Orijinalini görmek için tıklayınız : Yem Yemiyor (Acil)
Merhaba arkadaşlar dün iki aydır hazırladığım akvaryuma 5adet discus aldım. Ph ve Isıyı eşitledikten sonra tanka aldım.
Akvaryumcuda Discuslara özellikle yem vermesini söyleyip öyle aldım. Yaklaşık 20 adet balık vardı yem atıldığı zaman hepside yeme doğru yöneliyodu.
Benim aldığım balıklarımdan bir tanesi yem yemiyor!
Diğer dört tanesi çok güzel yiyorlar ama bir tanesi yeme bakmıyor bile hiç ilgi göstermiyor.(acaba akvaryumcuda da mı yemiyodu ben gözden kaçırmış olabilirmiyim?)
Bu konuda bana ne önerebilirsiniz. Şu andan itibaren ne yapmalıyım?
Yeni tanka geldi diye nazlanıyo desem diğerlerinde niye böyle bişey yok.
Acaba balığım hastamı yoksa yeni yerine alışamadımı?
Eğer hastaysa ne olabilir ve nasıl bir yok izlemeliyim.
Lütfen acil yardım istiyorum.
Merhaba arkadaşlar dün iki aydır hazırladığım akvaryuma 5adet discus aldım. Ph ve Isıyı eşitledikten sonra tanka aldım.
Akvaryumcuda Discuslara özellikle yem vermesini söyleyip öyle aldım. Yaklaşık 20 adet balık vardı yem atıldığı zaman hepside yeme doğru yöneliyodu.
Benim aldığım balıklarımdan bir tanesi yem yemiyor!
Diğer dört tanesi çok güzel yiyorlar ama bir tanesi yeme bakmıyor bile hiç ilgi göstermiyor.(acaba akvaryumcuda da mı yemiyodu ben gözden kaçırmış olabilirmiyim?)
Bu konuda bana ne önerebilirsiniz. Şu andan itibaren ne yapmalıyım?
Yeni tanka geldi diye nazlanıyo desem diğerlerinde niye böyle bişey yok.
Acaba balığım hastamı yoksa yeni yerine alışamadımı?
Eğer hastaysa ne olabilir ve nasıl bir yok izlemeliyim.
Lütfen acil yardım istiyorum.
Ebubekir bey,bu ne telaş :) Lütfen olayı biraz akışına bırakın,daha dün aldığınız balık bugün yem yiyecek diye bir sart yok.Benim discularımın transferden sonra,1 hafta yem yemediğini biliyorum.Şu an yem yemiyor diye müdahale etmek gereksiz.Balığınızı 1 hafta gözlemleyin,yem yemezse belirtilere göre bir tedavi uygularız.Saygılar
Alininde dediği gibi panik olacak bir şey yok:) 1 ampul bemix ekleyin, ve dipte pislik bırakmayın, az az yemleme yapın %10 dan fazlada bu günlerde su değiştirmeyin:)
Ali bey teşekkürler rahatlattınız beni.
bir şey daha sormak istiyorum. Aldığım balıklar5-6cm. bir heves artemia almıştım. bu balıklar artemia versem bi sorun olurmu?
Ebubekir bey,canlı artemia 8-9 gün den 1.aya kadar verilebilen bir yemdir.5-6 cm balığın artemia bulup yemesine imkan yok.Suyunuzu bozmaktan başka bir işe yaramaz.saygılar
tekrar teşekkürler Ali Bey
Tamer Bey, Ali Bey
Biliyorum çok telaş yapıyorum ama elimde değil ben bu tankı hazırlamak için iki ay forumlardan araştırma yaptım iki ayda akvaryumu kurduktan sonra suyun oturması için bekledim ve araştırdım.
Lütfen telaşımı mazruz görün. Bugün iki gün oldu ama hala o balık yem yemiyor diğerleri yiyo ama o malesef yemiyo. Artı olarak kütügün arkasına saklanıyo ısıtıcının yanında saklanmaya çalışıyo. Hatta kütüğün altında bir yer var oraya dik sığmıyo yan giriyo saatlerce orda yan yan bekliyo.
