Orijinalini görmek için tıklayınız : Su Değerlerim
Selam arkadaşlar benim sorunum bir türlü PH ı sabitleyemem ve bu yüzdende balıklarım sürekli stresli.Akvaryumun suyunu dinlendirme tankında PH ve ms aynı yapıyorum fakat sabah kalktığımda PH yükselmiş.
Şu an su değişimi yaptım ve su değerlerini ölçtüm sizce su değerlerimde oynama nekadar olur.Herkese teşekkür ederim şimdiden.
PH:7.6
KH:7
GH:6
MS:395
Arkadaşlar yazmayı unutmuşum mutlaka soran olacaktır.:) Bu arada akvaryum 110*50*60--dış filtre kapalı (ilaçlama yapmıştım),Akvaryumda hava taşı,pipo filtre,Isıtıcı,mango kökü haricinde başka birşey yok.Akvaryum cama cam.Isı 30 derece.
Discusmania
06-06-2008, 01:51
Hakan bey, ne kadar oynama olur bilmemiz güç, ama şunu yazmak isterim, kh ne kadar yüksek olursa ph ı düşürmek o kadar güç olur yüksek kh belli bir süre sonra suyu eski ph değerine geri çekecektir, mango kökü veya ozmozla düşürme en mantıklı seçenekler olarak görünüyor, 7.6 -7.6 yüksek değer olmakla birlikte yavru discus ile başlamışsanız suya alışırlar ve sorunla karşılaşma ihtimali az da olsa düşer haddi zatında ph ın yüksek oluşunun discus üzerinde etkisi çevresindeki mukozayı eriterek balığı hastalığa açık hale getirmesidir antiparantez belirtmek istedim.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.