bu konuda tüm üyelerimizin içi rahat olsun...
Mustafa Kalkanlı
30-10-2009, 12:12
Bencede bu siteye yapılan saldırı kasıtlı ve bu siteyi çekemeyen rant sahibi insanların yaptıgına eminim çünkü bu site sayesinde gelirleri azaldı ve insanları kolay kolay kandıramaz hale geldiler.Çünkü her sitenin acıkları var bu yazılan acıgınız var bilgilendirmek amacıyla yapılıyor cümlesi başka tarafa çekmeye çalışma stratejisi.
Amaclarına ulaşamıcaklar.
zaferkrc
30-10-2009, 12:15
Üzüldüm. Keşke amaçları, yapılan güzel şeyi bozmak yerine daha iyisini yapmaya çalışmak olsaydı :(
Bugün bende girmeye çalışmıştım hacked by ... ismini hatırlamıyorum bi kişi tarafından hecklenmiştir yazıyordu bencede bilinerek yapışmış bir hecklemedir..
selogllo
30-10-2009, 12:57
Meyve veren ağacı taşlarlar.
Demekki doğru yoldayız.
Selahattin Kapan
Ankara
Discusmania
30-10-2009, 13:09
Fıkra odurki, vatandaşın birine Cehennem gezdiliyormuş, zebani her kazanın önünden geçerken feryad u figan eyleyen ve kazandan dışarı atlayıp kurtulmak isteyen insanların milletlerini o kişiye, bunlar şu millettir , bunlar bu millettir kabilinden tanıtıyormuş, ve kazandan sarkıp kaçmaya çalışanların başlarına vurup onları tekrar kazan içine düşürüyormuş , bu hal üzre gezerlerken bir kazanın önünden gelmişler ki ordan hiç sarkıp kaçmaya yeltenen yokmuş, vatandaş çok şaşırıp zebaniye, ''bu kazandan neden hiç kaçmaya yeltenen yok'' diye sorunca zebanin cevabı şöyle olmuş, ''O kazan Türk milletinin kazanıdır, onların başında beklemeye gerek yok çünkü ne zaman aralarından biri sıyrılıp kurtulacak kadar yükselse onu ayağından çekip alaşağı ederler''demiş.
Kıssadan hisse, başkalarına çamur atacağına, başkalarının yaptıkları işi çekemeyeceğine, daha iyisi ile o başkalarının karşısına çıkılsınki tez-antitez-sentez formülü ile her şeyde olması gerektiği gibi discusta da sözü geçen millet halini alalım. Bu vesile ile bu güzel platformu, sinerjiyi güneş balçıkla sıvanır mantığı ile küçücük ve hastalıklı aklınca yok etmeye çalışan kişileri Allaha havale ediyorum, o ne güzel vekil ve ne güzel bir hesap görücüdür.
DFC oldukça başarılı ki,bu tür saldırılara maruz kalıyoruz.Bunların devamı da gelecektir.Kısa sürede sitemizin eski haline dönüşünü sağlayan tüm arkadaşlara teşekkür ederim
pankasyus
30-10-2009, 13:18
Kelimesine dokunmadan katılıyorum, kınıyorum. Bana kalırsa bu bir salağın deneme çalışmasıydı. Bize nasip oldu. Çünkü discus balığını uzaktan gören bir kişi dahi bu siteye zarar vermek istemez ki bizler burada gerçekten kaliteli bir topluluğuz.
Saygılar
discusturka
30-10-2009, 13:23
Bu tip saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşmamıştır. Bundan önce de bundan sonra da bu tip saldırılar her tip siteye olacaktır. Elbette bu saldırı tesadüf eseri bizim forumumuza olmamıştır. Hırsıza ne önlem alırsan al, kafaya taktıysa hırsızlığını yapar. Bu tip olayların karşısında geçmişte olduğu gibi şimdi ve gelecekte de dimdik ayakta durup mücadelemizi edeceğiz. Burada verilen bir emek ve bu emeğe karşı yapılmaya çalışılan bir saldırı var ve ben bu saldırıyı yapanlara, kul hakkımı helal etmiyorum. Bu saldırının sitemize yapısal anlamda hiçbir zararı olmamıştır. Sadece dostlarla 5-6 saat iletişimsizlik yaşadık. Sağlıkla kalın...
sweetboy85
30-10-2009, 13:50
Esefle kınıyorum gerçekten o kadar kötü içerikli siteler varken böyle sitelerle uğraşanlar varsa onlara denecek o kadar çok şey var ama sadece yazık demekle geçiyorum.
