PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Piwo da indirim

pankasyus
22-10-2009, 09:27
Sevgili arkadaşlar,
31 Ekim e kadar Piwo nun Red Turkuaz,Fire Red, Red snake ,Tefe ve High Body türlerinin 10 - 11 cm olanlarında ciddi bir kampanya yaptığını duyurmak istiyorum. Sitesinin sungebote başlığında açıklama ve resimler var. Öyleki 15 tanesi 399Euro. Bana bu fiyatlar kolay kolay bulunamaz gibi geldi. Ancak biri ya da birilerinin gidip alması gerekiyor. Bana bir koli balık getirebilecek arkadaşın Almanya ( sanırım en yakın Köln ) gidiş dönüş uçak bileti benden. Böyle bir imkanı olan varsa getirsin 2 koli, bu süper balıkları biz de üretelim.
Saygılar

carisma2234
22-10-2009, 09:36
sitesinde de yeni fyatları var böyle bir girişim olursa bende varım böyle bir organisazsonda:)

http://www.diskuszucht-piwowarski.de/Sonderangebote.htm

pankasyus
22-10-2009, 11:08
Pardon 15 tane değil 12 tanesi 399 Euro imiş ancak bence bu fiyatta fena değil.

hakanustun
22-10-2009, 11:21
Böyle bir organizasyon yapılırsa bende katılmak ısterım özellikle tefelere

Barış ER
22-10-2009, 12:02
Bayılıyorum bu adamın high bodylere.

fma55discus
22-10-2009, 19:20
Arkadaşlar getiren varsa bende 12 adet alırım masraflara ortak olurum.

selahattin33
23-10-2009, 00:25
Arkadaşlar bende yardımcı olurum.

Halil
23-10-2009, 01:12
Merhaba

Arkadaşlar, biraz önce Piwo ya Türkiyeye balık göderiyormu diye bir email yolladım.
Bakalım cevab alacakmıyım, ya yollarsa......

Saygılar

mustafa güneş
23-10-2009, 13:05
yolluyo zaten cevabı ben yazayım :) bu haftada geliyo .

carisma2234
23-10-2009, 13:53
Mustafa Kime geliyo merak ettim şimdi? :)

Halil
23-10-2009, 16:27
Merhaba

Arkadaşlar, bugün Piwodan cevab aldım.
Dünyanın her yerine gönderiyormuş, nakil için istenilen bilgiler (prosedür)
verilirse (sağlık karnesi) onları çıkartıp discusları gönderiyormuş.
İstiyen arkadaşlar türkiyeye balık getirtmek için gerekli koşulları (evrakları) bir araştırsın
ve bu koşulları Piwoya yöneltsin.
Arzu edilirse iletişim için yardımcı olmaya çalışırım.

Saygılar

Bora Ünver
23-10-2009, 16:52
Vallaha Halil Bey zannediyorum birisi getirtecekmiş.

Gönül isterki Alman Turkuaz çoğunlukta olsun.Almanların en hayran olduğum ırkı budur.Ayrıca da tam bir klasiktir.

Thick Line HighBody Fine Line gelir ki çok iyi kalite.Piwo da hakkını veriyor.İyi üretici.

Kendi açımdan tek soru işareti yavruları artificial çıkartması.

Ama Turkuazlarına hayranım.Özellikle F3-F4 lerine.

Şuna bir bakar mısınız?

http://www.diskuszucht-piwowarski.de/1904_bearbeite0.JPG

Tam bir klasik harika:)

http://www.diskuszucht-piwowarski.de/images/IMG_6594bearb.JPG1.JPG

http://www.diskuszucht-piwowarski.de/IMG_1905_533x800.jpg

http://www.diskuszucht-piwowarski.de/images/IMG_6358bearb.JPG1.JPG

Halil
23-10-2009, 18:22
Merhaba

Bora bey, Piwonun turkuazlarını bende çok beyeniyorum.
Şuan biraz yoğunum ama önümüzdeki aylarda bende 6 adet 17+cm kırmızı turkuaz getirteceğim.

Kendi açımdan tek soru işareti yavruları artificial çıkartması.

