PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ev yapımı yem

Aytek
07-10-2009, 22:02
Arkadaşlar,ev yapımı olarak bizlerin yaptığı değişik karışımlar (dana yüreği,karides,vb)discuslarımıza ne ölçüde kullanılmalıdır? özellikle ev yapımı olan hayvansal ürünler (dana yüreği vb) ve deniz mahsülleri(alabalık vb)' nin her gün kullanımı iç parazit ve akabinde buna benzer rahatsızlıklara yol açarmı?

discus doktoru
07-10-2009, 22:26
Aytek bey sizinde söylediğiniz gibi dana yüreği,karides v.bg etsel ürünler discusda iç hastalıklara yol açabiliyor.Ama bu aşırı kullanımlarda ve kuru yem kullanılmadığında meydana gelir.Kesinlıkle kuru yem kullanılmalıdır.Haftada 2-3 kere o da az olmak kaydı ile sadece dana yüreği veriyorum ben.Ana besin kesinlıkle kuru yem.Verdiğim dana yüreğide bir küp şeker ebadında.Bu miktarı 2veya 3 gün veriyorum.Gün derken gün içinde 1 kez veriyorum.Geri kalan zamanlarda sadece kuru yem çeşitleri ile besleniyorlar.

Aytek
08-10-2009, 01:23
paylaşım için Teşekkürler Birol bey

mycunda
08-10-2009, 09:02
arkadaşlar ben 2 aydır dana yüreği karides alabalık kırmızı biber bemix anpül haşlanmış ıspanak az miktar bezelye suprilina bide fazla kaçırmışım 12 diş sarmısak :D veriyorum ve bu karışımı sabah akşam veriyorum herhangibir sıkıntı yok hatta balıklarımın renkleride gayet canlı dışkıları çok iyi bence sarmısak paraziti ortadan tamamen kaldırıyor bence discus için hem ucuz hem saglıklı daha iyi bir yem yok saygılarımla.

BlacklighT
11-10-2009, 20:13
Dana yüreğini bende kullanıyorum.Ama acemi olduğum için ilk karışımıma karides'i ekleyemedim.Sadece yürek,sprilunave sarımsak.
Ben bu mamayı sadece dip çekimi yapacağım zamanlar veriyorum.Suyu gerçektende hatrı sayılır derecede kirletebiliyor.günlük 1 defa akşam veriyorum.3 adet discusum var.Bende küp şeker miktarı kadar verebiliyorum.Kısa bir sürede tüketiyorlar.

xxxobiwanxxx
12-10-2009, 03:19
Dana yüreğini yavrularda kullandığım için günde 2-3 kere kullanıyorum.Sabah ve akşam ise kuru yemler ile besliyorum.Daha önceki yemleme periyodlarımda günde 4-5 kere kullanıyordum.Sık kullanım sonucu parazit sorunları oluşunca dana yüreği kullanımını düşürdüm.Bu birazda kendi gözlemlerinize dayanıyor.Sık sık balıklarınızın dışkısının şeklini kontrol ederek yemleme çeşitliliğini kendiniz belirleyebilirsiniz.