PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gözde Puslanma

ibozi
13-06-2008, 09:38
Balıklarımdan bir tanesinde tek gözünde puslanma başladı, nasıl bir tedavi uygulamam gerekir? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Tamer
13-06-2008, 09:47
İbrahim, Merck marka toz metilen blue temin edersen, gözdeki puslanmayı tedavi edebilrsin. Kimya malzemesi satan yerlere bakmanı öneririm, nettede satan yerler olabilir, bi göz at istersen.

ibozi
13-06-2008, 10:09
Tamer toz metilen blue bir türlü bulamadım, ama hafta sonu inşallah bulurum. Hadi buldum diyilim, nasıl bir uygulama yapmalıyım.

discusturka
13-06-2008, 10:15
İbrahim, Fatih te Teknik akvaryumun karşısında (hafif çapraz) Eski bir Eczane var oradan temin edebilirsin yada Eminönünde kimyasal satan yerlerde var. Isıyı 32 C ye çıkarıp metilen uygula ve 3 gün bekle , su değişimi yapma, büyük ihtimal düzelecek. 3 gün sonunda azar azar su değişimine başlarsın. Sağlıkla kal...

ibozi
13-06-2008, 12:51
Selçuk, metileni ne kadar uygulayacağım? kaç litre suya ne kadar?

Tamer
13-06-2008, 13:01
İbrahim toz metileni çok az az ekle suya pirinç tanesi kadar çay kaşığının ucuyla, suyun rengi ne çok açık mavi nede çok koyu lacivert olmalı, kesinlikle koyu olmasın sudaki görüş mesafesi düşmemeli, bunu göz kararı yapmalısın, ben 100 litreye 1 pirinç tanesi kadar ekliyorum.

ibozi
13-06-2008, 13:57
Teşekkürler arkadaşlar, metileni bulursam her aşamayı fotolayıp burda yayınlayacağım.

Kagan
13-06-2008, 23:01
ilaçtan önce bence su değişimleri ile başlayın. Puslu göz çoğu durumda kötü su şartları yüzünden olur. Su değiştirince de geçer. Lütfen ilk çözüm olarak kimyasallara saldırmayın.

b@yko
14-06-2008, 08:56
Kaana katılıyorum su değişmleri ile başlayın ısıyı 32 ye çıkarın.Düzelmediği taktirde metilen uygulayın. Geçmiş olsun kolaylıklar dilerim.

ibozi
23-06-2008, 15:19
Arkadaşlar, balığı önce 32.5 derecede 3 gün boyunca tuttum, 3 gün boyuncada hergün %50 su değişimi yaptım eklediğim suda aynı sıcaklıktaydı ama bir değişiklik olmadı. Daha sonra 100 litrelik bir suda metilen uygulaması yaptım, 36 saat sonra balıkta yanlış giden bişeyler farkettim ve ilaçlı sudan çıkarttım, çıkarttığımda durum tam bir felaketti. Tüm yüzgeçlerde erime başladığı gibi diğer gözdede puslanma olmuş. Şu anda tekrar ana tanka aldım, tank içinde bir saha bir sola çarparak yüzmeye çalışıyor, umarım düzelir. Benim gibi discusta acemi olanlara bu tür uygulamaları tavsiye etmiyorum, mutlaka profesyonel birinden yardım alsınlar.
En favori balığımdı, şu anda akvaryumun yanına bile yaklaşmak istemiyor canım.

Tamer
23-06-2008, 16:10
İbrahim Merck Metilen blue, yüzgeç erimesi yapmaz, çok aşırı doz aşımı olmadıysa balık üzerindede olumsuz bir etki doğurmaz, kaldıki aşırı metilenli suda bir çok üretici yavru çıkartıyor metilenli suda larva büyüyor, yüzgeç erimesini ve balığın diğer gözündeki puslanmayı metilene bağlama...bu viral veya bakteriyolojik bir durumda olabilir, giden gider kalan sağlar bizimdir diyeceksin, sen kurtarmak için elinden geleni yaptın, çokta kafana takma...

ibozi
23-06-2008, 17:09
Tamer1,5 gün önce sapa sağlam olan balığın, şimdiki halini görsen tanıyamazsın, kullandığım metilen blue akvaryumcudan 1-2 kullanımlık aldığım markasız bir tozdu. Büyük ihtimalle dozaj aşımı yaptım yada kalitesiz bir tozdu.
Valla ben yavru balık bile öldüğünde krize giren birisiyim bu balık giderse gerçekten çok üzeleceğim.
Şu anda ana tanka aldım, hergün % 50-60 su değişimi yapıyorum. Yemde yiyemiyor (yemek istiyor ama göremiyor sanırım). Yakalayıp ağzına bir iki adet vitaminli bits atma düşüncesi içerisindeyim bilmiyorum ne derece doğru olur.

dexterturkey
23-06-2008, 20:05
İbrahim balığına gerçekten çok üzüldüm. Bu konuda ne kadar hassas olduğunu biliyorum büyük geçmiş olsun umarım düzelir.