Kusura bakmayın türkçem biraz kıtdır, ne tür bi endişeniz varki?

Birde yüzeyi tam turkuaz olanlarıda göz ardı etmemek lazım :)
http://www.diskuszucht-piwowarski.de/151bearb.JPG1.JPG

Saygılar

Bora Ünver
23-10-2009, 20:14
Merhaba

Bora bey, Piwonun turkuazlarını bende çok beyeniyorum.
Şuan biraz yoğunum ama önümüzdeki aylarda bende 6 adet 17+cm kırmızı turkuaz getirteceğim.

Kusura bakmayın türkçem biraz kıtdır, ne tür bi endişeniz varki?

Saygılar

Halil Bey Piwo genelde artificial olarak, yani anaçlardan ayrı yavruları çıkartıp üretir.

Yani şimdi başlıkta yanlış anlaşılmak da istemem.

Çünkü çok samimi olarak Piwo nun Turkuazlarına gerçekten hayranım.

Ancak artificial büyüyen yavrular bizim genelde Türkiyede çoğumuzun akvaryumlarında olan diskusların bağışıklık sisteminden daha değişiktir.Daha az mikropla karşılaşması risk oluşturmaktadır.Ancak elbette büyüklerin daha iyi bir seçim olabileceğini ama riski azaltmayacağını düşünüyorum.Çok dikkat edilmesi gerekir.Onun için eğer elinizde diğer(normal üretim, yerli üretim, uzakdoğu) diskuslar var ise bunlarla karşılaştırılmalarında çok dikkat edilmesi gerekir.Aynı ortamda olmasına dahi dikkat edilmesi gerekli görüşündeyim.

Elbette bu benim kişisel tereddütüm.:)Onun için yazdım.

fma55discus
23-10-2009, 20:15
Vallaha Halil Bey zannediyorum birisi getirtecekmiş.

Bora bey getirecek arkadaş tanıdıkmı acaba?

Bora Ünver
23-10-2009, 20:25
Bora bey getirecek arkadaş tanıdıkmı acaba?

Vallaha ben de başlıktan okudum.biggrin Tanıdık mı değil mi bilemem.Aslında bende sizin gibiyim.biggrin

Şimdi ihale bana kalacak diyede tedirginim.Halil bey artificial neden ki dedi? Siz kim getiriyor tanıdık mı dedinizrotflxzrotflxzrotflxz

Yanlız dediğim gibi ben Piwo nun Turkuazları ile gerçekten ilgileniyorum ve çok güzel bir o kadar da özel balıklar.Dediğim gibi Alman Turkuaz dediler mi duracaksınız.Tam bir klasik.

pankasyus
23-10-2009, 22:58
Arkadaşlar Allah nasib ederse 15 tane deneme partisi getireceğiz.
Saygılar

D-16
23-10-2009, 23:03
Uygar bey bende Piwowarski'ye mail yazdım fakat geri dönmedi deneme partisine ortak aranıyorsa katılımcı olurum sayıyıda arttırılabilir ? Yada getirme konusunda detayları paylaşırsanız bizlerde farklı organizasyonlar gerçekleştirebiliriz.

pankasyus
23-10-2009, 23:14
Arkadaşlar ,
Üzgünüm ancak evet Piwo her yere gönderiyor ancak bizde balık ancak gümrüğe kadar gelebiliyor. Buradan itibaren evraklar ve prosedürler başlıyor ki bu da balıkların katlanamayacağı bir süreç alıyor. Bizim bir arkadaşımız kendisi getirecek. Ben de zaten konuyu açarken ortak bulmak için değil ,getirecek arkadaş bulmak için açmıştım. Biz Piwo ile duisburg ta güzel bir sohbet etmiştik sağolsun kendisi bana yardımcı oluyor. Bu deneme partisinden sonra devamı olabilirse sizlere bilgi vereceğim.