Saygılarımla...
ileriismail
30-10-2009, 13:54
Fıkra odurki, vatandaşın birine Cehennem gezdiliyormuş, zebani her kazanın önünden geçerken feryad u figan eyleyen ve kazandan dışarı atlayıp kurtulmak isteyen insanların milletlerini o kişiye, bunlar şu millettir , bunlar bu millettir kabilinden tanıtıyormuş, ve kazandan sarkıp kaçmaya çalışanların başlarına vurup onları tekrar kazan içine düşürüyormuş , bu hal üzre gezerlerken bir kazanın önünden gelmişler ki ordan hiç sarkıp kaçmaya yeltenen yokmuş, vatandaş çok şaşırıp zebaniye, ''bu kazandan neden hiç kaçmaya yeltenen yok'' diye sorunca zebanin cevabı şöyle olmuş, ''O kazan Türk milletinin kazanıdır, onların başında beklemeye gerek yok çünkü ne zaman aralarından biri sıyrılıp kurtulacak kadar yükselse onu ayağından çekip alaşağı ederler''demiş.
Erdal hocam fıkra tam yerine oturmuş gerçekten.Malesef bu tarz işler oluyor ama biz esefle kınıyoruz.
Saldırıyı yapanlara en güzel cevabı çok kısa süre içinde normale dönerek verdik diyorum.Yapanlar yaptıklarıyla kaldı.Ben de bu saldırının kasıtlı olduğunu bizi hedef aldığını düşünüyorum ancak benim asıl düşündüğüm hiç bir hack gurubu bizim gibi bir siteye saldırmaz olsa olsa azmettirilmiştir.Bende hakkımı yapana da yaptıranada helal etmiyorum.
Arkadaşlar merhabalar,
Yaklaşık, 10-12 yıldır internet siteleri ve platformları ile amatör olarak ve hobi düzeyinde iç içeyim. Muhtelif konularda açtığım sitelerim olduğu gibi kimi sitelerde de yönetimde bulundum. Naçizane tecrübelerim doğrultusunda bir konuya açıklık getirmek isterim.
Yönetici arkadaşların bahsettikleri saldırının yapılış şekli itibariyle bunun bir "hacker" ile ilgisi olmadığını düşünüyorum. "Hacker" böyle basit bir işle ilgilenmeye zaman ayırmayacak kadar akıllı davranır. Nereden çıkarıyorsun derseniz, sitenin db'si zarar görmemiş, site ana kodlarında bir sıkıntı yaşanmamış. Sadece site konfigürasyonunda ya da güvenlik sisteminde yer alan bir yer alan küçük bir kapı kullanılmış.
"Hacker" bir nevi hırsız, terörist ya da kontrolördür.
Çalar ama çalarken zarar vermez,
Girdiği yere bombayı koyar ve çıkar gider, ya da
Kendisine bildirilen sanal ortamların güvenlik kontrollerini yapar, gerekli yönlendirmeleri yapar, parasını alır ve evinde yeni müşteri bekler.
DFC de böyle bir şey sözkonusu olmadığına göre, bu olumsuzluğu ancak ve ancak bir "lamer" tarafından gerçekleştirilmiştir diye düşünüyorum. Yani, kısaca bir sanal ortam asalağı. Genellikle lamerler, 10-18 yaş gurubunda, çevresinde saygı (!) görmek isteyen ve verdiği zararı çevresine göstererek bak ben bunu yaptım diye hava atmaya çalışan bir guruptur. Kullandıkları yöntemler, genelde sanal ortamlarda paylaşılan ve kopyala/yapıştır şeklindeki basit kodlardır. Ötesi yoktur, çünkü kafaları kodlama yapma konusunda fazla çalışmaz :)
Bunun dışında bir ihtimal daha var ki, o da çete savaşlarına benzer bir yöntemle yapılan uluslararası hareketlerdir. Bu da bildiğim kadarıyla şu an sözkonusu değil. Yoksa gazetelerde bol bol sonuçlarını okurduk :)
Bu nedenle, sitemize verilen zararın arkasında başka kişi/kişileri aramaya gerek olmadığını, bu yönde düşünce ve paylaşımların sadece sitemize ve hobimize değil, sanal ortamdaki bütün akvaryum hobicilerine zararı dokunabileceğini düşünüyorum.
