PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ph değerine göre tahmin

erkan
01-06-2008, 15:39
Arkadaşlar benim merak ettigim,diyelimki suyumuzun ph değeri 7.2 buna göre gh,kh ve ms degerlerini tahmin etmemiz mümkünmü yoksa illaki ölçüm yapmamızmı gerekiyor.birde gh ve kh arasındaki baglantı nedir ikisininde degerleri aynımıdır?bu su kimyası beni biraz bunaltmadı degil ama kesinlikle yılmak yok discus için deger.açıklamaları birazdaha sade yapabilirseniz sevinirim.şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Kagan
02-06-2008, 18:42
ölçüm yapmanız gerekir. Bu değerlerin birbiriyle bağlantısı olsa da çok geniş bir bantta değişim gösterebiliyorlar. Mesela 7.4-7.5 PH ile 14 GH, 12 KH da gördüm 3 GH, 2 KH da gördüm.

Ufukİnan
02-06-2008, 22:10
Kesinlikle Ph değerine göre Kh,Gh ve Ms değerini bulamayız.Bildiğimiz gibi Ph su içindeki O2 ve H iyonlarıyla ilgilidir.Ms,Kh ve Gh ise diğer mineraller ve eriyik maddelerin yoğunluğuyla ilgilidir.

kubi
03-06-2008, 09:23
Ufuk,

Gh ile ms arasında bir ilişki var ama değerler tam çıkmıyor.

Ms/33 = Gh

Ufukİnan
03-06-2008, 12:03
Ufuk,

Gh ile ms arasında bir ilişki var ama değerler tam çıkmıyor.

Ms/33 = Gh

Kubilay abi, Erkan beyin sorusu Ph ile Gh,Kh ve Ms arasındaki bağlantıydı ona göre cevap verdim.

kubi
03-06-2008, 12:14
Tamam Ufukcum.

erkan
03-06-2008, 20:41
ufuk ve kubilay bey peki gh,kh ve ms arasındaki olay nedir yani benim sormak istedigim herbiri için (ph,kh,gh,ms) test kiti almak şartmı.yoksa diyelimki ph ve kh ölçdük degerler normalse gh ve ms uygundur diyebilirmiyiz.

kubi
04-06-2008, 09:14
ufuk ve kubilay bey peki gh,kh ve ms arasındaki olay nedir yani benim sormak istedigim herbiri için (ph,kh,gh,ms) test kiti almak şartmı.yoksa diyelimki ph ve kh ölçdük degerler normalse gh ve ms uygundur diyebilirmiyiz.

Hayır, tabikki Erkan bey;

Konu test kiti veya veya cihaz almaksa, üretim yapmayı düşünüyorsanız mutlaka edinmelisiniz zira bunları tetikleyen veya tamponlayan ayrı ayrı şeyler var.Örnek vermek gerekirse 7,00-7,50 ph değerindeki şebeke suyu 550 ms civarındadır, biz bu suyu genel olarak r/o suyu aşılıyarak aynı ph değerinde 100-150 ms'e çekeriz.Burada (üretim esnasında) en önemli rolu ms oynar nedeni ise ms (iletkenlik) ozmotik basıncı yumurtanın iç basıncı ile dış basıncını dengeleme amaçlıdır bunu yapmanın sebebi ise sudaki mineralleri yumurtanın içine doğru basınçta verebilmektir.
Neyse fazla uzatmak istemem, konu discus ise mutlaka ph,ms ve kh ölcer cihazlarınız olması gerekiyor.Ufuğunda bu konuda araştırmaları var mutlaka bişeyler ekliyecektir.

Saygılar.

Ufukİnan
04-06-2008, 14:09
Bildiğim kadarıyla Kh ölçmek için bir elektronik cihaz yok.Ancak alacağınız test kitleriyle ölçüm yapmalısınız.Kafanızı pek karıştırmadan şöyle söyleyeyim Kh suyun Ph değerini tamponlayan bir sertlik derecesidir.Mümkün olduğunca 3 ün altına düşmemelidir.Düştüğü takdirde Ph değerinde hatırı sayılır oynamalar yapıp balıklarınıza ozmotik şok ve akabinde ölüm getirir.

erkan
04-06-2008, 20:30
Arkadaşlar verdiginiz bilgileriçin teşekkürler.İlk hedef discusları sağlıklı büyütmek,sonrasıda tabiki ve inşallah yavru alabilmek.
Saygılar...