Sormak istediğim. Neden diğerleri normalde o değil. Yani bir tanesinin o şekilde davranması rastlanan bi durum mu?
Birde diğerlerinin dışkısı kırmızı ve katı onunki ise beyaz!
Lütfen yardım edin! Ali Bey Tamer Bey
esertturk
08-06-2008, 23:57
Bir adet karantina akvaryumunuz varsa flagy veya nidazol benzeri bir antibiyotik ve bemix kompoze B vitamini takviyesi ile bir iki gun ayirmanizi öneririm.Yonetici arkadaşlarında yazısını beklerseniz daha yararli olacaktir.Kolay gelsin.
Strees akabindede içparazit başlangıcı olmuş, yem almayışının sebebide bu imiş, aslında stresten yem almıyor ve hastalık açığa çıkıyorda diyebiliriz, yapacağınız şey balığı tanktan çıkarmak, ayrı bir 100 litrelik tanka alın ısı 32 C çıkartın ve metranidazol tedavisi uygulayın.
Birşey daha hatırlatıyım, bu şekilde balık hastalandıran ve ölürse öldüren ilk siz olmayacaksınız, kurtarmak için elimizden ne gelirse yaparız, ama unutmayın doğada her doğan 100 yavrudan belki 1 tanesi hayatta kalıyor, tanklarda doğan her 100 yavrudan belki 10 tanesi ergen boya gelebiliyor,bu yüzden aşırı panik yapmanıza gerek yok:)
Tamer Bey
İlk olarak malesef karantina akvaryumum bulunmamakta. (büyük ihtimalle 50lt'lik bir akvaryum alabilirim)
Bu metranidazol dediğiniz ilacı nasıl temin edebilirim. Her eczanede bulunur mu? Fiyatları nedir?
Son olarak Ali Bey ana tankda direk ağızdan enjekte etmekten bahsetmiş. Bu bahsi geçen ilacı Nasıl kullanmalıyım ana tankta ağızdan mı yoksa karantina tankındamı ve bunun dozajı ne olmalı.
Lütfen Yardım Edin
Ebubekir bey, metranidazol eczanelerde fagyl isimli ilaç olarak satılıyor, pahalı bişi değil 3-5 ytl filan olması lazım, karantina tankınız yok ise ana tankta balığınıza ağızdan enjekte edebilrsiniz, 1 tableti akvaryumdan alacağınız yarım çay bardağı suda iyice eritin, enjektörle çekip balığın ağzından verin, 12 saatte bir 4gün üst üste bunu tekrarlayın.
Teşekkürler Tamer Bey
Bugün 3. gün oldu. Gelişmeleri burdan bildiririm. Gerekirse Yardımınızı isterim.
Size kolay gelsin.
Süleyman Çam
09-06-2008, 11:36
Ebubekir bey, metranidazol eczanelerde fagyl isimli ilaç olarak satılıyor, pahalı bişi değil 3-5 ytl filan olması lazım, karantina tankınız yok ise ana tankta balığınıza ağızdan enjekte edebilrsiniz, 1 tableti akvaryumdan alacağınız yarım çay bardağı suda iyice eritin, enjektörle çekip balığın ağzından verin, 12 saatte bir 4gün üst üste bunu tekrarlayın.
5-6 cm balığa 1 tablet yani 500mg flagy biraz fazla değilmi sizce?
Süleyman Bey sizce normal olanı ne?
Süleyman Çam
09-06-2008, 12:08
Ebubekir bey bana oran fazla gibi geldi. Tamer bey 1 tablet diyorsa normali odur.
Saygılar...
5-6 cm balığa 1 tablet yani 500mg flagy biraz fazla değilmi sizce?
