PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akvaryumun cam temizliği

dexterturkey
06-06-2008, 11:11
Tankımın camlarında nokta nokta benekler oluşuyor,yosun mu acaba bilmiyorum zemindede aynı şeylerden oluşuyor bu da akvaryumun net görünmesini engelliyor yada su pismiş gibi bir görüntü veriyor, ara sıra mıknatıslı temizleyici ile temizliyorum bunun oluşması normal mi? Bunları temizlemesi için hangi balıkları kullanabilirim .Akvaryumum 330 lt lik kaç tane almalıyım bilgi verirseniz sevinirim.

Tamer
06-06-2008, 11:38
Hakan mıknatısla silmekten başka, birde kullanılmamış bulaşık süngeri ile içten silebilrsin, fakat oluşan noktalar alg dir ve bir zararı yoktur, doğal bir oluşumdur,camları net olması için silmen yeterli..

dexterturkey
06-06-2008, 11:58
Teşekkürler Tamer peki vatoz ve -veya çöpçü koymalımıyım yanlarına koymalıysam kaç adet?

best16
06-06-2008, 12:36
Merhaba,vatoz koymanızın bir sakıncası olabilir discusların mukozasına zarar veriorlar diye biliorumm...

Tamer
06-06-2008, 13:02
Teşekkürler Tamer peki vatoz ve -veya çöpçü koymalımıyım yanlarına koymalıysam kaç adet?

Ben önermiyorum Hakan, vatoz ve çöpçü ile bakan arkadaşlar var... Çöpçüler geceleride aktif oluyor vatozlarda öle ve discusları tedirgin edip stresse sokabiliyor, mukozaya karşı da vatozlar çok ilgililer ve tadına bakmak için an kolluyorlar, ama dediğim gibi bir arada sorunsuzca bakanlarda var..