Orijinalini görmek için tıklayınız : balıklarımı kuru yeme nasıl alıştırabilirim?
Merhabalar;
Yaklaşık 8-9 aylık 10 adet discusum var. Balıklarımı şu anda sitede tarif edilen ev yapımı yem ile beslemekteyim. Geçen hafta sera`nın discus yemini aldım balıklarım tek yönlü beslememek için. Balıllarım yeme hiç bir tepki vermedi bende hemen yemleri tekrar dipten çektim. Dünde sarımsağı ezerek yemleri içine attım daha sonra yemleri seçerek balıklara verdim yine balıklarım bu yemede tepki vermedi. Benim öğrenmek istedim siz değerli dostlardan balıkları hazır yeme geçirme fikrim doğru mu? Eğer bu balıklar hazır yeme geçecekse bu işi nasıl yapmam gerekiyor?
Ben 1.5 2 cm iken kuru yem diye tabir edilen yemleri biraz havanda ezip vermeye başlıyorum. Onlar yemesede siz ısrarla verin. Bu arada başka yemde vermeyin. Muhakkak yiyeceklerdir. Aç balığın yem seçme gibi bir şansı pek olmuyor malesef.
Şenol Dalkıran
28-09-2009, 22:41
8-9 ay hiç kuru yem almamış discusları alıştırmak zordur ama imkansız değildir tabi.Bu arda niye kuru yem vermediniz merak ettim tek yönlü beslenme gelişim için çok doğru bir karar değil.Barış beyin dediği gibi ısrar önemli birde dana yüreğini bir süre vermeyin,kuru yemleri atın ve hemen çekmeyin onlar dana yüreği gibi çok çabuk suyu bozmazlar.1-2 tanesi yem almaya başlayınca diğerleride yemeye başlarlar.
fiscuscu
29-09-2009, 20:37
Murat bey bir çok arkadaşımızın hatası ev yapımı yeme herşeyi karıştırıyorlar ama kuru yem karıştırmıyorlar.
size nacizane tavsiyem balıkları zorlamayın bir dahaki ev yapımı yeminizin içine balıklara vermek istediginiz yemden bir miktar ezip karıştırın
onlar yürekle birlikde o tada ve kokuya alışsınlar.
göreceksiniz daha sonra verdiginiz her kuru yemi afiyetle yiyeceklerdir.
(bu öneri zorla degilde severek yedirmek içindir):D
murat250471
30-09-2009, 15:16
Arkadaşlar aynı sorun bende de var 12 cm lik red melonum yem seçiyor. kuru yem yemeyip canlı tupifex leri çok güzel yiyiyor. su degerlerim normal. şimdi akvaryumcunun tavsiyesi üzerine iştah açıcı spectrum discus formula adlı yemi kullanıyorum 2 gün oldu bakalım ne olacak tşkrler.
murat250471
01-10-2009, 10:07
bu gün kuru yem yemeyen red melonum tetra yem yemeye başladı tek tük. inş devamı gelir. sabah akşam spectrum discus formula veriyorum.
pharmoza
14-10-2009, 12:21
En bilinir ve kesin çözüm olan yöntem tabikide aç bırakmak.Ve sonrasında sabah akşam harici öğünlerini kuru yemle desteklemek ve azda olsa öğlen öğününde yürek karışımı verebilirsiniz.Ben en iyi ve en sağlıklı ivmeyi bu şekilde alıyorum.dana yüreği karışımını verirken su kalitesini de gözden kaçırmamak gerekir ayrıca.
Bilgisini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Kuru yemle besleme işinde çok başarı sağladığımı söyleyemem, Sera discus granül aldım yemediler, Tetra discus bits aldım bir kaç balık yer gibi yaptı onuda yemediler, spectrum pelet discus formula aldım hiç dokunmadılar sanırım balıklarıma tekrar ev yapımı yem vermeye başlayacağım. Ev yapımı yemi vermeye başlamadan önce başka marka yem tavsiye edebilirmisiniz? Yada sadece balıklarımı kurutulmuş kan kurdu ile beslememde sakınca var mı?
Murat Bey, kuru yeme alıştırırken ümidinizi kesmeyin çünkü o ilgi gösterir gibi yapıp yemeyen veya tüküren balıklarınız siz azar azar vermeye devam ettikçe alışıyorlar. Bir de bakıyorsunuz kuru yem kutusunu elinize alır almaz cama geliyorlar;) Benimkiler en çok Sera Discus Granulat'ı sevmişti, bu yemle kuru yeme başladılar. Ardından az az pul yem de ilave ettim diyetlerine, tuhaflarına gitse de yediler. Sonra Tetra'ya geçtim ve besleyicilik bakımından en iyi sonuç aldığım bu yem oldu. Geçenlerde Tetra yem bitti bir süre alamayıp da yakınlarda bulamayınca Seranın yemini almak zorunda kaldım nasıl olsa seviyorlar diye. Ömürlerinde ilk kez kuru yem yiyor gibi yaptılar, ilk yedikleri kuru yemeicon_lol Yani siz hiç ümidi kesmeyin ama bu arada aç da bırakmayın. Dana yüreğiyle beraber (miktarını azaltarak) az biraz da kuru yem atın. Dana yüreğini bitirdikten sonra karınları acıkınca er ya da geç kuruyu da yiyecekler...:)
Bora TK.
26-10-2009, 19:41
Murat bey bir çok arkadaşımızın hatası ev yapımı yeme herşeyi karıştırıyorlar ama kuru yem karıştırmıyorlar.
size nacizane tavsiyem balıkları zorlamayın bir dahaki ev yapımı yeminizin içine balıklara vermek istediginiz yemden bir miktar ezip karıştırın
onlar yürekle birlikde o tada ve kokuya alışsınlar.
göreceksiniz daha sonra verdiginiz her kuru yemi afiyetle yiyeceklerdir.
(bu öneri zorla degilde severek yedirmek içindir):D
Erhan abi sen işi biliyorsun,
Benbirkeresinde evde çiklet yemleri pul yemler falan vardı. Verecek balıkta yoktu. Dedim bunlarıda katayım yüreğe. Baya alacalı bulacalı bir yem yaptım. Açıkçası o yeme karşı olan ilgiyi başka hiçbiryemde bulamamıştım. Elinizde butür kullanılmayan yemleride bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Zaten temel olarak içerik aynı. Genelde protein oranında farklılık oluyor ve bitki yoğunluğu oluyor.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.