5-6 cm balığa aslında ağızdan enjektörle ilaç verilmeside zor, yanlışın başına gidecek olursak, sıralayacak çok şey var mesela, örneğin neden metranidazol, ya bu beyaz dışkının nedeni capillaria ise ozaman ne olcak....bütün bu tedavi boşa gidecek.
Şunumu demek doğru olur, balığınızın dışkısını alın bir labratuara götürün, bu beyaz dışkıya sebeb flagellate lermi yoksa capillariamı onu öğrenin eğer flagellate ler ise flagyl, yok capillaria ise levamisol hcl kullanın, yada aslında tedavi başlıklarına karışmamak mı en doğrusu bilemiyorum, çünki öle anlar oluyorki verdiğiniz method işe yarasa allahtan kötü olsa kuldan durumuna düşebiliyor....
5-6 cm balığa ağızdan 1 tabletilaç verdim verilir, hiç birşey olmadığı gibi 15-16 cm balığı ağızdan yarım tablet flagy verirken öldüğünüde biliyorum, ilaç zehirleyedebilir, karantina yapın dedik 100 litrelik tank yok dediniz, daha nedenir bilemiyorum:)
Benim şahsi kanatim;
Diğer balıklar balığınızı güçsüz gördükleri için yeme yaklaştırmıyorlar ve yem yemeyen balıkda yeme yaklaşamıyor çünkü yaklaşamayacağı ona iletildi bile.. Eğer çok acil bir şekilde akvaryum içinde bir değişiklik yapmazsanız örneğin balık artırımı olabilir çünkü diğer balıkların dikkati dağılacaktır, eğer geç kalınmadıysa balığınız yaşar yoksa ölecektir. Başıma bir çok kez geldiği için yazdım.Yine benim şahsi kanatim bu balığın ilaçla hiç bir ilgisi yok diye düşünüyorum.
Flagy sanırım iç parazitlerde kullanılır ki yazılanlardan iç parazit olduğunu sanmıyorum.
Eğer balık belli bir süredir dğer balıklarınızla birklikte örneğin 3-5 ay gibi birlikte yem yediler ve bu sonradan olduysa böyle bir olayda da dış parazitten şüphelenirim. Böyle bir durumda 10-12 litre su içine bir adet permasol eriterek balık 1,5-2 dakika içinde tutulur ise düzelme görülüyor. Ama baskın olmadan ötürü yem yedirmediklerini düşünüyorum. Hiç ben uygulamamakla birlikte tubifex deneyin diyeceğim. Buradaki tüm üstadlar bana kızacaklar biliyorum ama bu benim düşüncem. Yeri geldiğinde ben hala üstadlarımızdan bilgi alıyorum.. Ama bunları yaşadım biliyorum.
Benim şahsi kanatim;
Diğer balıklar balığınızı güçsüz gördükleri için yeme yaklaştırmıyorlar ve yem yemeyen balıkda yeme yaklaşamıyor çünkü yaklaşamayacağı ona iletildi bile.. Eğer çok acil bir şekilde akvaryum içinde bir değişiklik yapmazsanız örneğin balık artırımı olabilir çünkü diğer balıkların dikkati dağılacaktır, eğer geç kalınmadıysa balığınız yaşar yoksa ölecektir. Başıma bir çok kez geldiği için yazdım.Yine benim şahsi kanatim bu balığın ilaçla hiç bir ilgisi yok diye düşünüyorum.
Flagy sanırım iç parazitlerde kullanılır ki yazılanlardan iç parazit olduğunu sanmıyorum.
Eğer balık belli bir süredir dğer balıklarınızla birklikte örneğin 3-5 ay gibi birlikte yem yediler ve bu sonradan olduysa böyle bir olayda da dış parazitten şüphelenirim. Böyle bir durumda 10-12 litre su içine bir adet permasol eriterek balık 1,5-2 dakika içinde tutulur ise düzelme görülüyor. Ama baskın olmadan ötürü yem yedirmediklerini düşünüyorum. Hiç ben uygulamamakla birlikte tubifex deneyin diyeceğim. Buradaki tüm üstadlar bana kızacaklar biliyorum ama bu benim düşüncem. Yeri geldiğinde ben hala üstadlarımızdan bilgi alıyorum.. Ama bunları yaşadım biliyorum.
