Orijinalini görmek için tıklayınız : acaba üstesinden gelebilirmiyim?
arkadaşlar ben yıllarca tatlı su akvaryumları ile uğraştıktan sonra bi hevesle deniz akvaryumu aldım ama sıcaklar yüzünden ve soğutucu fiyatlarının alıp başını gitmesi yüzünden akvaryumcum ile görüşüp balıkları ve diğer canlıları iade etmeye karar verdim çünkü artan sıcaklık canlılarımın yavaş yavaş ölmesine neden olmaya başladı bunun böyle erkenden ve durup duruken başlayacağına ihtimal vermiyordum ama malesef başıma geldi. Sizden bana fikirlerinizle yol göstermenizi rica ediyorum deniz canlılarını iade edince discus'a dönsem sizce bunun altından kalkabilirmiyim deneyimlerim bunun için yeterli midir, discus benim için de zor bir yolmudur ve bu benim için bir geri adımmı oldu yoksa aynı tadı hatta daha fazlasını alacağım deyip içimi rahatlatabilirmiyim? Tam yol ayrımı öncesi sizlere danışmak uygun olur diye düşündüm.
Tuzlusuculardan 1 kişi daha kazandık desenize...icon_lol:p
abdurrahman
10-06-2008, 18:33
Aramıza hoşgeldiniz biggrin.
Baştan aramıza hoş geldiniz. Eherki diskus bakmayı düşünürseniz baktığınızda daha önce neden bakmamışım diyebileceğiniz balık türüdür. Siz başlayın bizler yardımcı olmaya çalışırız.
Discusmania
10-06-2008, 22:15
Kesinlikle bakmayı becerirsiniz , sanıldığı kadar zor değil ;)
hakanserin
11-06-2008, 08:12
Aynen katılıyorum.Başlamadan gözünüzde sürekli büyür.Başladığınız anda,tecrübe kazandıkça keyfiniz katlanacaktır.Emin olun zor diye birşey yoktur.Şimdiden hayırlı olsun... ;)
discusturka
11-06-2008, 13:15
Boşa geçen yıllarınız için çok hayıflanacaksınız ama zararın neresinden dönseniz kardır:D Tekrar hayırlısı olsun:)
diskusman
11-06-2008, 13:28
Aramıza hoşgeldiniz
Vedat Yılmaz
11-06-2008, 14:01
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.Tuzlusu da yaşadığınız kayıplardan dolayı geçmiş olsun.
Discus sanıldığı kadar zor bir balık değildir ve eminim başarıya ulaştığınızda çok daha fazla zevk alacaksınız.biggrin
Çok iyi isabet olmuş kararınız bende sizin gibi zor diye discusla tanışamam 2 -3 sene geç oldu.:D
carisma2234
11-06-2008, 15:35
Hayırlısı olsun sevindim sizin adınıza doğru bir karar sandığınız kadar zorlanmıyacağnızı düşünüyorum en azından bende oyle oldu:) üstadlar her türlü sorunuza cevap vericeklerdir. Kurtulun hamsilerden doğru bir karar olucak emin olun:)))
BoraBahcekusu
11-06-2008, 20:28
Valla en doğru kararı vermiş olacaksınız.Ben de sizin gibi düşünüyordum ilk başlarda ama üstadlar her şekil ve şartlarda her zaman yardım cı oluyorlar sağ olsunlar.
:D herkese çok teşekkür ederim. Cevaplarınız çok aydınlatıcı oluyor. Bende dün acaba doğru mu yapıyorum diye bir interzoo ya bir deep'n blue ya gidip geldim bir discusları bir deniz akvaryumlarını izledim. Beni asıl üzen şey tatlı su akvaryumlarındaki bu zavallı görünüm şu içine plastik saçmalıklar doldurulmuş renk renk olmuş doğallıkla alakası olmayan akvaryumlar beni soğutuyor halbuki deniz akvaryumlarında yapmaya çalıştığımız şey ışığıyla kayalarıyla, dekoruyla ve ekosistemiyle olabildiğince okyanusu simüle etmekti o görüntü o kadar doğal oluyorki içine süs olarak ne atarsanız atın o kadar sahte görünüyorki çıkarmak zorunda kalıyorsunuz. Ben deniz akvaryumunda edindiğim bilgiyi aynen burdada kullanmak istiyorum yani kesinlikle hiç bir plastik aksesuarı kullanmayacağım ve olabildiğince doğal bir görüntü olmasını sağlayacağım yoğun bir bitkilendirme yapmak dibine kum doldurmak gibi düşüncelerim var cama cam akvaryumlarda pek çekici gelmiyor ama discusları bitkili akvaryumda beslemek çok zormuş ne kullanabilirim kök ve kuvars kumundan başka bilmiyorum bazı discus akvaryumları görüyorum bol bitkili ama bunların show akvaryumları olduğu söyleniyor. Ben discus ve neon odaklı ve aynı zamanda bitkili tercihende yüksek bitkilerle oluşturulmuş bir sistem kurmak istiyorum he birde utanmadan co2 difüzörü gibişeyler kurmam gürültü olur bitkiler kendi kendine büyüsün diyorum :). Bu konuda değerli üstadlarımızın desteğine sık sık başvuracağım yanıtlayan herkese tekrar teşekkür ederim.
discusturka
12-06-2008, 08:43
Sevgili "onyx" eğer bitkili bir discus akvaryumu kuracaksan co2 sistemi koyman kaçınılmaz. Nasıl deniz akvaryumuna proteinskimmer koymak zorundaysan buda öyle bir şey. Discus akvaryumlarından her discus severin beklentisi farklıdır. Discus öyle bir balıktır ki tanka hiçbirşey koymasanız bile o tankı doldurur, balık seyretmek isteyen discus severler cama cam , daha farklı beklentileri olanlar bitkili akvaryum kurar. Kesin kararından sonra buradaki bütün discus severler yanında olacak, bundan emin ol :)
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.