PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul' da İthal Discus nereden alınır?

mgunusen
23-08-2009, 14:43
Arkadaşlar İzmir de oturuyorum. Fakat İzmir de kaliteli diskusu her istediğinde bulmak imkansız. İstanbul a discus almak için gitsem, nereden kaliteli ithal veya yerli discus bulabilirim. Özellikle ilk el olarak discus alabileceğim yerler hakkında yardımcı olabilirmisiniz.
Saygılar.

CaN_BaKıR
23-08-2009, 15:45
İthal discus Maltepe Akvaryum'dan bulabilirsin hocam...

mgunusen
23-08-2009, 17:18
Teşekkürler Onur bey. Başka tavsiyesi olan var mı?

Discusmania
23-08-2009, 19:27
Mustafa bey, bir sürelik dinlenme süresinden sonra sizi aktif görmek güzel :) yazın İstanbul'da bulunma imkanım oldu inanın şaştım kaldım, akvaryumcularda hiç bir şey yok, olanlarda tanka sokulacak cinsten değil, itiraf etmeliyimki discus hobicileri akvaryumcuların çok önünde, istanbulda ikamet eden dostlar yardımcı olacaktır ama ben de görüşümü belirteyim dedim.

hanfur
23-08-2009, 22:21
lale akvaryum var mustafa bey orada gerçekten kaliteli discuslar var.İnternetten Adesini öğrenebilirsin.Zaten metro güzargahında ve bulması kolay.Otogardan inince metroyla kolayca ulaşırsın.Ayrıca İzmir gibi bir yerde kaliteli discus olmaması birkaç sene sonra oraya tayin olacağmdan beni şimdiden sitrese soktu.Bence en güzel discuslar ankarada.

Ufukİnan
23-08-2009, 23:06
Arkadaşlar İzmir de oturuyorum. Fakat İzmir de kaliteli diskusu her istediğinde bulmak imkansız. İstanbul a discus almak için gitsem, nereden kaliteli ithal veya yerli discus bulabilirim. Özellikle ilk el olarak discus alabileceğim yerler hakkında yardımcı olabilirmisiniz.
Saygılar.

Kaliteli Discus tan kastınız nedir? Tür olarak mı yoksa form ve türünün örneği olarak mı söylüyorsunuz? Bu konu çok önemli çünkü. Eğer tür olarak söylüyorsanız haklı olabilirsiniz. Ama diğer konuya gelince orada şiddetle size katılmıyorum.

Tayfur bey siz İzmir'e gelin kendiniz görün en iyisi.

Saygılar...

cetin035
23-08-2009, 23:48
Yaşa kardeşim "ufuk" önce iyice bi araştırma yapıp ondan sonra yok demek dogru olur ..
Ufuk bey e katılıyorum

CaN_BaKıR
24-08-2009, 01:17
Olayda büyütülecek birşey yok.. Mustafa bey yeni bir hobici değil... Söylemek istediği şeyin tür olduğunu açıkcası ben anladım. Belki kelime tercihi yanlış olmuş..

İzmir'de de iyi balıklar üreten üreticiler mevcut.. Hatta birçoğu foruma da üyedir... İyi yerli üretim balık almak istenildiğinde kendilerinden temin edilebilir. Fakat tür açısından İzmir, biraz hatta fazla fazla kısır bir şehir... Hadi iyi yavruyu yerli üretim bulduk diyelim. İzmir'den olması da şart değil... Başka şehirlerden de alınabilir bu iyi yavrular... Forumda iyi balıkların alınabileceği birçok üretim yapan abimiz, arkadaşımız vs mevcut... Ve bu işi dün yapmaya başlamadıkları gibi şehirden şehire nakil konusunda da sıkıntı yaşamadan balık alabiliriz kendilerinden...

