Orijinalini görmek için tıklayınız : Damızlık artemianın discusa verilmesi
jacobsen__
28-08-2009, 22:04
Selamlar.
Discuslarım için canlı yem olarak daha önce su piresi veriyordum ancak bu yemin çok fazla besin değeri taşımadığını öğrendim. Bunun yerine damızlık artemia bulup bunu discuslara vermeye başladım. Discuslar tabir-i caizse artemia için deliriyorlar saniyelerde yem tükeniyor. Benim sormak istediğim damızlık artemianın discusa yararı, zararı nedir. Ne sıklıkla verilmelidir.
Merhaba
Damizlik artemialar discuslar icin uygun bir canli yemdir, kabuklu hayvanlar oldugu icin discuslarin
bagirsaklarini (parazitlerden) temizlemelerindede faydali oluyorlar.
Baliklarimda bagirsak parazitlerin cogaldigini (baslangic) sezdigimde onlara kan kurdu, siyah sivrisinek larfalari ve artemia diyeti uguluyorum.
Parazitler fazla cogalmadiysa cogu zaman faydasini görüyorum.
Besleme degeri bakimindanda olduca iyi bir canli yem.
GoldenGate-Brine Shrimps:
Su orani: 21%
Protein: 63%
Yag orani: 7%
Vitamin: C, A
Yinede fazla abartmamakda fayda var, hani derler ya: azi garar - cogu zarar biggrin
Saygilar
Discusmania
29-08-2009, 02:36
Bu yemle discusun canı yem içgüdüsü tatmin edilmiş olur , birde tedavi maksatlı kullanılabilir , flagylli suda barındırılıp discusa verilirse iç parazit için işlevsel bir tedavide olmuş olabilir kanaatimce.
jacobsen__
29-08-2009, 04:02
Merhaba
Damizlik artemialar discuslar icin uygun bir canli yemdir, kabuklu hayvanlar oldugu icin discuslarin
bagirsaklarini (parazitlerden) temizlemelerindede faydali oluyorlar.
Baliklarimda bagirsak parazitlerin cogaldigini (baslangic) sezdigimde onlara kan kurdu, siyah sivrisinek larfalari ve artemia diyeti uguluyorum.
Parazitler fazla cogalmadiysa cogu zaman faydasini görüyorum.
Besleme degeri bakimindanda olduca iyi bir canli yem.
GoldenGate-Brine Shrimps:
Su orani: 21%
Protein: 63%
Yag orani: 7%
Vitamin: C, A
Yinede fazla abartmamakda fayda var, hani derler ya: azi garar - cogu zarar biggrin
Saygilar
Teşekkür ederim. Su piresinin yanında ek öğün olarak şimdilik dengeli oranda vermekteyim. Bakalım ne gibi artıları olacak.
jacobsen__
29-08-2009, 04:03
Bu yemle discusun canı yem içgüdüsü tatmin edilmiş olur , birde tedavi maksatlı kullanılabilir , flagylli suda barındırılıp discusa verilirse iç parazit için işlevsel bir tedavide olmuş olabilir kanaatimce.
Teşekkür ederim Erdal Bey. Kuru yeme iştahlı olmayan dişim içinde bunu kullanıyordum zaten yararını da çokça görüyorum.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.