Not: Yazdıklarımdan, birilerini korumaya çalıştığım, kolladığım gibi bir anlam çıkarılmasını istemem. Hobi sözkonusu olduğunda, yakın dostlarım dışındaki her hobici kardeşime eşit mesafedeyimdir. Hepsine elimi uzatırım. Sonuçta hepimiz hobiciyiz.
umutcutuk
30-10-2009, 14:08
İhsan bey'e katılıyorum. Hiç kimse kanıt olmadan suçlu değildir. Bunu yapan DFC'yi çekemeyenlerde olabilir ama kanıt olmadan bunları konuşmak doğru değildir. Bu yıpratma çalışmaları psikozundan artık çıkmamız gerekmektedir diye düşünüyorum. Elde bir kanıt varsada biz bilmiyorsak o ayrı tabi.
Bana kalırsa yazılım yada hostingdeki sıorundan dolayı böyle birşey yapıldı.
mustafa güneş
30-10-2009, 14:16
yersiz yere suizanda bulunmak pek doğru değil. sonuç itibari ile ıp numarasından kim olduğu zaten bulunur elbet o zaman ona göre yorum yazarsak daha sağlıklı olur vede biz hakkımız helal etmiyoruz derken kafalarda soru işareti bırakıp farklı şahıslara insanları yönlendirerek biz kul hakkına girmiş oluruz. bu yüzden IP nosundan bulunana kadar yorum yapmamayı tercih ediyorum . sonrasında zaten beni kimse durduramaz !!! ANLAYANA..
Arkadaşlar yaptığımız yazılı açıklamada kimseyi zan altında bırakmamaya yönetim kurulu olarak özen gösterdik, tekrar ediyorum bu saldırı kimliği belirsiz kişi yada kişilerce yapılmıştır..
Fakat şunuda belirtmeden geçemeyeceğim, birçoğunuzun bildiği yada sandığı gibi bizim camia sütten çıkmış akkaşık değildir, her toplulukta olduğu gibi bizim camiamız arasında kendisine yer edinmeye çalışan çürük yumurtalar vardır...
Bundan 3 ay önce tarafıma dfc de kayıtlı olan bir üyeden( tc no su olmayan sanal bir üye) yeni kurulmuş bir discus forumunu hack yapmamız için bize tavsiye geldi...
kişi aynen şunu diyordu;
Slm tamer bey xxxxxxxxx denilen dan kafa 2 ayda bir forumkurmuş ama ne forum adam size yaptıkları gibi formunda beleşini secmiş ve asp olanı ( http://www.webwizguide.com/webwizforums/ (http://www.webwizguide.com/webwizforums/) ) formun açıgı var ki kapatılamaz bu saatden sonrada donemez başka forma
AÇIK SU BU FORM SCRIPTE :
1. Server Error in Forum Application An error has occurred while ... (http://discusclubtr.com/)
- [ Bu sayfanın çevirisini yap (http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=en&u=http://discusclubtr.com/&ei=LDNvSrTPE5PYsgOKlaCBAw&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search?q%3Ddiscusclubtr.com/.mdb%26hl%3Dtr) ]
Error details:- Microsoft JET Database Engine Unrecognized database format 'C:\Inetpub\vhosts\xxxxxxxxcom\httpdocs\database\d isdis2009Forum.mdb'.
xxxxxxxxxx/ - Önbellek (http://74.125.155.132/search?q=cache:dK2PMNlM0ssJ:discusclubtr.com/+discusclubtr.com/.mdb&cd=1&hl=tr&ct=clnk&gl=tr) - Benzer (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=related:discusclubtr.com/)
google sorgulama ile bile kıyor databasenin nerde oldugu ( disdis2009Forum.mdb ) sanırım bir hesabınız var alacak bu dan kafadan buyrun size fırsat ( okadar yazdıgının sonunda bunu yapmasan namertsin )
selematle kardeşim.
(XXXXXXXX ile kişi yada kuruluşlar sansürlenmiştir.... )
Yaptığımız araştırmalarda bu maili gönderen kişinin dfc ye kayıt olurken kullandığı Ip ile yine dfc den banlanan ve sürekli dfc nin provakasyonunu yapan kişinin Ip si ile aynı olduğu tesbit edilmiştir...
Tabi bu aşağlık teklif hakkettiği uslub ile cevabını almıştır....
Kısacası arkadaşlar hobimiz içinde, bu tür hackleme, sitelere zarar verme potansiyelinde olanlar vardır, biz bunları tahmin edebiliyoruz....lakin biz yinede kimseyi hedef göstermiyoruz şu yada bu yaptı demiyoruz, bu İhsan beyin belirttiği şekildede olabilir, bir azmettirmenin sonundada gerçekleşmiş gözdağı verme maksatlı bir saldırıda olabilir... bir lamerin saldırısıda olabilir.
Savcılığa konu aksettirilecektir, neticeyi bekleyip göreceğiz...