D-16
23-10-2009, 23:19
Uygar bey teşekkürler. Umarım arkası gelir yada ülkeye giren balıkların yavrularından edine bilme imkanları bulunabilir. Sorun yaşamadan gelmelerini dilerim kolaylıklar.

carisma2234
23-10-2009, 23:53
Herkez bir alem valla :) herkezın gızılı bır arkadası var sırlar dunyası oldu dıscus camıası:)

Gule gule besleyın:)

Halil
24-10-2009, 00:16
Halil Bey Piwo genelde artificial olarak, yani anaçlardan ayrı yavruları çıkartıp üretir.

Tamam, şimdi anladım. :)
Bildiğim kadarıyla piwo suni üretimi sadece yeni edinmiş olduğu damızlıklarda uyguluyor.
Asıl üretimi bizim bildiğimiz gibi anac, mukoza tarzında yapıyor.
Yalnız piwo parazitsiz anaclardan parazitsiz yavru alıyor ve bunları pazarlıyor.
Ondan discus alanların coğu normal (parazitli) tanklarda besliyor ve sorun olmadığını belirtiyorlar.
Gerçi bende onların yalancısıyım, nasip olursa yakında kendim tecrübe edeceğim.
Yazdıklarımı okuyorumda Piwoya baya bir reklam yapmışım, Piwodan yüzdelikmi istesem. rotflxzrotflxzrotflxz

Saygılar

mustafa güneş
24-10-2009, 10:50
Herkez bir alem valla :) herkezın gızılı bır arkadası var sırlar dunyası oldu dıscus camıası:)

Gule gule besleyın:)

mesut gizli saklı yok ben getirtiyorum inşallah.:)

downhill
24-10-2009, 14:26
Sevgili arkadaşlar,
31 Ekim e kadar Piwo nun Red Turkuaz,Fire Red, Red snake ,Tefe ve High Body türlerinin 10 - 11 cm olanlarında ciddi bir kampanya yaptığını duyurmak istiyorum. Sitesinin sungebote başlığında açıklama ve resimler var. Öyleki 15 tanesi 399Euro. Bana bu fiyatlar kolay kolay bulunamaz gibi geldi. Ancak biri ya da birilerinin gidip alması gerekiyor. Bana bir koli balık getirebilecek arkadaşın Almanya ( sanırım en yakın Köln ) gidiş dönüş uçak bileti benden. Böyle bir imkanı olan varsa getirsin 2 koli, bu süper balıkları biz de üretelim.
Saygılar

Uygar abi aslında tam benlik bir organizasyon durumu var ama ne yazıkki bu aralar okulların açılmasıyla işyerinde epey yoğunum o yüzden gidemiyorum dışarı pek.Ama bakalım bi ara zaman ayarlayabilirsem gideceğim önümüzdeki ay içinde.Asıl amacım 20 tane kadar vahşi almak ama piwo'dan da birşeyler ayarlayacağım.Bi ara irtibata geçelim duruma göre benim öğrencilerden giden gelen çok oluyor isteriz getirirlerbiggrin.
Saygılar...

pankasyus
24-10-2009, 20:56
Erkan teşekkürler,
Piwo ya göre indirim 31 Ekim e kadar sürüyormuş. Ama daha sonrasında da balığı olur kanaatindeyim. Vahşi için Hustinx ( Belçika ) bu ay sonunda geliyor. Tefe green gelecek dedi ( Eric ). bana mail geliyor sana haber veririm.

cengaver
26-11-2009, 23:49
mustafa bey merhabalar
almanyadan balık getirtiğinizi yazmışsınız yanlış anlamadıysam
bu konuda nasıl bir prosudur gerekli siz nasıl bir yolla getirttiniz
biraz bilgi verebilirmisiniz

diskusman
27-11-2009, 00:18
http://www.diskuszucht-piwowarski.de/1904_bearbeite0.JPG
Bu resim beni öldürdü getirmeyi düşünen arkadaşlarla ortak olarak almak isterim...

cengaver
27-11-2009, 15:27
aynen bende ortak bir organizasyon içine girmek ve güzellerden edinmek isterim.
Bu konuda bilgili arkadaslar ön ayak olursa iyi olur

suat_001
08-01-2010, 18:04
Ne oldu arkadaşlar getiren ve getirttiren yokmu ses seda yok.