Kagan
24-06-2008, 00:13
akvaryum geçişlerinde umarım sıcaklık şoku yaşamamıştır. Çünkü şu anda denge olayını da bozmuş gibi görünüyorsunuz. Tankınız bitkili değilse iyotsuz tuz ekleyin. Isıyı tekrar ediyorum yükseltmeyin. Bakteriyel bir durum olduğuna emin olmadan sıcaklıkla oynamayın. Tuz miktarını 10 litreye 1 tepeleme yemek kaşığı ile sınırlayın.

Balık yiyor mu? Karında çöküklük varmı? gözde ve etrafında şişme varmı? Akvaryumun yüksekliği nedir? Yani kaç cm su var? Belki su yüksekliğini de düşürmenizi isteyeceğim. Balığa mümkün olduğunca dokunmayın. Yem yedirmeye çalışırken başka yerleri de bozabilirsiniz.

Su değişimine devam edin. Belki 1-2 derece (ama maksimum bu kadar) soğuk su ekleyin su değişimlerinde.

Su değişimlerinde değiştirdiğiniz su oranında tuzu yenileyin. Yayın akşam mutlaka gelişmeleri yazın. Bir de çok kaliteli bir fotoğraf istiyorum. Belki birşey görürüz...

Tamer
24-06-2008, 10:39
akvaryum geçişlerinde umarım sıcaklık şoku yaşamamıştır. Çünkü şu anda denge olayını da bozmuş gibi görünüyorsunuz. Tankınız bitkili değilse iyotsuz tuz ekleyin. Isıyı tekrar ediyorum yükseltmeyin. Bakteriyel bir durum olduğuna emin olmadan sıcaklıkla oynamayın. Tuz miktarını 10 litreye 1 tepeleme yemek kaşığı ile sınırlayın.

Balık yiyor mu? Karında çöküklük varmı? gözde ve etrafında şişme varmı? Akvaryumun yüksekliği nedir? Yani kaç cm su var? Belki su yüksekliğini de düşürmenizi isteyeceğim. Balığa mümkün olduğunca dokunmayın. Yem yedirmeye çalışırken başka yerleri de bozabilirsiniz.

Su değişimine devam edin. Belki 1-2 derece (ama maksimum bu kadar) soğuk su ekleyin su değişimlerinde.

Su değişimlerinde değiştirdiğiniz su oranında tuzu yenileyin. Yayın akşam mutlaka gelişmeleri yazın. Bir de çok kaliteli bir fotoğraf istiyorum. Belki birşey görürüz...

Kağancım merhaba, Tuz miktarı 10 litreye 1 tepeleme yemek kaşığı yazmışsın, sen hepimizden eskisin, tecrübene güvenmediğimden değilde acaba dedim 100 yazacaktı bir sıfır eksikmi çıktı:rolleyes:

Kagan
26-06-2008, 01:53
Yok Tamer ne yazdığımın farkındayım merak etme :). Eğer arkadaş eksik birşeyler anlatmıyorsa balığın tüm dengesi şaşmış durumda ve ozmoz dengesini düzeltmesi lazım. Bu kullandığı ilacın ne olduğunu da bilemiyorum ve belli ki balık bu ilaçtan çok olumsuz etkilenmiş. Bu amaçla da 100 litreye 1 yemek kaşığı hiçbir işe yaramaz. Aslında 100 litreye 1 yemek kaşığı önleyici/koruyucu tadında kalır birçok durumda. Tuz kısa süreli şok tedavilerinde çok etkilidir. O yüzden de zaten sürekli gelişme istiyorum ki belki tuzu durdurup sadece temiz suya döneceğiz.

Bir tekrar daha yapıyım; eğer mesajarı okursanız bize mutlaka sürekli gelişmeleri bildirin. Eğer acemiyseniz (ben öyle anladım) sakat bir durum olmasın ve tam olarak yaptıklarınızı adım adım yazın buraya.

ibozi
26-06-2008, 10:39
Arkadaşlar balığı şu anda babadan kalma yöntemlerle iyileştirmeye çalışıyorum. Başarılı olursam neler yağtığımı anlatırım. Şu anda tek göz normale döndü, en azından yem yemeye başladı, rengi birazda olsa yerine gelmeye başladı. Metilenli suda başlayan kuyruk ve fin erimeleri durdu.

Şuanki tedavinin ana maddesi tuz oda 20 litreye 1 tablet.

ibozi
07-07-2008, 13:58
Tam balık iyileşiyor derken bir haftalık yokluğuma dayanamamış. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.