Discus'larda çok görünen bir vaka;
Baskın olma isteği, hasta balığınız güçsüz olduğundan ona yem yememesi söylendi yediği takdirde dayak yiyecek.. Benim şahsi kanatim balığınız ilaçla ilgisi olduğunu sanmıyorum. Saklanması bunun en güzel kanıtı, eğer akvaryum içinde bir değişiklik yapmazsanız örneğin balık artırımı olabilir, bu diğer balıklarının dikkatini yeni gelenlerin üzerine çekecek yem almıyan balığı bir süre görmeyeceklerdir. Bu süre zarfındada balığınıza yem yedirmeyi denersiniz. Uygun görmemekle birlikte çok güçsüz olduğundan tubifex deneyin derim. (Ben hiç denemedim, çok geç kalındığını düşündüğüm için deneyin diyorum). Yoksa balığınızı kaybedeceksiniz. Diğer üstadlarımızın dediğide doğrudur ama bu benim düşüncem..
Saygılar;
Ergin Bey Teşekkür ediyorum
Bugun balıkları alışımın 4.günü oldu ama malesef o malum balık hala yem yemiyor. Dün iki kez flagyl ağızdan verdim. Fakat balık çok bitkin düştü sanırım ve malesef balığı kaybedeceğim. Çok üzülüyorum ben bu balığa.
Tavsiyenize uymaya çalışacağım. Akvaryumum 200 litre. Toplam balık sayımı 8'e çıkarmayı düşünüyorum. Sizce nasıl? Ayrıca akvaryumu cama cam yaptım kumu ve kütüğü kaldırdım.
Herkese çok teşekkür ediyorum.
Ergin Bey Teşekkür ediyorum
Bugun balıkları alışımın 4.günü oldu ama malesef o malum balık hala yem yemiyor. Dün iki kez flagyl ağızdan verdim. Fakat balık çok bitkin düştü sanırım ve malesef balığı kaybedeceğim. Çok üzülüyorum ben bu balığa.
Tavsiyenize uymaya çalışacağım. Akvaryumum 200 litre. Toplam balık sayımı 8'e çıkarmayı düşünüyorum. Sizce nasıl? Ayrıca akvaryumu cama cam yaptım kumu ve kütüğü kaldırdım.
Herkese çok teşekkür ediyorum.
Çok geç kalmış olabilirsiniz .! Aslında 4 gün geç olmayabilir. Eğer balık çok güçsüz düştü ise zor, ama deneyin yinede balık sayısını artırın derim.Muhakkak yararı olacaktır.
O balık ölmek üzere Ergin bey. Ben diğer balıklar için sayıyı sekize çıkartıyorum. Sitrese girmesinler diye çünki bir diğeri yem yeme eğiliminde ama ağzına yem almıya alsa bile geri tükürüyo veya çok küçük parçaların tadına bakıyo.
Herşey için çok teşekkürler.
O balık ölmek üzere Ergin bey. Ben diğer balıklar için sayıyı sekize çıkartıyorum. Sitrese girmesinler diye çünki bir diğeri yem yeme eğiliminde ama ağzına yem almıya alsa bile geri tükürüyo veya çok küçük parçaların tadına bakıyo.
Herşey için çok teşekkürler.
Discus'ların yem yemeleri bu şekildedir, geri tükürerek küçük parcalar halinde yemlerini yerler. Sizin korkmanız gereken konu herhangi bir balığa yem yedirmediklerinde ve o balık bir köşeye sindiği anda önleminizi almanız gerekir.
Saygılar;
Teşekkürler Ergin Bey her şey için.
Arkadaşlar o balık malesef öldü.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.