PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akvaryumu taşımak

rusenali
11-06-2008, 20:52
Merhabalar,

Evi taşımamdan dolayı şu an mevcut akvaryumumu nasil bir şekilde taşısam diye düşünmekteyim. Tavsiyelerinizi bekliyorum nasil bir yol izlesem ?

discusturka
11-06-2008, 23:25
Akvaryum ölçüleriniz nasıl, özellikleri ve filtrasyon hakkında bilgi verir misiniz?

Discusmania
12-06-2008, 00:24
Merhabalar,

Evi taşımamdan dolayı şu an mevcut akvaryumumu nasil bir şekilde taşısam diye düşünmekteyim. Tavsiyelerinizi bekliyorum nasil bir yol izlesem ?

Akvaryumun kendini nakletmek mi, yoksa discusları sorunsuz nakletmek mi?

best16
12-06-2008, 02:07
Ali Bey,ben üniversitede kaldığım evden ev sahibi vasıtasıyla çıkarıldım başka bir eve akvaryumum 450 lıtre içinde 4 tane genc discus vardı.İlk önce discuslarımı 10 litrelik kovaya koydum hava taşını bağladım bide ısıtıcısını..Evi taşıyana kadar öle kaldılar..Ana tanktaki suyun 150 litresini damacanalara depoladım:)kalanını boşalttım öle naklettım sonra dınlendirerek suya aşılama yaptım.discuslarım stres yaşamadılar sonucunda zor oldu ama gusel oldu...

hakan60
12-06-2008, 17:10
Ali bey bende temmuzda lojmana çıkacağım,benim aklımdaki planda şu an tankta bulunan suyun götürebildiğim kadarını damacanalar ile götürmek,balıklarıda akvaryumu kurup hazırlayana kadar 100 lt küçük akvaryumda kendi sularında bekletmek.Akvaryumum 330 lt yarısını götürebilirsem yeterli gibi geliyor daha sonra balıkları nakledeceğim ve balıkları koyduktan sonra sabah ve akşam günde 2 kez olmak üzere yavaş yavaş su eklemek günde 60 lt eklersem tahminen 3 günde tamamlarım tamamını.Benim planım bu eğer yanlış yaptığım birşey varsa arkadaşlar düzeltirse sevinirim.

rusenali
12-06-2008, 21:09
Akvaryum ölçüleriniz nasıl, özellikleri ve filtrasyon hakkında bilgi verir misiniz?

100x50x35 ölçülerin de ehim 2213 dış filtre ve pipo filtre bulunmakta.

rusenali
12-06-2008, 21:18
Akvaryumun kendini nakletmek mi, yoksa discusları sorunsuz nakletmek mi?

Aslında taşındığım eve 400 lt + sump lu bir sistem yaptırıyorum.C.tesi taşınıyorum p.tesi veya salı günüde yaptırdığım akvaryumum gelecek :)

Yeni akvaryumun oturması mevcut balıkların idamesi gibi sorunlarım var.

Discusmania
12-06-2008, 22:16
Ali bey, şu anki tankınızda su değişim oranını ve sıkılığını arttırın, çektiğiniz sular ile yeni 400 lük sumplu akvaryumun yarısını peyder pey doldurun ve sistemi çalıştırın geri kalanını çeşme suyu ile doldurun, sonra 20-25 litrelik kovalardan alın 2-3 tane, her birine şu anki akvaryumunuzdan su çekin, içine 4-5 balık gelecek şekilde alın ve yeni tankınıza taşıyarak nakledin yeni tanka bemiks kompoze ampulden bir tane koyun, nakli karanlıkta yapın ve ışık açmayın sabaha her şey normal olarak karşınızda duracaktır.

discusturka
13-06-2008, 00:03
Ali Bey sump unuza şu anki dış filtrenizden aşılama yapmayı da ihmal etmeyin.