PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Su degerleri

erkan
14-06-2008, 21:22
Arkadaşlar,ph,kh,gh,iletkenlik bunların hepsiyle ayrı ayrı oynamamız mümkünmü yoksa birbirleriyle bağlantıları varmı?örnek gh x değerdeyken kh x değerde olur gibi yaklaşık ikiaydır su değerlerinin mantığını çözmeye çalışıyorum ama hala tam anlamış degilim en sade şekilde anlata bilirseniz çok mutlu olurum.şimdiden teşekkürler.

hakan60
14-06-2008, 22:27
Arkadaşlar,ph,kh,gh,iletkenlik bunların hepsiyle ayrı ayrı oynamamız mümkünmü yoksa birbirleriyle bağlantıları varmı?örnek gh x değerdeyken kh x değerde olur gibi yaklaşık ikiaydır su değerlerinin mantığını çözmeye çalışıyorum ama hala tam anlamış degilim en sade şekilde anlata bilirseniz çok mutlu olurum.şimdiden teşekkürler.

Slm.Bende epey uğraşlardan sonra işi çözdüm icon_lol Gh X iken KH yı bilemezsiniz.Birbirleri ile alakası yok.Ama KH ile PH ın alakası var.KH suyun bir nevi kararlılık kapasitesidir. yani Kh 4 ve üzeri ise PH ınız muhtemelen ya sabit kalır yada yükselme eğilimindedir.Kh 4 ün altında ise PH ınızda düşme olur.Bu değerler ile oynama imkanınız var ama kimyasal kullanmanızı hiç tavsiye etmem.En güvenli yol bana göre ayrı bir akvaryumda RO ile çeşme suyunu aşılayarak kullanmanız şahsen ben öyle yapıyorum.Eğer hala takıldınız nokta var ise bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

erkan
15-06-2008, 15:43
Hakan bey teşekkürler,ya en iyisi heralde birazda deneme yanılma yöntemi yazıların çogunu okudum birazda teorik çalışmam lazım galiba anladım kadarıyla hepsi ayrı ayrı degerler ve hepsiyle ayrı ayrı oynayabiliyoruz.kh nasıl düşürüp yükseltebiliriz?gh nasıl yükseltip düşürebiliriz?iletkenliği nasıl düşürüp yükseltebiliriz birde bunlarla oynarken digerlerinde oynama olmazmı örnek;iletgenligi düşürdümüzde ph,kh yada gh da oynama olmazmı?

hakan60
15-06-2008, 16:39
Hakan bey teşekkürler,ya en iyisi heralde birazda deneme yanılma yöntemi yazıların çogunu okudum birazda teorik çalışmam lazım galiba anladım kadarıyla hepsi ayrı ayrı degerler ve hepsiyle ayrı ayrı oynayabiliyoruz.kh nasıl düşürüp yükseltebiliriz?gh nasıl yükseltip düşürebiliriz?iletkenliği nasıl düşürüp yükseltebiliriz birde bunlarla oynarken digerlerinde oynama olmazmı örnek;iletgenligi düşürdümüzde ph,kh yada gh da oynama olmazmı?
Erkan bey iletgenliği düşürdünüzde KH-PH ta oynama olmaz ama GH da olabilir.GH-PH-KH bunları en güvenli düşürme yöntemi yukardada yazdığım gibi RO(arıtma) cihazı ile yapabilirsiniz.KH ı kimyasallar ile düşürme yöntemleri var ama ben hiç denemedim.Benim size sormak istediğim şey Diskuslarınız damızlık boydamı? ve sizin şu anki su değerlerinizi yazarsanız yardımcı olabiliriz.Çeşme sularında KH-PH ve GH bunlar baya yüksek özelliklede Tokat'ta,Ben size çeşme suyunun değerlerini vereyim aklımda kaldığı kadarı ile PH 7.8-8.2 arası,KH 10-12,GH 10-12,İletkenlik ise 320 civarında.Bizim çeşme suyunda su ilk alınıp ölçüldüğünde PH 7.0 fakat 3-4 saat su dinlendikten sonra ph 7.8-8.2 lere çıkıyor.Bu konu hakkında başlıkta açıp nedenini aramıştım arkadaşlardan biri sudaki klor gazından düşük çıktını gaz uçtuktan sonra ise PH ın yükseldini söylemişti.Aklıma yatmıştı bu ama sonradan anladımki klordan değil sudaki KH 10-12 çok yüksek ve buda zaman ilerledikçe PH ı yükselttiği kanısına vardım ve KH ı düşürmeye başladım.Nezamanki KH ı 4 ün altına indirdim ozaman PH 6.8-7.0 aralarında seyretmeye başladı.Tabiki günlük su değişimlerini aksatmadan yapmaya çalışıyorum.