Ama şu var ki sadece İzmir değil tür açısından Türkiye'nin her şehri bence aynı... İthal balık almak istediğimizde akvaryumcularda kaliteli türler bulmamız imkansız gibi birşey oluyor... Hadi kaliteli tür bulduk diyelim bu seferde türü güzel olmasına rağmen balık sağlık açısından iyi olmuyor... Herkesinde yurtdışına çıkıp görerek alma şansı yok. Bu sebeple de yerli üretimde türlerin çoğalmasını hep arzu ediyoruz... Ki aslında çok özel türler tercih edilmeyecek ise çok güzel kanlarda mevcut birçok yerli üreticide...

Şahsi kanaatim de şuan yavru discus alacak olsam ithal balık tercih etmem... Yerli üreticileri tercih ederim.. Sadece tür açısından değil cebimden çıkacak paranında gideceği yer açısından düşünürüm durumu... Çok özel bir tür arayışında değilsem yerli üretimi tercih ederim... Ülkemizde Discus Hobisinin gelişmesi açısından da yerli üretimi bir şekilde desteklemek lazım.. Herkes ithal arayışında olur ise yerli üretimde de türlerin kısıtlı kalması gayet doğal olacaktır...

mgunusen
24-08-2009, 11:46
Ufuk ve Çetin kardeşim,
Neden birdenbire köpürdünüz, onu anlamadım. İzmir' in discus da ne seviyede olduğunu siz ne kadar biliyorsanız, bende o kadar iyi biliyorum. Hatta insanın gözünün içine baka baka, ne tür discusları çok güzel, çok sağlıklı diye insanlara satmaya çalışan insanlar olduğunu da gayet iyi biliyorum. ( Bunların içinde akvaryumcularda var, kendini uyanık zanneden yerli üreticilerde var.)
Geçen hafta tam 14 tane akvaryumcuyu dolaştım. Formu düzgün, damızlık, kaliteli, göze hitap eden ( bir tek calvus hariç, onlarda başkasına ayrılmıştı) discus bulamadım.

Özellikle de şunu belirtmek isterimki yazımda, İzmir de kaliteli diskusu her istediğinde bulmak imkansız diye belirtmiştim. Herhalde gözünüzden kaçmış olacak.

Sizin yazınıza karşılık ben nazik bir şekilde cevap veriyorum. Lütfen önce sorumu güzelce okuyun, ondan sora cevabınızı, yazın.

Benim İZMİR' e en ufak bir hakaretim olamaz. Sizler ne kadar İzmir' lisiniz bilemem. Ama (benim dededen bu yana) biz 72 seneden beri İZMİR' deyiz.
Bunun altını önce bir çizeyim.

O yüzden önce sorulan soruyu bir okuyun ona göre cevap verin.

Bir şeyler yazmış olmak için lütfen cevap vermeyin.

İzmir' in discusta hangi seviyede olduğuda bellidir. Verdiğiniz cevapları görenlerde İzmir' de discus o kadar bolki pazarlarda bile satılıyor, zannedicek. Şöyle bir etrafınıza bakın. Bana layıkıyla üretim yapan kaç kişi sayabilirsiniz. Kaliteli discus satan kaçtane akvaryumcu söyleyebilirsiniz. İkisinin toplamı herhalde 15 i geçmez. Ne dersiniz?

mgunusen
24-08-2009, 11:55
Bu arada Onur Can bey ve Tayfur bey ve Erdal bey sizlere verdiğiniz cevaplardan dolayı
teşekkür ederim.
Saygılarımla.

mgunusen
24-08-2009, 12:00
Bir önceki yazımda; şöyle yazmıştım.
Bana layıkıyla üretim yapan kaç kişi sayabilirsiniz. Kaliteli discus satan kaçtane akvaryumcu söyleyebilirsiniz. İkisinin toplamı herhalde 15 i geçmez. Ne dersiniz?

15 abartılımı oldu acaba, 10 mu deseydim?

Discusmania
24-08-2009, 14:01
Arkadaşlar, şu güzel Ramazan'da kalvyelerimize sahip olsak :) Lütfen karşılıklı saygıyı esas alan yazılar yazalım birbirimizi üzmeyelim.