Ben tekrar birşey eklemek istiyorum. Butür olaylar internette çok sık yaşanan şeyler. Hostingin güvenliği olduğundan ve yazılımın güncelleştirmelerini yptıktan sonra butür sorunlara kafa yorazsınız. Config dosyası ana dizinde olduğundan bunun yüzde 99 ihtimalle hosting kaynaklı olduğunu söyleyebilirim. radore sadecehosting gibi firmalar kullanılırsa daha az sorun yaşayacağınızı düşnüyorum.
Merhaba
Acınma bedavadan kazanılır, haset ise ancak çaba vererek kazanılır. (Robert Lembke)
Bu gibi olumsuzluklar miğde bulandırsada doğru yolda olduğumuzun bir kanatıdır.
Saygılar
Hosting kaynaklı bir sorun yok, Natro Hosting ile çalışıyoruz, yazılımımızda lisanslıdır, beleş php forum indirip dfc'yi kurmadık...her ikisindede sorun yok,,, sorun insanların zihninde... Yapacak olan her türlü kafaya koydumu yapıyor, siz neyaparsanız yapın...
Adil Özçelik
30-10-2009, 16:19
Yapılan bu saldırının Kim ve kimlerin tarafından yapıldı ise bunun mukakkak bir verecek hesabı olmalıdır. Yapılan bu saldırıyı kınıyorum, yapanlarında bulunup cezalandırılması gerektiğini düşünüyorum. saygılarımla....
abdurrahman
30-10-2009, 16:22
Bu durum DFC ailesinin başarı,kardeşlik ve birlikteliğine gölge düşürülmek için yapılmış olsada,bu ve bunun gibi girişimler zerre kadar zarar veremiyecektir,kınıyorum.
Meyve veren ağaç taşlanır misali ,, Umarım yargından örnek bir ceza alır.
turkdiskus
30-10-2009, 17:45
Tüm DFC camiasına geçmiş olsun dileklerimle.
Umarım ve temenni ederimki son olur.
Savaş AYDIN
30-10-2009, 19:00
Amaç belli zaten club'ımızı hazmedemeyen şahısların yaptıgı bir terbiyesizlik ben bu şahısları kınıyorum ve en kısa zamanda bu işi yapan şahsın adli makamlarca tespit edilip cezalandırılmasını diliyorum.
fma55discus
30-10-2009, 19:26
Discus aşkımıza zerre zarar veremezler.Hasan beye bukadar titiz davrandığı için teşekkür ediyorum.
Boş bir çabadan öteye gitmeyecek bir hareket.Ne diyebilirim ki, yazıklar olsun..
Merhaba
iş yoğunluğum nedeni ile forumlarda her nekadar fazla yazamasamda
her sabah yaptığım ilk iş siteye girmek ve sizlerin yazılarını takip etmek olmuş farkında olmadan. inanıyorumki benim gibi birçok arkadışın olduğunun farkına varılması ve yükselen bir ivmeyle devam eden bu sosyal topluluğun geleceği noktanın kıskanılması böyle bir eylemi tetiklemiştir. Her ne kadar üzücü bir eylem olsada beni mutlu eden şu ki biz ve bizi sevenlerin haricinde sevmeyenlerinde geleceğimiz noktanın farkında olmalarıdır.
bu güzel oluşumda emeği geçen herkese yürekten sevgilerimi sunarım.
sonmancinik
03-11-2009, 17:40
Kafamıza takılan her konuyu rahatlıkla tartışabildiğimiz sitemize yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyor ve başarılarınızın devamını diliyorum.
diskusman
03-11-2009, 20:54
Yapılan bu saldırıyı kınıyorum.
serdar tüzün
03-11-2009, 22:40
BİZ gene buradayız.Ne kaybettik? Sayımıza bakınca artarak büyüyoruz.Ne hobimize ne doğa sevgimize kimse engel olamaz.Biz buradayız.Saldırıyı yapanları kınıyorum.
Murat Divrikli
03-11-2009, 23:36
Çok büyük geçmiş olsun.
Bazı insanlar karşılık beklemeden emek harcar birşeyler başarır. Bazılarıda bunu kıskanır. Ezik insanlar işte. Umarım gereken önlemler alınırda butür sorunlar birdaha yaşanmaz.
Amaçları sadece egolarını tatmin etmek olan bu kişi ve kişileri bende şahsım adına esefle kınıyorum.
Saygılarımla.
Meyva veren ağaç taşlanır elbet yapanların fesatlıkları dönüp kendi başlarına gelir.
Saygılarımla...
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.